Lokalne novice
slice
Županja Šmarjeških Toplic predstavlja pritožbo občinskemu svetu
Pritožbi Krnčeve se pridružuje tudi skupina občanov v Beli Cerkvi, 16. januar 2019 ob 13:58 Na lanskih županskih volitvah za dva glasova poražena šmarješka županja Bernardka Krnc se je v zvezi z izvedbo lokalnih volitev in ugotovitvijo volilnega izida pritožila občinskemu svetu. Če bo svet sledil pritožbi, je mogoča ponovitev na enem volišču.
1
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Za nenujni obisk ambulant za nujno pomoč na Gorenjskem bo treba plačati
68
14. januar 2019 ob 07:28 V sedmih gorenjskih dežurnih ambulantah in ambulantah nujne medicinske pomoči bodo začeli zaračunavati nenujne obiske pacientov. Število teh se v že tako obremenjenih ambulantah povečuje.
Ministrstvo od primorske univerze le dobilo terjani denar
5
14. januar 2019 ob 11:15 Univerza na Primorskem je državi vendarle vrnila 696.000 evrov za nenamensko porabljeni denar pri gradnji kampusov Livada in Sonce. Od tega je bilo kar za 255.000 evrov obresti.
Geološki zavod o Moravčah: Balažic "populistično degradira stroko"
43
13. januar 2019 ob 14:04 Direktor Geološkega zavoda Slovenije Miloš Bavec je zatrdil, da so izjave župana občine Moravče Milana Balažica glede meritev in vzorčenja neresnične in da predstavljajo hud napad na zavod in geološko stroko.
V Posočju so lani imeli za petino boljšo turistično sezono kot leta 2017
6
13. januar 2019 ob 12:32 Število prenočitev v tolminski, kobariški in bovški občini se je z nekaj več kot 618 tisoč leta 2017 povečalo na več kot 740 tisoč. V občinske proračune se je tako zlilo tudi za 706 tisoč evrov turistične takse.
Internautice letos (še) ne bo v Kopru Navtičnega sejma Internautica letos še ne bo v Kopru. Tako so se včeraj odločili na mestni upravi po pogovoru koprskega župana Aleša Bržana z direktorjem in lastnikom blagovne znamke Internautica Jurijem Korencem.
4
Prihodnost nove Lekove tovarne na Prevaljah še vedno neznanka Medtem ko so gradbena dela na glavnem objektu nove Lekove tovarne na Prevaljah končana, je prihodnost obrata še neznanka. Novartis kljub napovedim odločitve še ni sprejel.
11
Ponoči zagorelo v prostorih nekdanje tovarne Rog V noči s sobote na nedeljo je zagorelo v prvem nadstropju nekdanje tovarne Rog v Ljubljani. Vzrok požara še ni znan.
31
Kmalu začetek prenove glavne železniške postaje v Mariboru Letos se bo začela prenova glavne železniške postaje v Mariboru. Če bo šlo vse po načrtih, bo postaja v novi podobi zaživela jeseni prihodnje leto.
16
Popovič sodišču predlaga, naj z začasno odredbo prekine izvajanje funkcije župana Boris Popovič je na upravno sodišče poleg pritožbe zoper izid županskih volitev v Kopru vložil še zahtevo za izdajo začasne odredbe, v kateri sodišču predlaga prekinitev izvajanja funkcije župana do pravnomočne odločitve o v četrtek vloženi pritožbi.
19
Seljak in Lapajne s prevzemno namero za lastnico Hidrie družbo H&R Manjšinska delničarja Hidrie Iztok Seljak in Dušan Lapajne sta objavila prevzemno namero za delnice družbe H&R, ki je lastnica idrijske Hidrie. Za delnico ponujata 35 evrov.
3
Zveza ekoloških gibanj se ne bo pritožila na okoljsko dovoljenje za Magno Zveza ekoloških gibanj se, kot eden od treh stranskih udeležencev v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za Magnino lakirnico v Hočah, ne bo pritožila na odločitev Arsa. Pritožbo je sicer že vložila druga okoljska organizacija ROVO.
8
Prostorska stiska v domu Lukavci Potem ko je pred desetletjem začel veljati nov zakon o duševnem zdravju, ki je med drugim uveljavil posebni postopek neprostovoljne namestitve oseb z duševno motnjo na varovane oddelke socialnovarstvenih zavodov, se ti spoprijemajo s prezasedenostjo. 
2
Boris Popovič se še ni vdal in je na upravno sodišče vložil pritožbo Pooblaščenec Borisa Popoviča je na novogoriškem zunanjem oddelku upravnega sodišča vložil pritožbo zoper sklep koprskega občinskega sveta.
23
Jani Bačič ni več direktor Marjetice Koper, Tamara Kozlovič v. d. direktorice občinske uprave Nadzorni svet javnega komunalnega podjetja Marjetica Koper je predčasno razrešil direktorja Janija Bačiča, ki je to mesto zasedel po sporu Borisa Popoviča in Gašparja Gašparja Mišiča. Začasno so na čelo imenovali Azro Rešič, zaposleno v podjetju.
6

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:15 Mustang:kraljestvo kmečkih pastirjev - dokumentrna oddaja, ponovitev
22:05 Tech princess TV - a cura di Fjona Cakalli, ponovitev

TV Maribor

22:00 Odmevi
22:30 Kultura

Radio Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slo
00:00 Nočni program Radia Maribor
Kazalo