Gorenjska
slice
Milijonta prenočitev Britancu, ki že 40 let prihaja na Bled
Bled obišče vse več obiskovalcev, 1. januar 2018 ob 17:26 Prvi dan novega leta je bil na Bledu še posebej slavnosten, saj so podelili listino ob milijonti prenočitvi. Dobitnik je Britanec James Barrington.
25
Zgradili bodo tisto, kar bi morali že pred 30 leti - drugo cev predora Karavanke
65
31. december 2017 ob 12:09 Po načrtih bo v prihajajočem letu stekla gradnja druge cevi avtocestnega predora med Slovenijo in Avstrijo, ki je nujna zaradi večje varnosti in boljše pretočnosti.
Na Krvavcu podroben pregled žičnice, ki so jo zaradi okvare ustavili
12
18. december 2017 ob 17:40 V Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec pregledujejo stanje žičnice Zvoh, ki so jo morali v nedeljo zaradi okvare zaustaviti.
"Oživljena" Kranjska Gora napoveduje pestro zimsko dogajanje
19
21. november 2017 ob 19:44 Razpotegnjena alpska vasica, zimska klasika na jezeru Jasna, nočni tek po ulicah Kranjske Gore, diskovečeri na umetnem drsališču ...
Promenado ob Blejskem jezeru bodo "za vse večne čase" zaprli za promet
62
6. november 2017 ob 20:01 Na Bledu so se lotili prenove Festivalne dvorane, saj želijo okrepiti kongresni turizem. Gradbišče pa je tudi na osrednji promenadi ob jezeru, ki bo po novem zaprta za promet.
Prenovili bodo Ruardovo graščino, kjer domuje železarski muzej Za prihodnje leto je načrtovana prenova skoraj 500 let stare Ruardove graščine na Stari Savi, v kateri najdemo Gornjesavski muzej z zgodovino železarstva.
7
Primer Gorki: Sprte občine so se poravnale, plačale bodo Medvode Občine Kranj, Šenčur in Medvode so do segle poravnavo v sporu zaradi projekta gradnje gorenjske komunalne infrastrukture Gorki.
1
V roki puškica, doma pa ljubica: vojna razglednica navdihnila razstavo Če puškica predstavlja vse tisto, kar je gorenjskega fanta čakalo na fronti, je ljubica tista, ki mu prinaša dom, mirno življenje – gre za motiv z razglednice, ki si ga je za svoje vodilo vzela ...
Kakšna bo usoda parkirišč ob jeseniški bolnišnici? Heta Asset Resolution, slaba banka nekdanje avstrijske banke Hypo Alpe Adria International, ponovno išče kupca stavbnih pravic in upravljavca parkirišč ob Splošni bolnišnici Jesenice.
Čebelarski center Gorenjske se namerava razširiti s hranilnico avtohtonih semen V Lescah, kjer je pred skoraj 130 leti začelo delovati prvo čebelarsko društvo na Kranjskem, je pred petimi leti zrasel prvi čebelarski center pri nas, Čebelarski razvojno-izobraževalni center ...
Čakajoč upravljavca arheološkega najdišča, kjer so umirale zadnje iskre antike Poznoantična naselbina na Ajdni je bila nasilno končana, požgana in izropana okoli leta 600. Arheolog Milan Sagadin, ki je dolgo sodeloval pri tamkajšnjih izkopavanjih, ob svojem odhodu v pokoj upa, ...
8
Po dolgih sedmih letih Radovljica vendarle blizu novi knjižnici Gradbena dela na novi knjižnici v Radovljici, ki naj bi bila predvidoma končana letošnjega septembra, so se zaradi napak na strehi nekoliko zavlekla.
2
Na deponiji odpadkov Publicusa pri Komendi izbruhnil požar Na deponiji odpadkov družbe Publicus v Suhadolah pri Komendi je okoli 13. ure izbruhnil požar, ki so ga gasilci že lokalizirali in pogasili.
22
Poziv k razglasitvi napada podlubnikov za naravno katastrofo Občina Bohinj poziva vlado, naj napad podlubnikov razglasi za naravno katastrofo in naj se učinkoviteje odzove z akcijskim načrtom reševanja nastale problematike.
11
Župan Žirovnice: Če vam ni do gneče in plačevanja parkirnine, v Lescah zavijte desno Župan Žirovnice Leopold Pogačar je ob gneči, s katero se srečujeta Bled in Bohinj, turiste, ki ne želijo "plačevati parkirnine" , povabil na ogled naravnih in kulturnih znamenitosti žirovniške občine.
51

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poletni tabor 2019 v zahodni Afriki
Julija 2019 bo v Gambiji potekal mednarodni poletni tabor že šessto leto!  Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše. Otroci in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
07:57 Dnevnik

Radio Koper

07:00 Jutranjik, vreme
07:30 Radijski kviz

Radio Maribor

05:50 Servisne informacije
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo