Lokalne novice
slice
Nek je imel lani več kot 450.000 evrov dobička
V nuklearki so nadaljevali uvajanje tehnoloških izboljšav, 25. junij 2017 ob 15:27 Nuklearna elektrarna Krško (Nek) je ob proizvodnji 5431 gigavatnih ur v preteklem remontnem letu ustvarila nekaj več kot 163,49 milijona evrov prihodka in leto končala s približno 450.000 evri ...
1
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Tomosovi mopedi se vračajo na stare trge in osvajajo nove
17
25. junij 2017 ob 13:03 Koprski proizvajalec motornih koles Tomos se spet uveljavlja v svetu. Po navedbah novih lastnikov pridobiva nove kupce na območju nekdanje Jugoslavije, v Evropi in širše v svetu.
Vozi me vlak v daljave ... do Prevalj, nato pa s kolesom naprej
1
24. junij 2017 ob 20:24 Odkrivanje Slovenije s kolesom postaja vse bolj vabljivo za popotnike, ugotavljajo na Slovenskih železnicah (SŽ), ki so zato vlake opremile z dodatnimi prostori za prevoz koles.
Praznik situl, dragocenih dokumentov halštatske kulture
13
24. junij 2017 ob 10:38 Ste vedeli, da je Novo mesto evropsko najdišče z doslej največ odkritimi železnodobnimi bronastimi situlami?
Bedenje ob knjigah se širi po državi: spet je čas za Noč knjigarn
3
23. junij 2017 ob 09:33 Pred tremi leti je Društvo slovenskih založnikov akcijo Noč knjigarn organiziralo le v središču Ljubljane, predlani se je prestolnici pridružil Koper, lani Celje, letos pa še Maribor - v času od 18.
Štajersko čaka neprekinjeni 40-urni maraton za elektronske navdušence V Rogozi pri Mariboru bodo vse do nedelje zjutraj odmevali zvoki elektronske glasbe, saj organizatorji obljubljajo 40 ur neprekinjene zabave. Glavna zvezda pa bo svetovno znani Fedde Le Grand.
13
Gradnja daljnovoda Beričevo-Divača (začasno) ustavljena Eles je začasno ustavil projekt gradnje daljnovoda med Beričevim in Divačo. O tem so že obvestili ministrstvo za okolje in civilni iniciativi, ki sta nasprotovali tej gradnji.
22
Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka ...
6
V nekdanjem nacističnem taborišču v Mariboru bo zaživel ruski muzej Objekt nekdanjega nacističnega taborišča sovjetskih vojnih ujetnikov v Mariboru, ki je bil prej v zasebnih rokah, je od danes v občinski lasti, saj je župan podpisal pogodbo za nakup tega objekta v ...
1
"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
3
V anketi 15 odstotkov občanov 86-odstotna podpora Magni v Hočah Lokalne oblasti so, kot kaže, prisluhnile ali vsaj poizvedele za mnenje prebivalcev o novem projektu družbe Magna, ki že nekaj časa dviga prah, tudi med okoljevarstveniki.
212
V Celju napovedujejo sanacijo onesnažene zemljine pri vrtcu na Hudinji Celjska občina bo sanirala onesnaženo zemljino na območju vrtca na Hudinji.
4
Proga Zidani Most–Hrastnik povsem prevozna Oba tira železniške proge med Zidanim Mostom in Hrastnikom, kjer se je v ponedeljek iztiril tovorni vlak, sta znova odprta, so sporočili s Slovenskih železnic.
12
Požar na Ribičiji ni bil kaznivo dejanje Požar, v katerem je konec aprila pogorel mariborski lokal Ribičija, nima elementov kaznivega dejanja, so po končani preiskavi vzroka požara sporočili z mariborske policijske uprave.
6
Ptujska bolnišnica tone v rdečih številkah Splošna bolnišnica Ptuj letos pričakuje dva milijona evrov izgube, česar svet zavoda ni potrdil, ampak je vodstvu bolnišnice naložil, da znova preveri, ali so še mogoči kakšni prihranki. Potem ko je ...
29

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri učenju kemije
Iščemo osebo za pomoč dijakinji tretjega letnika gimnazije pri učenju kemije (popravni izpit), poudarek predvsem na organski kemiji. 
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:35 Calcio: Confederations cup: Messico - Russia
17:15 Oramusica

TV Maribor

15:45 Na vrtu, izobraževalno-svetovalna oddaja TV Maribor
16:10 O živalih in ljudeh, izobraževalno-svetovalna oddaja TV Maribor

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
17:30 Vremenske in cestne razmere

Radio Maribor

16:00 Nedeljsko popoldne,šport
16:15 Glasbena rubrika
Kazalo