Dolenjska
slice
Iz reke Krke odstranjevali salonitno kritino
Čistilne akcije po vsej Sloveniji, 21. april 2018 ob 12:26 Po vsej Sloveniji potekajo akcije čiščenja okolja.
16
Trebanjski upokojenci: Vedoželjnost nas ohranja dejavne tudi po upokojitvi
1
17. april 2018 ob 09:10 V Centru za izobraževanje in kulturo v Trebnjem praznujejo 20-letnico ustanovitve univerze za tretje življenjsko obdobje, kar so praznovali tudi s prireditvijo, na kateri so se v okviru številnih ...
V romskem naselju Jedinščica spreminjali okolje
11
7. april 2018 ob 13:59 V romskem naselju Jedinščica pri Novem mestu so prostovoljci društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto pobarvali zabojnik, v katerem izvajajo učno pomoč otrokom in druge dejavnosti.
Zagnali nov plinski blok Termoelektrarne Brestanica
19
3. april 2018 ob 13:33 Novi plinski blok v Termoelektrarni Brestanica je začel polletno poskusno obratovati. TEB je med drugim rezervni dobavitelj elektrike za krško jedrsko elektrarno.
Video: Na Gradu Otočec izbrali letošnjo kraljico potic
7
29. marec 2018 ob 17:32 Na gradu Otočec je drugo leto zapored potekal Festival velikonočne potice, na katerem je komisija med raznovrstnimi poticami iz vse Slovenije izbrala letošnjo zmagovalko.
Po lanskem požaru Stražani nočejo več predelovalnice odpadkov Straški občinski svetniki so soglasno spremenili prostorski načrt za gospodarsko cono Zalog, ki po tamkajšnjem požaru ne dovoli več predelave odpadkov.
17
Zdravstvena ministrica ovadena zaradi odprtja nove lekarne v Grosuplju Lekarna Ljubljana v torek odpira nove prostore pri Zdravstvenem domu Grosuplje, hkrati pa zapira svoje prostore v naselju Sončni dvori.
32
V požaru uničeni del črnomaljskega doma za ostarele prenovili in znova odprli V Domu starejših občanov Črnomelj so končali sanacijo in prenovo poškodovanega trakta drugega nadstropja ter ga tudi uradno odprli. Zaprt je bil zaradi požara decembra lani.
V Kostanjevico na Krki bo vabil več kot 500 let star uskoški stolp V Črneči vasi v kostanjeviški občini je zobu časa kljuboval eden najstarejših obrambnih stolpov iz časov turških vpadov, imenovan uskoški stolp. Zdaj občina končuje njegovo obnovo.
14
Osebna rast kot dolžnost in vseživljenjski proces: Hessejev Demian na odru APT-ja Demian, Hessejev primer intimne zgodbe, ki se prepleta med stvarnostjo telesnega, človečnosti in njegove duše, je poezija v besedi in ideji ter prva uprizoritev v sezoni Anton Podbevšek Teatra, ...
1
Kaj se bo zgodilo, če neočiščeno pogorišče v Zalogu pri Straži zalijejo poplave? Varuh človekovih pravic je zaskrbljen, ker je pogorišče obrata za obdelavo odpadkov družbe Ekosistemi še vedno v takem stanju, kot je bilo po požaru.
16
Tretji največji sejem v državi, Gregorjev sejem, letos na novi lokaciji Na 24. Gregorjevem sejmu kmetijske opreme, vrtičkarstva, vinogradništva in sadjarstva se bo do nedelje predstavilo 220 razstavljavcev, organizator pa pripravlja tudi številne izobraževalne dogodke, ...
3
Novo mesto v Štukljevem letu dobiva svoj polmaraton Letos mineva 120 let od rojstva olimpionika Leona Štuklja. V njegovem rojstnem Novem mestu so razglasili Štukljevo leto, v katerem bodo pripravili niz prireditev, med njimi bo tudi polmaraton.
8
Na jubilejni pohod po Jurčičevi poti se je odpravilo 3.000 ljudi 25. Pohoda po Jurčičevi poti od Višnje Gore do Muljave in tamkajšnje Jurčičeve domačije, na katerega so se najbolj zgodnji podali že ob 7.00, se je udeležilo 3.000 ljudi.
12
Ob prenovi Glavnega trga v Novem mestu bodo ohranili del odkrite starejše ceste Na novomeškem Glavnem trgu, kjer so oktobra lani začeli arheološke raziskave in prenovo, arheologi kljub mrazu nadaljujejo delo.
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

17:40 Slovenski utrinki, oddaja madžarske TV, ponovitev
18:10 Preglednik TV Maribor, aktualno–informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

17:40 SMS, zmagovalka
18:55 Pesem tedna

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
20:00 Nedeljski koncert
Kazalo