Gledamo
slice
Velika pričakovanja: igre privilegiranih
Nova premiera kolektiva Beton Ltd.: Velika pričakovanja, 14. september 2018 ob 09:31 S preigravanjem gledaliških in družbenih razmerij ter norčavostjo otroške neposrednosti v izčiščenih odrskih slikah Beton Ltd.
1
Užitek v preigravanju odklonskih identitet
1
9. september 2018 ob 07:18 Sindikat odklonskih entitet je združil ustvarjalce, ki z ironijo in performativnim užitkom preobračajo uveljavljene družbene standarde ter udejanjajo pravico do raznolikosti.
Filmska recenzija: Črni KKKlanovec
15
6. september 2018 ob 06:31 Spike Lee, ki s svojim filmskim opusom že trideset let dokumentira rasne odnose v Ameriki, se je na dobo gibanja Black Lives Matter odzval – s komedijo.
Mladi levi: vitalnost teles in osebnih zgodb
4. september 2018 ob 12:56 Festival Mladi levi so zaokrožile gostujoče uprizoritve, v katerih lahko skozi različne pristope – dokumentarna pričevanja, koreografska meditacija in gledališki minimalizem – prepoznamo vitalnost ...
Filmska recenzija: Skrivno življenje mačk
3. september 2018 ob 15:43 Čeprav Skrivno življenje mačk tako po naslovu kot tudi po vizualni podobi plakatov in ostalega reklamnega materiala močno spominja na komično animirano družinsko pustolovščino Skrivno življenje ...
Filmska recenzija: Pravičnik 2 Denzel Washington je vdovec Robert McCall, nekdanji visoko usposobljeni vojaški specialec, ki se je odločil preživeti preostanek življenja na obrobju, v anonimnosti in ob opravljanju ...
8
Filmska recenzija: Mary Shelley Mary Shelley je bila še najstnica, ko je napisala roman Frankenstein ali Sodobni Prometej.
6
Mladi levi: o seksu, ljubezni, budnosti in snu 21. festival Mladi levi je z intimnimi izpovedmi o spolnem in ljubezenskem življenju ter domiselno animiranim budno-sanjskim vrtincem zagrebel v prostor osebnega, pa tudi naših pogledov nanj.
2
Filmska recenzija: Vohun, ki me je nategnil Seveda, vohunski filmi so že po svoji srčiki seksi; njihovi glavni liki so namreč vedno postavni, skoraj nadnaravno spretni in prodorni agenti tajnih združenj sladko kratkega imena, a hkrati tudi ...
4
Filmska recenzija: Čuvarke Francoski režiser Xavier Beauvois je pred osmimi leti posnel izjemno uspešen film Božji možje , po katerem smo ga doslej verjetno poznali najbolje.
Filmska recenzija: Misija: nemogoče – Izpad Ekipa agenta Ethana Hunta mora na črnem trgu prevzeti tri enote plutonija, iz katerega bi bilo mogoče izdelati prenosne umazane bombe.
11
Filmska recenzija: Prenovljeni Marvin Francoski film Prenovljeni Marvin – dobesedni prevod bi se lahko glasil tudi Marvin ali lepo izobraževanje, kar za samo zgodbo nikakor ni čisto nebistveno – je kljub dokaj velikemu številu različnih ...
2
Filmska recenzija: Plesna terapija Britanski filmi imajo pri številnih gledalcih posebno mesto.
2
Filmska recenzija: Ne skrbi, peš ne bo prišel daleč Skupinica kavbojev sredi puščave naleti na zapuščen invalidski voziček. Eden izmed njih pomiri kolega: "Brez skrbi, peš ne bo prišel daleč."
11
Filmska recenzija: Mamma Mia! Spet začenja se Pred desetimi leti je filmska priredba odrskega muzikala Mamma Mia! prvič zajela na milijone gledalcev in seveda prinesla na milijone dolarjev.
4

Gledamo
link
Velika pričakovanja: igre privilegiranih
1
14. september 2018 ob 09:31 S preigravanjem gledaliških in družbenih razmerij ter norčavostjo otroške neposrednosti v izčiščenih odrskih slikah Beton Ltd.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo