Razstave
slice
Cankar intimno – med osebno korespondenco velikega literata
Ob 100-letnici Cankarjeve smrti tudi v NUK, 25. september 2018 ob 20:13 Do danes se nam je ohranilo več kot 1.500 pisem, ki jih je Ivan Cankar pošiljal založnikom, poslovnim partnerjem, urednikom, pa tudi družini ter uslišanim in neuslišanim ljubeznim.
3
Art vortex: Vpogled v aktualno umetniško produkcijo Srbije
1
25. september 2018 ob 18:26 V Galeriji DLUL predstavljajo dela sodobnih srbskih umetnikov in umetnic, ki se sicer izražajo skozi različne diskurze in medije, skupen pa jim je isti duh časa, v katerem ustvarjajo, svoboda ...
Prenova Muzeja lepih umetnosti: nekateri prostori bodo na ogled prvič po 2. svetovni vojni
25. september 2018 ob 09:10 Muzej lepih umetnosti v Budimpešti bo po treh letih prenove vrata javnosti spet odprl 31. oktobra, so v ponedeljek napovedali na madžarskem ministrstvu za kulturo.
Courbeteva muza za škandalozno sliko Izvor sveta je bila pariška balerina
10
25. september 2018 ob 12:57 Slika Gustava Courbeta iz leta 1866 L'Origine du Monde (Izvor sveta) je kljub dozdevni razkritosti doslej nosila skrivnost – ime slikarjeve muze, nedavno pa so likovni strokovnjaki izdali, da je za ...
Marino Abramović je v Firencah moški napadel z uokvirjeno sliko
42
24. september 2018 ob 17:15 Svetovno znano umetnico Marino Abramović, oklicano za "babico" umetnosti performansa, je na razstavi v Firencah fizično napadel amaterski umetnik – po glavi jo je udaril z uokvirjeno sliko.
Lahko bi plenila pred peklom in se vrnila brez praske. Restavratorji očistili Brueglovo Griet. Prihodnje leto bo minilo 450 let od smrti enega največjih in najvplivnejših mojstrov severne renesanse, Pietra Bruegla st.
5
Razstava CODE: RED - seksualna industrija in pravice seksualnih delavcev V Mestni galeriji Ljubljana nocoj odpirajo razstavo Tadeja Pogačarja & P.A.R.A.S.I.T.E.
1
Od modre k rožnati – Picassova prva leta v Parizu Ko je Pablo Picasso leta 1900 prvič prispel v Pariz, je izstopil na postaji, ki je danes preurejena v Muzej d'Orsay.
Tolpa mladega Ješue ali Lavričev poskus ateistične razlage življenja nekega mesije Na Ljubljanskem gradu na ogled postavljajo strip, v katerem eden najbolj prepoznavnih slovenskih striparjev Tomaž Lavrič raziskuje resnico za novozaveznimi zgodbami.
13
Ob razstavi Ivane Kobilce je izšel "do zdaj najbolj kakovosten katalog v Narodni galeriji" Kot publikacijo, ki popravlja tudi nekatere trditve o Ivani Kobilci, bi lahko med drugim označili katalog, ki je izšel ob retrospektivi njenega dela v Narodni galeriji.
Vse najboljše, Narodna galerija: ves teden slavljenja umetnosti, tudi s torto velikanko Na današnji dan pred sto leti je bilo ustanovljeno Društvo Narodna galerija – to se je polagoma razvilo v Narodno galerijo, kjer se bodo svoji stoletnici skozi različne dogodke slavnostno poklanjali ...
4
O nakitu, ki "nikoli ni bil le brezoseben okras" "Nakit nikoli ni bil le okras, kot dandanašnji sklepamo po brezosebnem, pogosto pa tudi brezokusnem industrijskem nakitnem izdelku," ugotavljajo v brežiškem muzeju.
Ljubljana spozna prizadevanja tržaških Slovenk Po gostovanju v Kopru in Sežani zdaj še v Ljubljano prihaja dokumentarna razstava Tržaške Slovenke, ki oriše pogostokrat zapostavljene zgodbe o tem, koliko so ženske v tržaškem okolju pripomogle k ...
Umrl je slikar Milan Rijavec V 97. letu starosti je v Ljubljani umrl akademski slikar in leta 1979 nagrajenec Prešernovega sklada Milan Rijavec.
Festival vojaške zgodovine: vestirnga iz tradicije v dediščino V Parku vojaške zgodovine v Pivki se od petka odvija največja vojaškozgodovinska prireditev na nacionalni ravni, to je Festival vojaške zgodovine, ki je hkrati osrednji dogodek Parka ob zaključku ...
3

Citat
link
Camille Pissarro
25. september 2018 ob 21:15 Misliti izključno na prodajo se mi zdi izguba časa, saj se pozabi na umetnost in ceni zgolj vrednost.
Več novic ...
Izbor
Kazalo