Gledamo
slice
Filmska recenzija: Frantz
Film Françoisa Ozona, 21. avgust 2017 ob 17:14 Kadar je življenje neizprosno, ljudje namesto neprijetne, boleče resnice radi poiščejo uteho v lažeh, ki jih potolažijo.
Filmska recenzija: Biser Bojane
12. avgust 2017 ob 17:16 Avdiovizualna produkcija balkanskih držav, v prvi vrsti tistih, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje skupne domovine, se je v zadnjih letih močno okrepila.
Filmska recenzija: Atomska blondinka
15
11. avgust 2017 ob 18:35 "Oh little girl / there are times when I feel / I'd rather not be / the one behind the wheel ..." Je Martin Gore daljnega leta 1987 vedel, da piše idealno glasbo za Atomsko blondinko?
Filmska recenzija: Na mlečni poti
13
10. avgust 2017 ob 06:50 Na mlečni poti , dolgo pričakovana vrnitev Emirja Kusturice, je s težko roko računalniško animirana živalska basen, lucidne sanje, v katerih te lahko požre mehanska ura in se jata gosi radostno ...
Filmska recenzija: Kakršna mati, takšna hči
1
5. avgust 2017 ob 10:10 V zadnjem času je na naših platnih opazno več francoskih filmov, pred kratkim je bila na sporedu Družinska banda z Jeanom Renójem, prihodnji teden prihaja Odiseja Jeromea Sallea z Lambertom Wilsonom ...
Filmska recenzija: Valerian in mesto tisočerih planetov Dvajset let po (še vedno podcenjenem) Petem Elementu Luc Besson ponuja novo skrpanko vesoljskih čudakov, adrenalinskih dirk in futurističnih vizij prihodnosti.
12
Filmska recenzija: Lady Macbeth V domačih kinodvoranah nas že skoraj dva tedna draži britanski film, katerega naslov po eni strani štrli proti eteričnim višavam klasičnih literarnih del, po drugi pa je v njem tudi nekaj, na prvi ...
1
Filmska recenzija: Druga stran upanja Med kupi premoga na zanikrni tovorni ladji skrivaj prispe v helsinško pristanišče tudi sirski begunec Khaled.
1
Filmska recenzija: Dunkirk Christopher Nolan je eden redkih režiserjev, ki so si izbojevali tisti tako želeni prostorček na presečišču visokoproračunskega, mainstream spektakla in avtorskega filma, ki ga stroka resno upošteva.
33
Filmska recenzija: Bravo! Odkar se je ob izteku 50. let dvignil in v takratno zaspano obalo pokrajine filma silovito treščil francoski novi val, se je v diskurzu o filmski ustvarjalnosti udomačila podoba tega vodnega fenomena.
Filmska recenzija: Nož v hrbet Kriminalna drama Nož v hrbet , celovečerni prvenec Adama Smitha, ki se je v teh dneh pojavila na platnih domačih kinodvoran, je vzbudila precej pozornosti.
2
Filmska recenzija: Če bi bila moški Ko obiskuješ filmske festivale, torej dogodke, na katerih je velika večina filmov tako svežih (a žal ne vedno tudi slastnih) kot pravkar pečene žemljice, se pogosto znajdeš v dilemi, katere filme ...
9
Filmska recenzija: Gimme Danger Po dokumentarnem filmu Leto konja iz leta 1997, v katerem se je Jim Jarmusch poklonil Neilu Youngu, kantavtorju z božajočim glasom dunajskih dečkov, se ameriški neodvisni avtor po dveh desetletjih s ...
Filmska recenzija: All Eyez On Me - Legenda o Tupacu Shakurju Nihče ne bi mogel trditi, da lik in delo Tupaca Shakurja nista ena najbolj telegeničnih zgodb v šovbiznisu.
10
Filmska recenzija: LP film Buldožer - Pljuni istini u oči Zakonska uvedba glasbenih kvot na slovenskih radijskih postajah je v tem letu pošteno pretresla našo medijsko sceno.
6

Gledamo
link
Filmska recenzija: Frantz
21. avgust 2017 ob 17:14 Kadar je življenje neizprosno, ljudje namesto neprijetne, boleče resnice radi poiščejo uteho v lažeh, ki jih potolažijo.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo