Lokalne novice
slice
V Kopru zbirajo podpise proti prodaji male lože pri mestni palači
Mala loža gre konec meseca na dražbo, 23. avgust 2017 ob 14:57 Loža pod levim krilom Pretorske oziroma mestne palače – znana tudi kot mala ali stara loža – bo šla konec meseca na dražbo, zaradi česar so v Gibanju Skupaj so začeli zbirati podpise k javnemu ...
4
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Na domu morilca iz izolske bolnišnice našli večjo količino nabojev
39
23. avgust 2017 ob 10:44 Eno leto po streljanju v Splošni bolnišnici Izola, v katerem sta umrla zdravnik in policist, so na domu strelca odkrili še dobrih 500 nabojev za pištolo in puško.
Dnevi poezije in vina v duhu odprtega pisma zaprti Evropi
5
23. avgust 2017 ob 09:45 " Zahod je vsemu svetu pokazal, kaj pomeni svetovna mobilnost, ne da bi pri tem pomislil, da ne more ostati pri enosmernem prometu, " med drugim beremo v Odprtem pismu Evropi, ki ga je napisal gost ...
Filip Jagodič: Nimam treme, ni me strah. Ljudi ne vidim.
3
22. avgust 2017 ob 21:46 Filip Jagodič iz Laškega je poseben fant. Rodil se je po hudih zapletih v petem mesecu nosečnosti, njegov boj za življenje je bil težek, posledice pa precejšnje.
Hmeljarji pričakujejo podpovprečen pridelek
7
22. avgust 2017 ob 20:12 Hmeljarji v Savinjski dolini te dni začenjajo obiranje zelenega zlata, hmelja, ki je najpomembnejša sestavina piva.
Obnova Ceste zmage v Mariboru se bo vendarle začela V Mariboru bodo predvidoma jutri začeli celovito obnovo Ceste zmage, ki je bila načrtovana že na začetku poletja.
8
Zmaj 'ma mlade in se letos veliko klati tudi po ulicah Postojne Postojnski festival Zmaj 'ma mlade ljubiteljsko in prostovoljno organizirajo mladi prostovoljci, ki verjamejo, da bi bil njihov kraj brez tega festivala pust in brez svoje prave poletne podobe.
Obletnica tragedije v izolski bolnišnici Mineva natančno eno leto od tragedije v Splošni bolnišnici Izola, ki je pretresla slovensko in tujo javnost.
6
Poklon Ljubi Prenner, ki ni nikoli izgubila poguma, kakor tudi svojega klobuka in kravate ne Odvetnica in pisateljica Ljuba Prenner se je v slovensko zgodovino zapisala kot človek, ki ga toge družbene opredelitve biološkega in družbenega spola niso ovirale pri tem, da bi živel, kot sam ...
7
Unikatna glasba in goriške dobrote na festivalu Glasbe sveta "Unikatna glasba, ki prenaša iskrene emocije in je ohranila stik z okoljem, iz katerega izhaja," je tisto, kar iščejo organizatorji etno- in džezfestivala Glasbe sveta , ki obiskovalcem ponuja ...
Türkovim rubijo za stroške rušenja vile na Parecagu Družina Türk, ki je na Parecagu na črno zgradila razkošno posest, ne more več računati na skromen in omejen proračun inšpekcije, ki časovno odmika rušenje prenekatere črne gradnje.
79
Zaradi neurja v mariborskem botaničnem vrtu odstranili več kot 100 dreves Botanični vrt Univerze v Mariboru bo septembra obiskovalce pričakal v prenovljeni podobi, saj so morali po julijskem uničujočem neurju odstraniti več kot sto dreves.
3
Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
23
MOP zavrnil pritožbo bodočega soseda Ikee Ministrstvo za okolje je zavrnilo pritožbo enega od bližnjih stanovalcev, ki živi v bližini prihodnjega središča Ikee, na okoljevarstveno soglasje za gradnjo omenjenega središča v BTC-ju. Stanovalec ...
39

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri učenju matematike
Iščemo osebo za pomoč otroku 3. razreda pri matematiki.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

19:30 Slovenia Magazine
20:00 Petrarca

TV Maribor

19:40 Vic za jurja 2004, ponovitev
19:50 Tele M, aktualno-informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

19:00 Radijski dnevnik
20:00 Odprto za srečanja

Radio Maribor

19:30 Top 17 - ponov.
21:00 Zavrtimo nazaj - ponov.
Kazalo