Knjige
slice
William Maley: Kaj je begunec?
Izdano pri londonski založbi Hurst, 29. junij 2017 ob 07:09 Avstralski profesor diplomacije in poznavalec begunstva William Maley ponuja širši zgodovinski in pravni kontekst tega vprašanja, brez katerega bi se zdelo, da je trenutni evropski odziv na prihod ...
35
Sanje v Medani: čez Brda se bosta razlegali poezija in glasba
29. junij 2017 ob 09:40 Poezija, glasba in filozofija - v Brda vabi festival Sanje v Medani , ki letos uvaja sklop Pot pesmi in vina , v okviru katerega bo vsak večer ponudil srečanje na drugi domačiji.
Poslovil se je Michael Bond, "oče" medveda Paddingtona
1
28. junij 2017 ob 20:47 Umrl je Michael Bond, avtor priljubljenega otroškega literarnega junaka, v dežni plašč zavitega medvedka iz Peruja, Paddingtona. Star je bil 91 let.
Županov poziv ministrstvu k spremembi sklepa glede Mariborske knjižnice
28. junij 2017 ob 15:09 Zaradi želje Mestne občine Maribor, da bi denar, ki ga je s sklepom o sofinanciranju reševanja prostorske stiske Mariborske knjižnice obljubilo ministrstvo za kulturo, lahko porabili tudi na drugi ...
Boris A. Novak: Bivališča duš – 3. knjiga eposa Vrata nepovrata
28. junij 2017 ob 13:48 "Spev je vse daljši, jaz pa vse bolj šepam: šepetam te stihe. Ne vem, ali bom kdaj prispel do zadnje pike," beremo na začetku prvega zvezka tretje knjige monumentalnega eposa Vrata nepovrata , s ...
Za začetek kritiškega - in ne sramotilnega - Prangerja Stritarjeva nagrada Maji Šučur Z razglasitvijo dobitnice Stritarjeve nagrade za mladega kritika, ki je letos Maja Šučur, in s konceptualno razpravo Poezija & Strah se je začel festival Pranger, ki poteka v Ljubljani, Rogaški ...
20 let Harryja Potterja: čarovnik, ki je sprožil bralsko revolucijo Življenjska zgodba JK Rowling je z leti postala skoraj ponarodela, navdihujoča prilika o nujnosti vztrajanja in zaupanja vase.
9
Literarno romanje na kres, ki se je tretjič prižgal v Vojnovićevem imenu Ko so včeraj, na kresno noč oziroma na najdaljši dan v letu, nekaj pred dvaindvajseto uro zvečer, slovesno razglasili dobitnika nagrade kresnik, se je med množico obiskovalcev prireditve na ...
9
Goran Vojnović: trije romani, trije kresniki Slovesno opravilo prižiga kresnega ognja na Rožniku je letos znova pripadlo na slovesnosti sicer odsotnemu Goranu Vojnoviću, ki mu je tretjega kresnika prinesel njegov tretji roman Figa.
67
J. K. Rowling razkrila zgodbo o Harryjevem pradedu Nekaj dni, preden bo minilo 20 let, odkar je svet ugledala prva zgodba o Harryju Potterju, je J. K. Rowling svojim bralcem postregla z novimi še nerazkritimi podrobnostmi o njegovih prednikih.
1
Komeljev preplet poezije in proze, Pregljev odziv na begunsko krizo in portret povojne poljske družbe Založba Goga na police postavlja tri knjižne novosti. Miklavž Komelj podpisuje novo pesniško zbirko Liebestod , Sebastijan Pregelj roman Vdih.Izdih.
Bedenje ob knjigah se širi po državi: spet je čas za Noč knjigarn Pred tremi leti je Društvo slovenskih založnikov akcijo Noč knjigarn organiziralo le v središču Ljubljane, predlani se je prestolnici pridružil Koper, lani Celje, letos pa še Maribor - v času od 18.
3
Bi bil gospod Darcy danes ohol nevrokirurg? - in druge zagate poletnega branja Predlogov za poletno branje je toliko, kolikor je bralcev: plaža in sonce samo po sebi najbrž ne spremenita vaših bralskih preferenc.
4
"Sir Salman", večni talec Satanskih stihov, slavi 70 let V Indiji rojeni britanski avtor Salman Rushdie, znan po izbrušenem pisateljskem slogu, razvpit pa zaradi smrtne obsodbe, je dopolnil 70 let.
Sašo Dolenc: Zemljo moramo razumeti kot vesoljsko ladjo Moč argumentov v javnosti, lažne novice, Nikola Tesla in Thomas Edison, zakaj deluje placebo, druga doba strojev in rojstvo temačnega interneta.
19

Citat
link
Zora Neale Hurston
28. junij 2017 ob 21:32 Včasih imam občutek, da sem diskriminirana, a zaradi tega nisem jezna. Prej osupla. Kako se lahko kdo prikrajša za užitek moje družbe? Tega ne morem dojeti.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo