Razstave
slice
V Dresdnu na ogled slovenska kulturna dediščina v obliki 38 fotografij
Fotografska razstava I Feel Slovenia. I Feel Culture., 27. maj 2018 ob 18:22 V Dresdnu je do 8. junija na ogled razstava I Feel Slovenia. I Feel Culture , 38 fotografij priznanih slovenskih fotografov po izboru vladnega urada za komuniciranje in ministrstva za kulturo.
Avstralski umetnik bo v spomin in opomin kolonializmu tri dni živ pokopan
6
27. maj 2018 ob 11:29 Avstralski umetnik in performer Mike Parr bo med festivalom Dark Mofo tri dni pokopan pod mestom Hobart – s tem performansom usmerja pogled na nasilje avstralske kolonialne zgodovine.
Turner in Constable – slikarska tekmeca znova drug ob drugem
26. maj 2018 ob 16:19 V londonski galeriji Tate Britain so po 187 letih znova skupaj obesili sliki Turnerja in Constabla, ki sta nekoč že viseli druga ob drugi.
Arhitekturni bienale v Benetkah odpira vrata prostora svobode
1
26. maj 2018 ob 12:10 "Za arhitekturo nobena tehnologija ni zmagovalec sam po sebi. Domišljija in razmišljanje o tem, za kaj je arhitektura potrebna, lahko vodita do rešitev, ki niso nujno pogojene z razvojem tehnologije.
Prvi poskus umeščanja slovenskega ekspresionizma v srednjeevropski okvir
25. maj 2018 ob 13:48 Letošnjo osrednjo kostanjeviško razstavo, naslovljeno Obrazi ekspresionizma - Odtisi duha , postavljajo na ogled v novih razstavnih prostorih Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, ...
Nagrada za pozlačeno sramno dlako, povezano z letom 1968 Pozlačena sramna dlaka soustanovitelja znamenite berlinske Komune 1 Rainerja Langhansa je osvojila nagrado umetniškega združenja nemškega mesta Ahlen, to pa je stvaritvi umetnikov Evelyn Möcking in ...
2
Med mojstrovine Dunaja prihajajo tiste iz Sankt Peterburga Če bi si želeli ogledati ključne likovne zbirke na svetu, bi bila dunajski Umetnostnozgodovinski muzej in sanktpeterburški Ermitaž dva obvezna postanka na misiji.
Slovenski paviljon v Benetkah z razmislekom o odnosu med vodo in arhitekturo Izhajajoč iz prepričanja, da je arhitektura soodgovorna za podnebne spremembe, se slovenski paviljon na 16. mednarodnem bienalu arhitekture v Benetkah osredotočajo prav na to vprašanje - kako se bo ...
Tisoč žerjavov Andreja Brumna Čopa lovi minljivost trenutkov "Pred leti sem slikal z oljem / sedaj le redko slikam na platno / ljubši so mi papir in vodne barve / zaradi njihovega krhkega življenja / papir s škrobom prilepim kot tapeto / na zid ali kakšno ...
Po več kot stoletju Monetovi sliki spet druga ob drugi Ko se je Claude Monet leta 1878 preselil v pariško predmestje Vetheuil, so tam nastale štiri slike pisanega vrta, ki predstavljajo neke vrste prelomnico v slikarjevem opusu.
Slovenska umetnika v Baltimoru soustvarila virtualni spomenik svobodi govora Slovenski in ameriški umetniki so s pomočjo aplikacije Nonument01: McKeldinova fontana na McKeldinovi ploščadi v Baltimoru postavili virtualni spomenik, kjer je poprej stala leta 2016 zrušena ...
2
Velika nagrada Unicuma poljski umetnici Weroniki Lucinski V Narodnem muzeju Slovenije na Metelkovi je na ogled četrti mednarodni trienale keramike Unicum 2018, ki predstavlja najnovejše smernice sodobne umetniške keramike v svetovnem merilu.
Na lendavskem gradu grafično ustvarjanje velikega Marca Chagalla Po razstavah Mirójevih in Dalíjevih del v Galeriji-Muzeju Lendava nadaljujejo predstavitev opusov velikih svetovnih likovnikov.
4
Sodobni muzej je svobodno ozemlje Pospešena urbanizacija sveta, razvoj novih medijev ter revolucija vizualnega in virtualnega sveta so pripeljali do neizogibnih sprememb tudi v načinu delovanja muzejev.
Devetdeset Tisnikarjevih portretov za ravno toliko slikarjevih let V rojstni hiši Jožeta Tisnikarja v Mislinji se z razstavo devetdesetih portretov poklanjajo spominu na tega pomembnega koroškega umetnika.
3

Citat
link
Greta Gerwig
27. maj 2018 ob 14:01 Nič ni bolj navdušujoče kot gledati velike igralce, medtem ko govorijo stvari, ki si jih napisal, in jih oživijo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo