Lokalne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Lokalne novice - Arhiv
"Muzikal pokaže bistvo življenja, tisto, česar ne vidimo z očmi, ampak s srcem" Učenci Osnovne šole Gustava Šiliha iz Maribora, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, so pripravili muzikal z naslovom Dekle, ki je ljubilo zvezdo.
V Piranu z majem dražja vožnja z avtobusom Piranski občinski svet je na marčni seji dvignil cene avtobusnega prometa.
Pestra noč za gasilce in reševalce zaradi požarov v stanovanjskih objektih Gasilci so imeli v soboto in ponoči precej dela z gašenjem požarov v stanovanjskih hišah. Reševalci pa so oskrbeli več poškodovanih in enega človeka odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
Tudi piranska občina zvišuje turistično takso Piranski občinski svet je v prvi obravnavi sprejel povišanje turistične takse na dva evra in uvedbo promocijske takse 0,5 evra.
Upravno sodišče: Križevniška cerkev pripada križnikom, ne Festivalu Ljubljana Upravno sodišče je zavrnilo pritožbo Mestne občine Ljubljana (Mol) in Festivala Ljubljana ter potrdilo dobro leto stari odločitvi ministrstva za kulturo, da je treba križevniško cerkev po 26 letih ...
Iz reke Krke odstranjevali salonitno kritino Po vsej Sloveniji potekajo akcije čiščenja okolja.
Murska Sobota bo še to poletje dobila dolgo pričakovano južno obvoznico Skrajni severovzhod naše dežele je bil tudi zaradi slabih prometnih povezav dolga desetletja slabše razvit in je prebivalcem nudil slabše možnosti za kakovostno življenje.
Ljubljančani so iz največje džezve na svetu spili kar 3.650 skodelic kave V največjo džezvo na svetu gre 65 kilogramov kave, do zdaj jo je pokusilo kar pet milijonov ljudi po vsem svetu, pred kratkim tudi 3.650 Ljubljančanov.
Po Ljubljanici zaplula replika 2.200 let starega deblaka Arheologi so v okviru projekta Navis splavili repliko 2.200 let starega deblaka, ki izvira iz keltsko-rimskih časov.
Zvonik mariborske stolnice ponuja vpogled v življenje požarnega opazovalca Zvonik mariborske stolnice, ki je bil nekoč tudi požarna opazovalnica, je znova odprl vrata za obiskovalce, ki si lahko ob tem ogledajo tudi posebno muzejsko razstavo.
Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je po ponovnem pregledu vseh v hmeljarstvu registriranih fitofarmacevtskih sredstev eno umaknila s trga, prav tako pa ni izdala dovoljenja ...
Vzrok pogina ptic na Ptujskem jezeru je zaužitje strupene snovi Pogin rečnih galebov, ki so jih ta mesec našli na območju Ptujskega jezera, je posledica odpovedi vitalnih organov, ki je verjetno posledica zaužitja toksične snovi, je sporočila uprava za varno ...
Svojci ustavili aktivnosti za postavitev Maistrove grobnice Po navedbah mariborske občine letos ne bo selitve posmrtnih ostankov generala in pesnika Rudolfa Maistra, saj je bil projekt postavitve nove grobnice na pokopališču Dobrava na željo svojcev ustavljen.
V Kidričevem sprožili ogorčenje z odstranitvijo ostanka spomenika Borisu Kidriču Občina Kidričevo je pred nekaj dnevi začela urejati območje, kjer načrtujejo spominski park, a pri tem naletela na ogorčenje javnosti, ker so ob urejanju odstranili ostanek spomenika Borisu Kidriču.
Spomenik na Kongresnem trgu znova popisan Spomenik, namenjen vsem žrtvam vojn, ki stoji na Kongresnem trgu v Ljubljani, so znova popisali z grafitom. Tokrat so neznanci z rdečo barvo zapisali "Bodeča žica na meji - trupla v Kolpi!".
Splošna bolnišnica Izola je dobila nov oddelek dnevne nege Splošna bolnišnica Izola je v ponedeljek tudi uradno odprla nove prostore za dnevno bivanje in nego pacientov po manjših, praviloma ambulantnih posegih, ki so s predpisanimi zdravili in ...
Trebanjski upokojenci: Vedoželjnost nas ohranja dejavne tudi po upokojitvi V Centru za izobraževanje in kulturo v Trebnjem praznujejo 20-letnico ustanovitve univerze za tretje življenjsko obdobje, kar so praznovali tudi s prireditvijo, na kateri so se v okviru številnih ...
Stavka v Premogovniku Velenje preklicana Stavko v Premogovniku Velenje je SDRES preklical zaradi premajhne podpore med zaposlenimi. Po podatkih sindikata je stavkalo 60 od 450 rudarjev in okoli 200 zaposlenih v režiji.
Po arbitraži: prve odškodnine družinam, ki se želijo preseliti Država bo do četrtka nakazala prve odškodnine lastnikom nepremičnin, ki so se po odločitvi arbitražnega sodišča odločili za selitev v Slovenijo. Do zdaj so upravne enote prejele 24 vlog.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

17:40 Slovenski utrinki, oddaja madžarske TV, ponovitev
18:10 Preglednik TV Maribor, aktualno–informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

17:40 SMS, zmagovalka
18:55 Pesem tedna

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
20:00 Nedeljski koncert
Kazalo