Knjige
slice
Jani Virk: Brez imena
Ljubljana: Mladinska knjiga, 2018, 21. november 2018 ob 18:50 Roman Janija Virka Brez imena , ki ga uvaja izrek Tima Parksa, da se “Besede zdijo manj škodljive, če niso povezane z imeni” , je kljub napovedi, da gre za pripoved o letih dozorevanja, teman roman.
Zlata hruška za izvirno mladinsko leposlovno knjigo slikanici Drobtine iz mišje doline
21. november 2018 ob 18:34 Priznanje zlata hruška za izvirno slovensko mladinsko leposlovno knjigo prejme slikanica Drobtine iz mišje doline avtorice Anje Štefan in ilustratorke Alenke Sottler.
"Bodimo realisti, zahtevajmo nemogoče. Premišljujmo o tej misli vedno znova."
2
21. november 2018 ob 17:11 Politično sporočilo maja 1968 je tisto, na čemer bi morali graditi tudi danes.
Kitajska pisateljica zaradi homoerotičnega prizora za deset let za zapahe
10
21. november 2018 ob 12:21 Borci za pravico do svobode govora opozarjajo na "grobo kršitev temeljnih človekovih pravic" na Kitajskem, kjer je bila avtorica homoerotičnega romana obsojena na več kot desetletno zaporno kazen.
Najboljši prvenec knjižnega sejma je knjiga Eve Markun
21. november 2018 ob 14:15 Letošnjo nagrado knjižnega sejma za najboljši prvenec je prejela zbirka zgodb Menažerija , v kateri Eva Markun predstavi čredo "divjih, eksotičnih, čudesnih" živali.
Ars na Slovenskem knjižnem sejmu: od radijske igre v režiji Karpa Godine do Palestinskih sprehodov Na Slovenskem knjižnem sejmu bo tudi letos svoj pečat pustila ekipa 3. programa Radia Slovenija, Ars, ki poleg tradicionalnih pogovorov z literati in prevajalci ter interpretacij slovenskih in tujih ...
Schwentnerjeva nagrada Tinetu Logarju, uredniku posebnega kova Letošnjo Schwentnerjevo nagrado je prejel urednik Tine Logar, ki je, kot preberemo v utemeljitvi, s svojo nadstandardno uredniško odličnostjo v težavnih letih za slovensko založništvo " dokazoval, ...
Rumi in kapitan Saše Pavček plujeta po širnih morjih sveta "Na tej obli vsi smo nit, ptica, človek, maček, kit, ljubezen nas v eno spleta za mir in blagor našega planeta!"
1
"Kriza v založništvu je vedno, založniki pa so še tu" Začel se je slovenski knjižni sejem, ki se tokrat z več kot 300 dogodki vključuje v Cankarjevo leto, na njem pa bosta gostovala tudi bookerjev nagrajenec Roddy Doyle in Goncourtova nagrajenka Marie ...
4
Ženski odbor Pena z nagrado mira za Stanislavo Chrobakovo Repar Literarno nagrado mira za leto 2018 prejme slovaška in slovenska ustvarjalka Stanislava Chrobakova Repar.
2
Švedska akademija se postavlja na noge: imenovali nove člane Švedska akademija, ki jo je zaradi odmevnega spolnega škandala v zadnjem letu zapustilo več članov, je imenovala pet novih, zunanjih članov odbora za Nobelovo nagrado za literaturo.
1
Nov šopek Modernih klasikov: od malteške do aljaške književnosti Med pravkar izdanimi novostmi zbirke Moderni klasiki Cankarjeve založbe so Strahopetci , prvenec enega vodilnih čeških pisateljev druge polovice 20. stoletja Josefa Škvoreckega, ter prelomno delo ...
1
Opijske ladje: knjiga umetnika zaokroži čajne obrede Neje Tomšič Neja Tomšič na čajnih obredih, poimenovanih Opijske ladje , udeležencem ob pitju čaja pripoveduje resnične zgodbe pozabljenih poglavij svetovne zgodovine.
Cervantes urugvajski pesnici Idi Vitale, zadnji živeči iz Generacije 45 Urugvajska pesnica Ida Vitale je letošnja prejemnica Cervantesove nagrade, najprestižnejšega priznanja za literaturo v španskem jeziku.
Noč in dan s Cankarjem: "Analogno druženje v digitalnem svetu" V Slovanski knjižnici bo od petka zvečer do sobote zvečer potekalo neprekinjeno branje iz del Ivana Cankarja, ki bo ponudilo presek avtorjevega umetniškega in nazorskega razvoja.
1

Citat
link
Robin Campillo
20. november 2018 ob 22:04 Medmrežje je spremenilo vse. Zdaj imamo občutek, da se ljudje povezujejo, a v resnici se ne – drug drugega žalijo po Facebooku in občasno objavljajo radikalne misli, ampak to je nakladanje.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo