Dolenjska
slice
Toča v Črnomlju zgolj na objektih povzročila za skoraj pet milijonov evrov škode
Ocena občine, 21. julij 2018 ob 12:02 V Črnomlju je toča po oceni občine samo na objektih povzročila skoraj pet milijonov evrov škode, v hudem neurju s točo, ki se je nad Črnomljem zneslo 8. junija, je bilo poškodovanih približno 1.300 ...
4
V Kočevju znaten zaposlitveni preboj - podjetja se širijo, prihajajo nova
40
15. julij 2018 ob 10:43 V Občini Kočevje, kjer so zadnje obdobje dosegli precejšen gospodarski preboj, do leta 2022 računajo na več kot 750 novih delovnih mest. Delavce nameravajo pridobiti tudi od drugod.
V Novem mestu prenova stopnišča na slikovitem Bregu
11
14. julij 2018 ob 12:02 Mestna občina Novo mesto je v četrtek podpisala izvajalsko pogodbo za prenovo odsluženega stopnišča, ki novomeški slikoviti Breg nad Krko povezuje z rečnim obrežjem in Župančičevim sprehajališčem.
Občina Straža za tri stopnice do Krke odštela več tisoč evrov
64
13. julij 2018 ob 16:41 Občina Straža je bila z "vstopno-izstopno točko na reki Krki," kot so poimenovali tri stopnice na bregu Krke, deležna burnega odziva na družbenih omrežjih, zaradi cene investicije.
Ustvarjalci odstranjeni iz Narodnega doma, ki ga bodo zapečatili in ogradili do delne prenove
28
10. julij 2018 ob 16:03 V Novem mestu so dopoldne iz Narodnega doma izselili ustvarjalce alternativne umetniške scene.
Bela krajina zdaj še prijaznejša do kolesarjev V Beli krajini je letošnja turistična ponudba bogatejša za izposojo električnih koles ob reki Kolpi, za kolesarje pa je pomembna pridobitev tudi asfalt na še zadnjem trikilometrskem odseku državne ...
15
Astronavt slovenskih korenin Ronald Šega obiskal Loški Potok Astronavt, general in znanstvenik slovenskega rodu Ronald Šega, ki je sodeloval v dveh Nasinih misijah v vesolju, je obiskal Loški Potok, kamor segajo njegove korenine.
12
Karitas pomagal skoraj 200 gospodinjstvom, ki jih je prizadela toča Komisija črnomaljske župnijske Karitas je do zdaj pomagala nekaj manj kot 200 črnomaljskim in semiškim gospodinjstvom, ki jih je 8. junija prizadela toča, do zdaj so gospodinjstvom razdelili nekaj ...
6
Novomeška opozicija: Župan ni uresničil niti desetine svojih predvolilnih obljub Novomeška opozicija oz. občinski odbori SD-ja, SMC-ja, Gospodarsko aktivne stranke, Slovenske nacionalne stranke in Zveze za Dolenjsko se je znova odzvala na županovanje Gregorja Macedonija.
12
Foto: Orjaki so se v Kočevju pomerili v metu motorke Kočevje je gostilo peto svetovno prvenstvo v metu motorke, na katerem je slavil domačin Denis Sevenšek, ki je motorko zalučal 9,9 metra daleč.
11
Ponoven poskus deložacije ustvarjalcev iz novomeškega Narodnega doma Peščici novomeških alternativnih ustvarjalcev, ki zadnjih 13 let delujejo v Narodnem domu, novomeška občina pa bi jih rada izselila in omenjeno stavbo v njeni lasti prenovila, so za danes ob 11. uri ...
18
Po neurju v Beli krajini na črnomaljski občini prejeli več kot 1.500 prijav škode Na črnomaljski občini so po dveh tednih od začetka zbiranja vlog za prijavo škode na stavbah, nastale zaradi nedavnega močnega neurja s točo, prejeli več kot 1500 vlog.
2
Kočevje v kratkem do dveh novih centrov za duševno zdravje Zdravstveni dom Kočevje bo iz zdravstvene blagajne prihodnje leto dobil sredstva za vzpostavitev Centra za duševno zdravje odraslih ter Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov.
5
Škodo po hudi toči v Beli krajini že izplačujejo Zavarovalnice skupne ocene škode po neurju z debelo točo v Beli krajini še nimajo, so pa že začele izplačevati odškodnine. Odpravljanje škode na terenu bo trajalo še nekaj časa.
6
Čas je za Jurjevanje: najstarejši folklorni festival pri nas, ki se spogleduje s sodobnostjo Ta konec tedna bo v središču Črnomlja potekal osrednji program Jurjevanja v Beli krajini, ki je najstarejši folklorni festival v Sloveniji.

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:15 Spezzoni d' archivio
16:00 Slovenia Magazine

TV Maribor

15:40 Umetnost igre: Pohujšanje hlapcev, ponovitev
16:10 Utrinek: Pod strehco

Radio Koper

15:00 Pesem tedna
16:16 SMS - glasbena lestvica RaKP

Radio Maribor

14:30 Poročila,obvestila
17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
Kazalo