Dolenjska
slice
Zaradi prenove znova sprememba prometa v središču Novega mesta
Prenova naj bi trajala do jeseni, 22. januar 2018 ob 10:52 V torek bodo v središču Novega mesta znova spremenili prometno ureditev. Že od oktobra namreč potekajo prenova Glavnega trga in arheološka izkopavanja.
2
Vinica: Slabo vreme podaljšalo gradnjo dodatnega čakalnega pasu na mejnem prehodu
7
16. januar 2018 ob 11:27 Gradnjo dodatnega čakalnega pasu na slovenski strani mejnega prehoda Vinica, ki so jo začeli oktobra lani, so zaradi neugodnih vremenskih razmer podaljšali za štiri mesece.
Že prihodnje leto po pol stoletja spet z vlakom do Kočevja
48
15. januar 2018 ob 11:37 Medtem ko naj bi bil aprila končan drugi del prenove in nadgradnje 12,2-kilometrskega dela kočevske železniške proge med Ribnico in Kočevjem, je zdaj objavljeno javno naročilo za še tretji del ...
Trebnje se ob 150-letnici smrti spominja misijonarja Barage
12
13. januar 2018 ob 18:09 V Trebnjem so se ob 150-letnici smrti spomnili slovenskega misijonarja, škofa, etnologa, jezikoslovca in pisca več knjig Friderika Ireneja Barage.
Sodišče pritrdilo novomeški občini, vendar likovniki ne želijo zapustiti Narodnega doma
18
11. januar 2018 ob 11:52 Sodišče je ugodilo tožbi novomeške občine zaradi izpraznitve in izročitve nepremične Narodnega doma v Novem mestu.
Stavkajoči v novomeškem domu bodo dobili plačane praznike, hočejo še odstop direktorice Vodstvo novomeškega doma starejših bi stavkajočim ugodilo pri plačilu za praznično delo, a ti zdaj poleg drugih zahtev želijo tudi, da odide direktorica Milena Dular.
7
Uslužbenci novomeškega doma za starejše bodo v sredo stavkali Zaposleni v Domu starejših občanov Novo mesto bodo jutri ob 9. uri začeli stavkati, saj so bila pogajanja med stavkovnim odborom sindikata zdravstva in socialnega varstva ter direktorico doma ...
12
Kranjska čebela bo dobila obeležje v Višnji Gori Prvi svetovni dan čebel bodo slovesno zaznamovali tudi v Višnji Gori.
5
Foto: Zavinek, najbolj osvetljena vas na Dolenjskem, že žari Vas Zavinek v občini Škocjan je tudi letos najbolj praznično osvetljen kraj na Dolenjskem.
8
Arex, največje slovensko orožarsko podjetje, prodali Čehom Šentjernejsko orožarsko podjetje Arex s približno 120 zaposlenimi je na začetku tedna prešlo v last češkega zasebnega sklada RSBC oz. v ta namen ustanovljene družbe RSBC Defence.
50
Brezplačni prevozi za starejše tudi v Krškem S 15. januarjem bo Zavod za medgeneracijsko solidarnost Sopotniki, ki že ponuja brezplačne prevoze starejšim, to dejavnost začel tudi v Krškem.
10
Visokošolsko središče v Novem mestu odslej Univerza v Novem mestu Svet nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu je podelil akreditacijo Univerzi v Novem mestu.
58
Opera Deseti brat prinaša večno sporočilo o ljubezni, ki premaga vse ovire Drevi bodo v Novem mestu premierno uprizorili novo opero Deseti brat po motivih istoimenskega romana Josipa Jurčiča, za katero je glasbo napisal skladatelj Aleš Makovac.
6
Ureditev romskega naselja Žabjak je pred vrati, stala naj bi 3,6 milijona Gospodarsko ministrstvo in razvojni svet razvojne regije Jugovzhodna Slovenija sta podpisala dogovor o regijskem razvoju, ki predvideva tudi ureditev romskega naselja Žabjak.
70
Video: Levstikovo pot od Litije do Čateža premagalo 15.000 pohodnikov Idilična jesenska pokrajina, prijazni domačini in pester zabavno-kulturni program so na pot od Litije do Čateža privabili množico pohodnikov, ki so se sprehodili po Levstikovih stopinjah.
4

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poletni tabor 2019 v zahodni Afriki
Julija 2019 bo v Gambiji potekal mednarodni poletni tabor že šessto leto!  Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše. Otroci in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
07:57 Dnevnik

Radio Koper

07:00 Jutranjik, vreme
07:30 Radijski kviz

Radio Maribor

05:50 Servisne informacije
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo