slice
Gledališče Pupilije Ferkeverk in študentsko gibanje 1968-1972
Goranka Kreačič: Spomini na študentsko gibanje 1968-1972, 27. maj 2018 ob 10:31 Gledališče Pupilije Ferkeverk (GPF) je bilo neločljivo povezano s študentskim gibanjem v Ljubljani, in sicer od leta 1969 do 1972.
Brno: Neonacisti prekinili predstavo Naše nasilje in vaše nasilje
177
27. maj 2018 ob 08:22 V Brnu na Češkem je neonacistična skupina z imenom Spodobni ljudje v soboto zvečer prekinila predstavo Naše nasilje in vaše nasilje , s katero je Slovensko mladinsko gledališče gostovalo na ...
Drama festival: s tremi festivalskimi premierami in poklonom Jerneju Šugmanu
26. maj 2018 ob 13:35 Z eno najbolj nenavadnih uprizoritev Grobnice za Borisa Davidoviča po besedilu Danila Kiša na srbskih odrih se danes začenja 5. Drama festival.
"Tudi velikani iz tujine prihajajo k nam, da se poklonijo našemu jubileju"
25. maj 2018 ob 18:26 Slovensko narodno gledališče (SNG) Maribor prihodnje leto zaznamuje že sto let delovanja – v mislih na obletnico so zasnovali repertoar sezone 2018/2019.
Zlati red za zasluge "nemirnemu iskalcu in ustvarjalcu" Borisu Cavazzi
5
25. maj 2018 ob 08:09 Poleg odlikovanja Borisa Cavazze z zlatim redom za zasluge je predsednik republike Borut Pahor vročil še tri medalje za zasluge, ki jih je namenil skladatelju Avgustu Ipavcu, predsedniku Kulturnega ...
Predstava Piksel - ko tehnolgija plesalce prestavi v novo razsežnost Na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma bo nocoj Compagnie Käfig združila gledališko izkušnjo z novo tehnologijo in ustvarila predstavo, ki vznemiri vsa gledalčeva čutila.
Tantadruj za življenjsko delo igralcu Binetu Matohu Letošnjo nagrado tantadruj prejme igralec in interpret Bine Matoh, več kot petintrideset let vodilni igralec in prvak v SNG-ju Nova Gorica.
1
Improvizija: parodističen pogled na blišč in bedo Evrovizije Teden dni po tem, ko smo dobili novo evrovizijsko popevko, bodo to - le da z veliko več kuhinje, obljubljajo - izbirali tudi na tradicionalni Improviziji.
1
In orkester je igral naprej: Titanik tone v mariborski Operi Zadnja premiera aktualne sezone Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor je muzikal Titanik.
2
Nenadna smrt ruske avtorice protikorupcijske drame Umrla je ruska dramatičarka, ki je na oder pripeljala predstavo o življenju in smrti odvetnika in borca proti korupciji Sergeja Magnitskega.
26
Macbeth v Lorencijevi režiji: opera, ki odpira vprašanja in ne daje približnih odgovorov Kaj je bilo prej, Macbeth, ki si ustvarja svojo družbo, ali družba, ki si ustvarja svojega Macbetha in Macbethe, ali pa morda vse to ustvarjajo mediji?
Foto: Drama se po praznovanju podaja v Intimo, še prej pa na karaoke Po letošnji slavnostni sezoni, v kateri je SNG Drama Ljubljana veličastno proslavila 150 let svojega obstoja in zaznamovala 100 let od smrti Ivana Cankarja, se v prihodnji sezoni njeni ustvarjalci ...
2
S staroversko Nikrmano okronanih 70 let Akademske folklorne skupine France Marolt Ob svoji 70-letnici delovanja Akademska folklorna skupina France Marolt dokazuje, da folklorna dejavnost ni zgolj stvar preteklosti in tako so v znamenju razvoja novih pristopov zasnovali plesno pr ...
3
Kranjska uspešnica Mrtvec pride po ljubico - že drugič v Romuniji Prešernovo gledališče Kranj se z delom Svetlane Makarovič Mrtvec pride po ljubico že drugi dan zapored predstavlja na mednarodnem gledališkem festivalu Reflex 4,.
3
Na resničnih dogodkih temelječa gledališka kriminalna nadaljevanka Praznina spomina Barbara Zemljič je posebej za igralski ansambel MGL-ja napisala gledališko kriminalko v štirih delih, naslovljeno Praznina spomina , ki bo v petdesetminutnih nadaljevanjih pred gledalci razgrnila ...
1

Citat
link
Greta Gerwig
27. maj 2018 ob 14:01 Nič ni bolj navdušujoče kot gledati velike igralce, medtem ko govorijo stvari, ki si jih napisal, in jih oživijo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo