Lokalne novice
slice
Dela ekspresionističnega mojstra Otta Dixa kot jedro razstave v Slovenj Gradcu
Mednarodna razstava v slovenjgraški galeriji, 15. december 2017 ob 16:56 Koroška galerija je za jedro svoje zadnje letošnje mednarodne razstave, naslovljene Vojna, postavila svetovno znano istoimensko grafično serijo nemškega ekspresionističnega slikarja in grafika Otta ...
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
60 let pohorske vzpenjače, simbola Maribora in tamkajšnjega smučanja
16. december 2017 ob 20:56 Pohorska vzpenjača je v svojih 60 letih delovanja postala nepogrešljiv del turistične infrastrukture v Mariboru in eden izmed simbolov mesta, do zdaj pa je prepeljala že okoli 18 milijonov potnikov.
Poškodbo na mariborski hidroelektrarni bodo popravljali eno leto
11
14. december 2017 ob 19:04 Sanacija sredine poškodbe na zgornji zapornici pretočnega polja številka 4 v hidroelektrarni Mariborski otok, ki stoji tik pred Mariborom, bo tehnično zahtevno popravilo.
Vse, kar je povezano s konjerejo in konjeništvom v Lipici, je javna služba
9
14. december 2017 ob 10:02 "Kobilarna Lipica je bila, je in bo v državni lasti," je glede pomislekov o privatizaciji Lipice z novim zakonom o Kobilarni Lipica dejala državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs ...
Foto: Zaradi nevplačila varščine dražbe Hostla Celica ni bilo, nasprotniki prodaje že prej protestirali
122
14. december 2017 ob 14:39 " Ta poskus drobljenja in privatizacija predstavljata neposreden napad na celovitost območja in s tem na AKC Metelkova mesto, ta svetovno priznan kulturni, urbanistični in socialni primer dobre ...
Arex, največje slovensko orožarsko podjetje, prodali Čehom Šentjernejsko orožarsko podjetje Arex s približno 120 zaposlenimi je na začetku tedna prešlo v last češkega zasebnega sklada RSBC oz. v ta namen ustanovljene družbe RSBC Defence.
50
Brezplačni prevozi za starejše tudi v Krškem S 15. januarjem bo Zavod za medgeneracijsko solidarnost Sopotniki, ki že ponuja brezplačne prevoze starejšim, to dejavnost začel tudi v Krškem.
10
V Lendavi zadovoljni z rešitvami po arbitraži. Na Razkrižju zgolj sprijaznjeni. Vladna delegacija je obiskala prebivalce ob meji s Hrvaško v Lendavi in na Razkrižju ter jim pojasnjevala, kako bodo lahko izkoristili pravice po novi slovenski zakonodaji za uresničitev arbitražne ...
5
Veter v Velenju podrl novoletno jelko Hud veter, ki povzroča nevšečnosti po vsej državi, je podrl tudi približno 16 metrov visoko novoletno jelko na Titovem trgu v Velenju. To bodo zdaj postavili na novo.
17
Na vipavski hitri cesti prihodnje leto testna protivetrna zaščita Dars je z novogoriško družbo Projekt podpisal pogodbo za svetovalne in inženirske storitve za izvedbo dodatnih protivetrnih ukrepov na hitri cesti Razdrto–Vipava–Ajdovščina.
14
Slovenske železnice imajo nov vozni red Slovenske železnice z današnjim dnem vozijo po novem voznem redu. Spremembe se nanašajo tako na notranji kot mednarodni potniški promet.
56
Za islamski kulturni center zmanjkalo 13 milijonov evrov Gradnja islamskega kulturnega centra v Ljubljani se je ustavila. Za dokončanje je potrebnih še 13 milijonov evrov, je ocenil mufti Nedžad Grabus.
178
Kraševci proti holdingu oziroma privatizaciji kobilarne Civilna iniciativa za Lipico meni, da je vladni predlog novega zakona o Kobilarni Lipica nesprejemljiv in da ne bo prinesel učinkovitega upravljanja.
10
Popovič zaradi nevestnega dela obsojen na pogojno kazen Okrajno sodišče v Postojni je koprskemu županu Borisu Popoviču zaradi nevestnega dela prisodilo pol leta pogojne zaporne kazni s poizkusno dobo enega leta.
50
Shrambe in parkirišča v Celovških dvorih na elektronsko dražbo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo prek elektronske dražbe skušala prodati 21 shramb in tehničnih depojev ter 45 parkirnih mest v soseski Celovški dvori.
7

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Sopotniki - nudenje brezplačnih prevozov za starostnike s službenim vozilom (na območju občine Brežice)
Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost, je zasebni zavod, ki smo ga ustanovili s preprostim namenom: starostnikom iz ruralnih področij želimo ponuditi brezplačne ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
09:25 Slovenci po svetu: 22.11.2001, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

08:45 Radijska kronika
09:20 SMS, zmagovalka

Radio Maribor

09:00 Novice
09:30 V dobri družbi
Kazalo