Knjige
slice
Alojz Rebula: Korintski steber
Celje: Mohorjeva založba, 2017, 19. julij 2018 ob 10:22 Alojz Rebula je v romanu Korintski steber zvest temi, ki je značilna za njegov siceršnji literarni opus.
5
Zahar Prilepin: Samostan
1
18. julij 2018 ob 18:50 Prevod romana Zaharja Prilepina je k nam prišel s fanfarami "najboljšega ruskega romana po letu 2000".
Umrl je klasični filolog Primož Simoniti
1
18. julij 2018 ob 14:53 V 82. letu starosti je umrl Primož Simoniti, klasični filolog, prevajalec in strokovnjak za humanizem na Slovenskem.
"Branje je vstopanje v svetove, ki jih drugače morda nikoli ne bi spoznali"
16
16. julij 2018 ob 16:18 "Slovenci smo narod kulture, zato moramo skrbno negovati svoj jezik in vse, kar je z njim povezano. Nič, kar se je zgodilo v zadnjega pol tisočletja, ni onemogočilo Slovencem, da ne bi v svojem ...
Znana je peterica, ki se poteguje za letošnjo Veronikino nagrado
1
16. julij 2018 ob 12:43 Za 22. Veronikino nagrado, ki jo podeljujejo za najboljšo pesniško zbirko leta v Sloveniji, se potegujejo Andrej Hočevar z zbirko Seznam , Aleš Mustar s Srednjimi leti , Ana Pepelnik, ki je ...
Katja Perat: Mazohistka Mazohistka , romaneskni prvenec Katje Perat, se na prvi pogled bere kot “zgolj” zgodovinski roman.
Vse več dopustnikov zahaja v knjižnico na plaži Obalne knjižnice tudi letos poleti tako članom kot obiskovalcem ponujajo t. i. knjižnico na plaži , ki je letos dostopna na še več lokacijah kot prejšnja leta.
5
Slovo avstrijske pisateljice, ki "ni hotela tolažiti otrok" Na Dunaju je v 82. letu starosti v petek umrla pisateljica otroške in mladinske književnosti Christine Nöstlinger.
1
Imate predlog za "alternativnega nobelovca"? Švedi poslušajo Nova akademija, ki so jo ustanovili na Švedskem, da bo letos namesto Švedske akademije podelila alternativno Nobelovo nagrado za književnost, je v presojo dobila prvi, najširši nabor kandidatov.
V prvi slovenski e-knjižnici 38 odstotkov izposoj več kot lani Na platformi Biblos, prvi slovenski e-knjižnici in e-knjigarni, povezani tudi s slovenskimi splošnimi knjižnicami, ki jo je leta 2013 zastavila Založba Beletrina, sta i zposoja in kupovanje e-knjig ...
14
Zvezna dežela Koroška obogatila svoj arhiv Lipuševih del Avstrijska zvezna dežela Koroška je pridobila del gradiva pisatelja Florjana Lipuša, ki je pred nekaj dnevi postal prvi slovenski prejemnik velike avstrijske državne nagrade.
2
Kmalu izide četrta knjiga J. K. Rowling o detektivu Cormoranu Striku Britanska pisateljica J. K. Rowling je napisala še četrto knjigo o detektivu Cormoranu Striku, ki jih piše pod psevdonimom Robert Galbraith. Naslovila jo je Lethal White, izšla pa bo 18. septembra.
4
Slovo prevajalke in nekdanje urednice RTV Slovenija Lučke Jenčič Pri 69 letih je umrla prevajalka in nekdanja urednica na RTV Slovenija Lučka Jenčič, ki je bila kot prevajalka in urednica desetletja povezana z Mohorjevo založbo Celovec.
Zlati booker za roman Angleški pacient Michaela Ondaatjeja V nedeljo zvečer so v londonski Kraljevi festivalni dvorani kot del praznovanja petdesetletnice prestižne britanske literarne nagrade man booker romanu kanadskega pisatelja Michaela Ondaatjeja ...
2
Thilo Sarrazin in založnik na sodišču zaradi nove sporne knjige o islamu Nekdanji finančni senator mesta Berlin in član upravnega odbora nemške zvezne banke Thilo Sarrazin, ki je pred leti močno razburkal nemško javnost s svojo knjigo, v kateri je svaril pred nemški ...
3

Citat
link
Chuck Palahniuk
20. julij 2018 ob 17:36 Moja generacija je črpala ogromno moči iz boja proti Reaganu in Thatcherjevi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo