Razstave
slice
Anna Göldi, "poslednja čarovnica v Evropi", dobi svoj muzej
Obsojena že globoko v dobi razsvetljenstva, 21. avgust 2017 ob 14:30 Dvesto let po usmrtitvi Anne Göldi je zgodba o "poslednji čarovnici v Evropi" še vedno fascinantna - in v marsikaterem pogledu nelagodna tema.
5
Neven Korda s Spomini na izgnanstvo išče lepo v človeku
1
21. avgust 2017 ob 13:10 V Galeriji Alkatraz na Metelkovi bodo nocoj odprli razstavo Nevena Korde Spomini na izgnanstvo. Instalacija raziskuje lepo v izražanju čustvenih, poetičnih stališč sodobnega človeka.
Bernski muzej odpira vrata delavnice, kjer restavrirajo Gurlittovo zbirko
21. avgust 2017 ob 09:04 Umetnostni muzej Bern se je odločil za popolno transparentnost: za javnost so odprli celo proces restavriranja slik, ki jim jih je v oporoki zapustil Cornelius Gurlitt.
Hranite doma katero od platen Ivane Kobilce ali gradivo o njej?
1
17. avgust 2017 ob 14:07 Priljubljenost del Ivane Kobilce je še danes izredno velika - uporabljajo jih v reklamah, njena podoba pa je bila natisnjena tudi na nekdanjih slovenskih bankovcih.
Impozanten opus kiparja Negovana Nemca na ogled v Ljubljani
2
17. avgust 2017 ob 08:06 V Križevniški cerkvi bodo danes ob 19.30 v sklopu ljubljanskega festivala odprli razstavo Hommage Negovanu Nemcu: Trideset let pozneje.
Sonce je bog: Turnerjevo večno spogledovanje s svetlobo J. M. W. Turner je oboževal sonce, ni ga slikal le na svojih monumentalnih platnih, ampak ga opeval tudi v intimnih in manj znanih pesmih.
2
Harlekin z zrcalom ali kako je Picasso vihtel svoj čopič Slika Harlekin z zrcalom , ki jo je Pablo Picasso naslikal leta 1923, nam o španskem umetniku veliko pove. Sprva je nastala kot avtoportret, ki ga je slikar prikril v Pierrotov maskasti obraz.
Humorno in hkrati trezno upodabljanje sveta Pietra Bruegla starejšega Naklonjenost in zanimanje, ki ju odražajo upodobljeni prizori kmečkega življenja, sta Pietru Brueglu starejšemu sicer prinesla vzdevek "kmečki" Bruegel, vendar umetnik hkrati velja za ...
Sprehod skozi Magrittov univerzum ob 50. jubileju njegove smrti "Moje slike so vidne podobe, ki ne zakrijejo ničesar; vzbudijo skrivnostnost, in - zares - ko kdo vidi kakšno izmed mojih slik, se vpraša preprosto vprašanje: 'Kaj to pomeni?' To ne pomeni ničesar, ...
Van Goghove Sončnice vseh celin, združite se! London, Amsterdam, München, Philadelphia in Tokio so mesta, v katerih je pet različic Van Goghovih Sončnic, ki bodo v ponedeljek združene – vsaj na virtualni ravni.
1
"Zidovi obstajajo, odkar obstajajo ljudje" "Menim, da ne gre nujno za zgodovinski projekt, čeprav postavlja na ogled stvari iz časa, ki je minil. Gre za stalni pojav. Zidovi obstajajo, odkar obstajajo ljudje, in na žalost bodo obstajali še ...
5
Tudi Maribor kmalu bogatejši za Pogačnikov geopunkturni krog Marko Pogačnik je svoje kozmograme postavil že na nekaj koncev Slovenije in tudi drugje po svetu.
26
Kakšen svet kroji doba inteligentnih strojev in avtomatizacije? V Galeriji Škuc odpirajo skupinsko razstavo, na kateri raziskujejo, kakšno vlogo imajo digitalne tehnologije in planetarne komputacije za organizacijo globalnega prostora.
5
Mačke, božanska bitja, ki povezujejo umetnost in naravo ter zavzemajo Dunaj Prirodoslovni muzej na Dunaju trenutno na ogled ponuja razstavo Mačja košara in levji brlog , z začetkom oktobra pa se pod isto streho odpira še interaktivna razstava Pes in mačka.
3
Lajšanje prestajanja vojaškega roka v Izraelu z izmišljenim likom in stol iz tulcev izstrelkov Razstava, v sklopu katere obiskovalec med drugim skozi interaktivno stvaritev pristane v samem centru umetniške akcije in protagonist vojne, ki poteka tudi v njem samem, je vse do konca avgusta na ...
1

Citat
link
William Blake
22. avgust 2017 ob 18:23 "Pot ekscesa vodi do palače modrosti."
Več novic ...
Izbor
Kazalo