Razstave
slice
Stripovski junak Cankar na gostovanju v Avstriji
V Pavlovi hiši razstava Cankar v stripu, 20. julij 2018 ob 14:06 Ob stoletnici smrti Ivana Cankarja bodo v Pavlovi hiši na avstrijskem Štajerskem zvečer odprli razstavo o projektu založbe Škrateljc Cankar v stripu.
1
Veliki Eugène Delacroix in njegova predanost risbi
19. julij 2018 ob 12:32 Resda sta bili predvsem barva in svetloba tisti, ki sta v slikarstvu Eugèna Delacroixa nagovarjali poznejše umetnike, a temelj njegovega dela je seveda brezhibna risba.
Vpogled v otroštvo osrednjega glasu generacije grungea
6
19. julij 2018 ob 10:36 Kurt Cobain je bil, preden je postal slaven, "otročji, norčav in prikupen" , je ob odprtju razstave Odraščanje Kurta Cobaina povedala njegova sestra Kim Cobain.
Michelangelove mojstrovine v dialogu z videom Billa Viole
18. julij 2018 ob 20:35 V več desetletjih posvečanja videoumetnosti si je Bill Viola pridobil mesto enega najbolj prepoznavnih umetnikov v tem mediju.
Pošasti, ki so "strašile" s strani srednjeveških knjig
1
18. julij 2018 ob 17:24 Pošasti so od nekdaj burile človekovo domišljijo, še danes nas strašijo ali pa zabavajo v filmih in knjigah, kjer kot metafore pojasnjujejo spregledane segmente družbe in sveta.
Gumb – majčken predmet z ogromno zgodovine, tudi pri nas Ludvik XIV. je nosil plašč, ovešen s 123 diamantnimi gumbi. Pred 13. stoletjem je veljalo, da je zapiranje oblek z gumbi znak razpuščenega življenja.
Protislovja Emila Noldeja, ki je vedel, da je barva življenje Življenje in delo slikarja Emila Noldeja so zaznamovala protislovja: bil je preveč konservativen za avantgardiste, preveč radikalen za establišment in preveč moderen za tradicionaliste.
Muzej pod oblaki ali Bondov brlog v hladnem osrčju avstrijskih Alp Na nekaj več kot 3.000 metrov nadmorske višine v osrčju avstrijskih Alp, kjer so pred dobrimi tremi leti snemali 24. filmsko poglavje o Jamesu Bondu, so pred nedavnim odprli vizualno instalacijo, ...
7
Trideset let vojnih grozot, ki so spodbudile prve umetniške kritične reakcije Leta 1618 je na stari celini izbruhnila vojna, ki je dežele Svetega rimskega cesarstva v primežu držala naslednjih trideset let.
3
Pred 135 leti se je rodil satirik, karikaturist in ilustrator Hinko Smrekar Mineva 135 let od rojstva risarja, slikarja in ilustratorja Hinka Smrekarja, enega glavnih likovnih kronistov svojega časa, ki je kritično razgaljanje človeške nespameti in nehumanosti družbe ...
1
Komisija išče umetniškega vodjo Documente 15 Začelo se je iskanje umetniškega vodje Documente 15 – v komisiji, ki ga bo izbrala, je osem strokovnjakov za umetnost z vsega sveta.
Ko plastične igrače spregovorijo o grozotah vojne Ameriški fotograf Brian McCarty še zdaleč ni prvi, ki skuša grozote vojne pokazati skozi oči nedolžnih žrtev.
2
Razstava Nebeška bitja v MSUM-ju: žival kot reprezentanca, žival kot subjekt V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (MSUM) nocoj odpirajo skupinsko razstavo Nebeška bitja - ne človek ne žival, ki združuje dela 17 umetnic in umetnikov, nastala od 60. let dvajsetega stoletja do ...
1
V Budimpešti razstava ob stoenajsti obletnici rojstva Fride Kahlo V madžarski Nacionalni galeriji so pripravili razstavo del ikone mehiške kulture 20. stoletja Fride Kahlo, s katero zaznamujejo stoenajsto obletnico umetničinega rojstva.
Ljubljanski hotel je muzeju na Reki podaril agregat - za razstavo Reški torpedo Skoraj pol stoletja star agregat z dizelskim motorjem, ki je bil rezervni vir elektrike v ljubljanskem hotelu M, je od ponedeljka v lasti muzeja mesta Reka.
5

Citat
link
Chuck Palahniuk
20. julij 2018 ob 17:36 Moja generacija je črpala ogromno moči iz boja proti Reaganu in Thatcherjevi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo