Gorenjska
slice
Stroka predlaga rešitve za plazove nad Koroško Belo
Občina pričakuje poljudno predstavitev rezultatov študije za krajane, 31. marec 2018 ob 13:47 Strokovnjaki Geološkega zavoda Slovenije so nad Koroško Belo identificirali več kot 20 aktivnih zemeljskih plazov in potrdili njihovo potencialno nevarnost.
6
 • Na okoljskem ministrstvu so pojasnili, da so za preprečitev plazenja predvideni negradbeni in gradbeni ukrepi
 • Bohinj nad prometni kaos z dražjimi parkirninami in brezplačnimi prevozi
  85
  30. marec 2018 ob 10:39 V Bohinju bodo promet v poletni sezoni umirili z zvišanjem cen parkiranja ob jezeru in določitvijo cenejših ter brezplačnih parkirišč na oddaljenih lokacijah, od koder bo zagotovljen brezplačni ...
  Prebivalci Železnikov bodo le dočakali nujno potrebne protipoplavne ukrepe
  2
  21. marec 2018 ob 20:37 Železniki, ki jih je vodna ujma septembra 2007 hudo prizadela, bodo po več kot desetletju le dočakali ukrepe, ki jim bodo zagotovili poplavno varnost.
  V Kranju svetovna novost - obeležje, posvečeno tehnologijam blockchain
  88
  12. marec 2018 ob 12:41 Na presečišču Ceste Staneta Žagarja in Gregorčičeve ulice (oziroma pred sodiščem) v Kranju bodo v torek odprli prvi spomenik, ki je namenjen tehnologijam blockchain.
  Na dnevih Škofjeloškega pasijona tudi rokovski pasijon
  8
  9. marec 2018 ob 17:30 Začenjajo se tradicionalni Dnevi Škofjeloškega pasijona, s katerimi v zgodovinskem mestu Škofja Loka odštevajo leta do naslednje uprizoritve besedila patra Romualda, ki bo čez tri leta, leta 2021.
  Krvavec z legendama Koširjem in Križajem proslavil 60 let Smučarsko središče Krvavec, ki je lani prejelo nagrado za najboljše slovensko smučišče, praznuje svojo 60-letnico, ob praznovanju pa so pripravili tudi posebno tekmo legend in glasbeno zabavo.
  31
  Peta dražba le uspela: blagovna znamka Peko v rokah Alpine Novi lastnik blagovne znamke Peko je družba Alpina. Žirovsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo športne obutve, je blagovno znamko kupilo na dražbi v Celju.
  18
  Občina Kranjska Gora želi urediti promet v Vratih, morda tudi z elektromagnetno železnico Dolina Vrata je v zadnjih letih vse bolj obiskana in zato prometno obremenjena, zato si v Kranjski Gori prizadevajo, da bi v Vratih trajnostno uredili promet in zmanjšali negativne učinke povečanega ...
  44
  Bohinjski župan: "Hotel Jezero je svetla točka bohinjskega turizma" Obnovljeni Hotel Jezero ob Bohinjskem jezeru, ki ga je 5. januarja lani močno poškodoval požar, je po mnenju bohinjskega župana Franca Kramarja primer dobre prakse v širšem slovenskem prostoru, kako ...
  14
  Prometni nered na Bledu bodo reševali (tudi) s pajkom Blejski občinski svet je podprl predlog za občasno uvedbo pajka predvsem v poletnih mesecih, bohinjski svetniki pa so medtem umaknili predlog dviga kazni za napačno parkiranje.
  23
  Turistični naval na Bohinj: "Želimo si kakovostni turizem" V Bohinju so imeli lani več kot 550.000 nočitev, kar je za 15 odstotkov več kot leta 2016, a večje število gostov prinaša tudi nove izzive, zato se v Bohinju trudijo z nadgradnjo prometnega režima ...
  33
  Vintgar preplavili turisti, stanje v prometu "nevzdržno" Soteska Vintgar je ena najbolje obiskanih naravnih znamenitosti Slovenije, ki jo letno obišče okoli 300.000 ljudi. Množičen obisk pa povzroča težave, ki jih občine zdaj poskušajo lajšati.
  62
  Prodaja RTC Krvavec spet odložena Kupnino za RTC Krvavec je Zreški Unior pričakoval v torek. Ker je ni bilo, sta s kupcem nov rok določila v aprilu.
  17
  Prodaja Pekovega kompleksa kljub dobri kondiciji na dražbi neuspešna Na dražbi Pekovega kompleksa ni bilo nobenega dražitelja. Izklicna cena je bila več kot dva milijona evrov, zainteresirani kupci verjetno čakajo na znižanje cene na prihodnji dražbi.
  9
  Video: Tovorno vozilo prebilo ograjo na mostu čez Savo in padlo na parkirišče Na kranjski obvoznici se je zgodila nesreča dveh tovornih vozil. Eno je prebilo varovalno ograjo na mostu in zgrmelo v globino na parkirišče, zaradi česar je cesta zaprta.
  61

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
  »Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
  19:00 Tuttoggi I

  TV Maribor

  17:40 Slovenski utrinki, oddaja madžarske TV, ponovitev
  18:10 Preglednik TV Maribor, aktualno–informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

  Radio Koper

  17:40 SMS, zmagovalka
  18:55 Pesem tedna

  Radio Maribor

  17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
  20:00 Nedeljski koncert
  Kazalo