Gledamo
slice
Filmska recenzija: Nuna
Nekoč obetavno franšizo bi bilo treba počasi upokojiti, 20. september 2018 ob 18:32 Nuna je grozljivka iz žanra, ki se opira na bogato razvejano, dolgoletno tradicijo, od B-filmov do resnih spopadov na presečišču verovanja in nadnaravnega.
13
Velika pričakovanja: igre privilegiranih
1
14. september 2018 ob 09:31 S preigravanjem gledaliških in družbenih razmerij ter norčavostjo otroške neposrednosti v izčiščenih odrskih slikah Beton Ltd.
Užitek v preigravanju odklonskih identitet
1
9. september 2018 ob 07:18 Sindikat odklonskih entitet je združil ustvarjalce, ki z ironijo in performativnim užitkom preobračajo uveljavljene družbene standarde ter udejanjajo pravico do raznolikosti.
Filmska recenzija: Črni KKKlanovec
16
6. september 2018 ob 06:31 Spike Lee, ki s svojim filmskim opusom že trideset let dokumentira rasne odnose v Ameriki, se je na dobo gibanja Black Lives Matter odzval – s komedijo.
Mladi levi: vitalnost teles in osebnih zgodb
4. september 2018 ob 12:56 Festival Mladi levi so zaokrožile gostujoče uprizoritve, v katerih lahko skozi različne pristope – dokumentarna pričevanja, koreografska meditacija in gledališki minimalizem – prepoznamo vitalnost ...
Filmska recenzija: Skrivno življenje mačk Čeprav Skrivno življenje mačk tako po naslovu kot tudi po vizualni podobi plakatov in ostalega reklamnega materiala močno spominja na komično animirano družinsko pustolovščino Skrivno življenje ...
Filmska recenzija: Pravičnik 2 Denzel Washington je vdovec Robert McCall, nekdanji visoko usposobljeni vojaški specialec, ki se je odločil preživeti preostanek življenja na obrobju, v anonimnosti in ob opravljanju ...
8
Filmska recenzija: Mary Shelley Mary Shelley je bila še najstnica, ko je napisala roman Frankenstein ali Sodobni Prometej.
6
Mladi levi: o seksu, ljubezni, budnosti in snu 21. festival Mladi levi je z intimnimi izpovedmi o spolnem in ljubezenskem življenju ter domiselno animiranim budno-sanjskim vrtincem zagrebel v prostor osebnega, pa tudi naših pogledov nanj.
2
Filmska recenzija: Vohun, ki me je nategnil Seveda, vohunski filmi so že po svoji srčiki seksi; njihovi glavni liki so namreč vedno postavni, skoraj nadnaravno spretni in prodorni agenti tajnih združenj sladko kratkega imena, a hkrati tudi ...
4
Filmska recenzija: Čuvarke Francoski režiser Xavier Beauvois je pred osmimi leti posnel izjemno uspešen film Božji možje , po katerem smo ga doslej verjetno poznali najbolje.
Filmska recenzija: Misija: nemogoče – Izpad Ekipa agenta Ethana Hunta mora na črnem trgu prevzeti tri enote plutonija, iz katerega bi bilo mogoče izdelati prenosne umazane bombe.
11
Filmska recenzija: Prenovljeni Marvin Francoski film Prenovljeni Marvin – dobesedni prevod bi se lahko glasil tudi Marvin ali lepo izobraževanje, kar za samo zgodbo nikakor ni čisto nebistveno – je kljub dokaj velikemu številu različnih ...
2
Filmska recenzija: Plesna terapija Britanski filmi imajo pri številnih gledalcih posebno mesto.
2
Filmska recenzija: Ne skrbi, peš ne bo prišel daleč Skupinica kavbojev sredi puščave naleti na zapuščen invalidski voziček. Eden izmed njih pomiri kolega: "Brez skrbi, peš ne bo prišel daleč."
11

Gledamo
link
Filmska recenzija: Nuna
13
20. september 2018 ob 18:32 Nuna je grozljivka iz žanra, ki se opira na bogato razvejano, dolgoletno tradicijo, od B-filmov do resnih spopadov na presečišču verovanja in nadnaravnega.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo