Glasba
slice
Trap je trol - analiza glasbenega in subkulturnega izraza digitalnih domorodcev
Od podžanra do subkulture in globalnega trenda, 26. maj 2018 ob 12:38 Trap naskakuje glasbene lestvice, poslušanost in oglede videospotov na spletu pa štejemo v milijonih.
3
Na koncertu Nosil bom rdečo zvezdo: "Več ko nas zatirali bodo, več bomo morali peti"
219
25. maj 2018 ob 21:42 Na koncertu Nosil bom rdečo zvezdo je pesnica Svetlana Makarovič v vlogi povezovalke in govornice med drugim dejala, da je treba z rdečo zvezdo naprej, v prihodnost brez rasizma.
Električne sanje: film o Mihu Kralju, ki je dal kultni kozmični zven poletom v Planici
17
25. maj 2018 ob 09:19 Nekaj časa popolnoma pozabljen in spregledan - pogosto pa preprosto prejkone anonimen - oče slovenske popularne elektronske glasbe Miha Kralj je končno dobil svoj spomenik v obliki dokumentarnega ...
Znova opera pod krošnjami dreves mariborskega Mestnega parka
5
25. maj 2018 ob 08:53 Mariborski Mestni park bo znova prizorišče operne noči na prostem, ki jo bodo ob spremljavi Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor pod taktirko dirigenta Simona Krečiča ...
Nagradna igra: Simfonični orkester RTV Slovenija ob zvokih najstarejšega glasbila na svetu
1
24. maj 2018 ob 14:26 Simfonični orkester RTV Slovenija bo na junijskem koncertu prepotoval glasbeno evolucijo, začenši v paleolitiku z najstarejšim glasbilom na svetu – koščeno piščaljo iz Divjih bab.
Trije nastopi v Piranu z uvodnimi takti Druge godbe V Piranu bo danes z več dogodki še uradno vrata odprl glasbeni festival Druga godba.
Luka Juhart med priporočenimi avtorji skladateljske tribune S skladbo Unleashed se je Luka Juhart na predlog programa Ars uvrstil v izbor priporočenih del prestižne skladateljske tribune Rostrum.
Sem glasba, sem mesto: koncertni večeri, spoznavanje romunske kulinarike in Novega mesta V Novem mestu bo v teh dneh mogoče slišati glasbene stvaritve širokega razpona – od klasike do sodobnih del.
1
Kraljevi škotski nacionalni orkester nocoj na odru Cankarjevega doma V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo nocoj nastopil orkester, ki ima osrednjo vlogo v glasbenem življenju Škotske.
Jazz Cerkno: deset koncertov in poklon nepogrešljivemu gostu Zlatku Kaučiču Danes se začenja festival Jazz Cerkno, ki glasbenim sladokuscem letos prinaša deset koncertov.
Z nepozabne scene Seattla h krmarjenju "najbolj globalne založbe, ki operira iz Ljubljane" " Kar počnemo pri založbi, pojmujem kot neodvisno, alternativno, obstransko, glasbo – gre zagotovo za nišne usmeritve, ki niso del določenega žanra kot takega, " pravi glasbenik, producent in ...
4
Brina Trio bo v Moskvo ponesel glasbene karakteristike vseh slovenskih pokrajin Na letošnji Euroradio Folk Festival , ki ga vsako leto gosti ena izmed nacionalnih radijskih postaj, ki so članice Evropske radiodifuzne zveze, Prvi program Radia Slovenija pošilja glasbeno zasedbo ...
2
Klavirski konceptualist Ivan Skrt z recitalom o neizogibnem Primorski pianist Ivan Skrt je v zadnjih sezonah s svojimi nastopi navdušil pariško dvorano Gaveau in avditorije Buenos Airesa, La Plate in Montevidea.
1
Dve desetletji od slovesa Franka Sinatre, večnega šarmerja sinjemodrih oči " Frank Sinatra je mercedes med moškimi, " je o tem ameriškem pevcu in igralcu nekoč dejala Marlene Dietrich, s katero je imel kratko razmerje.
6
Slovenski skladatelj Andrej Makor v Londonu nagrajen za skladbo Silence Skladatelj mlajše generacije Andrej Makor je na skladateljskem tekmovanju v okviru londonskega festivala za sodobno glasbo London Ear pred kratkim prejel 2. nagrado za skladbo Silence za violosolo.
2

Citat
link
Greta Gerwig
27. maj 2018 ob 14:01 Nič ni bolj navdušujoče kot gledati velike igralce, medtem ko govorijo stvari, ki si jih napisal, in jih oživijo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo