slice
Patricija Crnkovič druga v finalu tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci
Za nastop izbrala točko Disintegration, 16. december 2017 ob 21:36 Patricija Crnkovič je na praškem odru na tekmovanju Evrovizijski mladi plesalci zastopala barve Slovenije in zasedla drugo mesto. Prvo mesto je osvojila 19-letna Poljakinja Paulina Bidzinska.
26
Kako, kje in s kom komunicira sodobna uprizoritvena umetnost?
4
16. december 2017 ob 08:13 Ob 20. obletnici zavoda Bunker se je premišljalo o prostorih sodobnih umetnosti, estetskih in produkcijskih premenah, občinstvu in eroziji javne sfere ter povezovanju.
Na Žalah zadnje slovo od Jerneja Šugmana, enega največjih igralcev naših odrov
11
15. december 2017 ob 18:22 Na ljubljanskih Žalah so danes z vojaškimi častmi pokopali enega največjih slovenskih filmskih in gledaliških igralcev, Jerneja Šugmana.
Pošasti ali ko se antiutopija Gospodar muh preseli z otoka na oder
15. december 2017 ob 18:43 Živi spomini na klanje druge svetovne vojne in latentna panika ob misli na grožnjo (nove) atomske bombe sta bili ključni koordinati časa, v katerem je William Golding leta 1954 objavil danes kultni ...
Vera v lutko - razmišljanje o lutkovni umetnosti
15. december 2017 ob 08:14 Vera v lutko avtorja Edija Majarona je knjiga, ki se po tridesetletnem premoru sistematično loteva lutkarske umetnosti na Slovenskem in prinaša pregled delovanja slovenskega lutkarstva glede na ...
Pogreb Jerneja Šugmana z vojaškimi častmi " Redki so igralci, ki tako prepričljivo upodabljajo vloge v vseh žanrih, od tragedije do komedije, tako za zahtevne intelektualce in poznavalce kot tudi za povsem preproste ljudi. Vsem se je znal ...
Zavod Bunker praznuje 20 let in vabi na zabavo Zavod Bunker je v letošnjem decembru dopolnil dvajsetletnico svojega delovanja.
Slavnostni koncert ob 50-letnici delovanja folklorne skupine Emona Ob 50-letnici delovanja folklorna skupina Emona v soboto v Cankarjevem domu (CD) pripravlja slavnostni koncert, na katerem bodo nastopili nekdanji in zdajšnji plesalci in godci skupine.
Rim nagrajuje najboljše v evropskem gledališču, tudi Jerneja Lorencija V Rimu bo do nedelje potekal gledališki festival Premio Europa, v okviru katerega bodo podelili nagrado Evropske komisije za "novo gledališko realnost".
6
Ob slovesu Jerneja Šugmana, "obraza, ki ga ne bo mogoče pozabiti" "Res ne poznam takšnega človeka v tem našem okolju ... Bilo mu je nemogoče zavidati, ker ni delal zase, ni izpostavljal sebe, ni se grebel zase, ampak je ves čas delil zgodbe, delil sebe. Res kar en ...
29
Foto: Vloge, v katerih bo Jernej Šugman živel večno Prvak ljubljanske Drame ter eden najbolj prepoznavnih in priljubljenih slovenskih igralcev Jernej Šugman je bil interpret najzahtevnejših klasičnih vlog: bil je Hamlet in Kralj Lear, bil je ...
32
Umrl je igralski velikan Jernej Šugman V 49. letu starosti je umrl Jernej Šugman, eden najplodovitejših in najbolj cenjenih slovenskih igralcev. Iz Drame so potrdili, da je umrl zaradi srčne kapi.
239
Je moralno ubiti 164 ljudi, da jih rešiš 70.000, so se spraševali na okrogli mizi ob predstavi Teror Ljudje se težko odločamo in kakor koli se odločamo, vemo, da je v nekem smislu narobe ... Potem se pojavi obžalovanje in včasih tudi občutek krivde.
8
"Ko imam dovolj Slovenije, grem v Beograd; ko imam dovolj Beograda, pa se vrnem" Zame je selitev svojevrsten izziv. Človeku vedno omogoča dovolj svobode.
26
Ko se ptica Čehova ponotranji z igralci … Dramsko besedilo Galeb, ki ga je Anton Pavlovič Čehov izdal pred natanko 140-imi leti - v slovenskem prevodu doslej znano kot Utva - je na novo prevedel Borut Kraševec, na novogoriški oder pa ...

Citat
link
Sarah Paulson
3
14. december 2017 ob 21:42 Zdi se mi, da sem mogoče res nekonvencionalna. Ženska v določenih letih, ki se je odločila, da ne bo imela otrok, da bo kariera njena prednostna naloga.
Več novic ...
Kazalo