slice
"To je Carmina Burana, zdravilo, da se počutimo bolje"
Spektakel katalonske skupine La Fura dels Baus odpira Festival Ljubljana, 28. junij 2017 ob 10:44 Na Kongresnem trgu se je z Orffovo kantato Carmina Burana v veličastni izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus začel 65. Ljubljana festival.
2
SSG Trst v novi sezoni o večplastnosti odnosov in privlačnostih med partnerjema
26. junij 2017 ob 18:02 V Slovenskem stalnem gledališču v Trstu bodo sezono odprli s klasiko slovenske dramatike, gostujočo predstavo Cankarjevega Pohujšanja v dolini Šentflorjanski.
Gašper Tič. Ves svet je oder ... oder pa je prazen
25
24. junij 2017 ob 18:29 Gašper Tič je bil slovenski Chaplin. Bil je garač, nosilec repertoarja, duša gledališča in ljubljenec občinstva ... Oder je bil njegovo kraljestvo.
Vrnitev Sovice Oke, poklon Klemenčičevim miniaturam in klasiki Bulgakova
24. junij 2017 ob 18:04 V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo prihodnjo sezono na oder postavili dvanajst predstav, ki bodo črpale iz slovenske in tuje literarne zakladnice.
Folklorna skupina Tine Rožanc z deseterico zgodb o ljubezni
24. junij 2017 ob 13:38 Folklorna skupina Tine Rožanc drevišnji koncert posveča Dekameronu.
Umetniško vodenje tržaškega SSG-ja prevzema Igor Pison Ob izteku mandata umetniškega koordinatorja Eduarda Milerja je Slovensko stalno gledališče imenovalo njegovega naslednika, Igorja Pisona.
Slavje Janusza Kice in Maše Derganc na Dnevih satire v Zagrebu S podelitvijo nagrad so se v Zagrebu sklenili 41. dnevi satire Fadila Hadžića, na katerem sta slavila v Sloveniji in na Hrvaškem delujoči poljski režiser Janusz Kica in igralka Maša Derganc.
Gledališčniki in televizijci pretreseni ob smrti Gašperja Tiča V nedeljo je slovensko javnost obšla vest, da je pri 44 letih umrl gledališki in filmski igralec, režiser in voditelj televizijskih odda j Gašper Tič. Gašper Tič se je rodil 7. maja 1973 v Kopru.
92
Na ptujski dvorec Turnišče prihajajo zagrebške "gledališke poslastice" Zapuščeni dvorec Turnišče na Ptuju bo poleti znova prizorišče odrske umetnosti, saj v goste prihajajo zagrebški gledališčniki, ki bodo med 23. in 25. junijem uprizorili tri sodobne predstave.
5
Primorski poletni festival vabi na pester nabor predstav in koncertov Na 24. Primorskem poletnem festivalu se bo do začetka julija v štirih slovenskih obalnih mestih, v Miljah v Italiji in Pulju na Hrvaškem zvrstilo več kot 20 predstav.
2
V Slovenskem mladinskem gledališču bo Vse lepo in prav Slovensko mladinsko gledališče je razgrnilo vsebino 62. sezone, ki nosi naslov Vse lepo in prav.
Kdo se bo jeseni odpravil v Maribor na Borštnikovo srečanje? " Ne mislim, da je slovensko gledališče v krizi, mislim pa, da so v krizi nekatera umetniška vodenja in da so nekateri tipi gledališke kreacije na točki preloma," je ob predstavitvi tekmovalnega ...
1
Nova sezona novogoriškega gledališča: "Dovolimo si biti ljudje ..." V novi sezoni bodo v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica uvedli dve novosti - zdajšnjim abonmajem se bosta pridružila še lutkovni in plesni.
2
V. d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja je Ksenija Repina Minister za kulturo Tone Peršak je za v. d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja imenoval Ksenijo Repina.
2
Bojkotirati ali ne bojkotirati? Shakespeare "po trumpovsko" Newyorška gledališka skupina Public Theater mora javno braniti svojo postavitev klasične Shakespearove tragedije Julij Cezar.
10

Citat
link
Zora Neale Hurston
28. junij 2017 ob 21:32 Včasih imam občutek, da sem diskriminirana, a zaradi tega nisem jezna. Prej osupla. Kako se lahko kdo prikrajša za užitek moje družbe? Tega ne morem dojeti.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo