Glasba
slice
Dogodek Nosil bom rdečo zvezdo samo kratek čas pod vprašajem
Drevišnji triurni koncert Svetlane Makarovič z gosti na Kongresnem trgu, 29. junij 2017 ob 11:58 " V središču ideje o rdeči zvezdi so svobodna družba, svoboda misli, svoboda izražanja, svoboda tiska, " je že ob napovedi koncertnega dogodka Nosil bom rdečo zvezdo poudarila Svetlana Makarovič in ...
29
"Polnokrvni ženski liki" Eline Garanča v gosteh
2
28. junij 2017 ob 17:14 Festival Ljubljana, ki ga je v torek odprla scenska kantata Carmina Burana v izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus, že v četrtek prinaša naslednji vrhunec: koncert latvijske mezzosopranistke ...
Ves ta džez ... začetek petdnevnega festivala v prestolnici
28. junij 2017 ob 12:39 Začenja se Jazz festival Ljubljana , del katerega bo letos posvečen priznanemu ameriškemu saksofonistu in skladatelju Johnu Coltranu, saj lani in letos po svetu zaznamujejo 90. obletnico njegovega ...
Nasprotovanja koncertu Svetlane Makarovič, ker v ospredje postavlja rdečo zvezdo
166
27. junij 2017 ob 18:16 Na ljubljanski upravni enoti so prejeli zahtevo za prepoved koncerta Nosil bom rdečo zvezdo , na katerem bo v četrtek nastopila Svetlana Makarovič in približno 100 nastopajočih.
Gilberto Gil, oče brazilske "tropicalie", praznuje 75 let
26. junij 2017 ob 10:40 Pevec, kitarist in tekstopisec Gilberto Gil velja za enega največjih brazilskih glasbenikov, ki je v svojem izrazu združil različne glasbene vplive, od rocka, ritmov brazilske sambe in bossa nove, ...
Svetlana Makarovič o simboliki rdeče zvezde: "Zame ne pomeni Severne Koreje ali Udbe." " V središču ideje o rdeči zvezdi so svobodna družba, svoboda misli, svoboda izražanja, svoboda tiska, " poudarja Svetlana Makarovič, ki bo prihodnji četrtek na Kongresnem trgu skupaj z več kot sto ...
289
Foto: Poletni poklon mojstru, očetu dobre glasbe, Jožetu Privšku "Oče dobre glasbe in oče dobrih pevcev" je s koncertom Poletna noč prejel nov poklon. Obiskovalci pa so sredi Kongresnega trga dobili še en vpogled v osebnost in delo mojstra Jožeta Privška.
7
Tako orkester kot zbor SF-ja večinsko proti direktorju Damjanoviču Člani orkestra in zbora Slovenske filharmonije večinsko ne podpirata direktorja Damjana Damjanoviča, so pokazali izidi najnovejšega glasovanja v obeh ansamblih.
13
Glasba in ples na grajskem dvorišču: festival nad Ljubljano Na Ljubljanskem gradu se nocoj s koncertom Boštjana Gombača in njegove nove zasedbe Gombač & Kradljivci časa začenja "minifestival" Grajsko poletje.
Slovo Prodigyja iz ikonične raperske zasedbe Mobb Deep Koncert v Las Vegasu je bil zadnji za polovico dua Mobb Deep, 42-letnega raperja Prodigyja, ki je nekaj dni po nastopu izgubil boj z boleznijo, ki ga je spremljala vse življenje.
14
Razblinjene sanje Placida Dominga: izjalovitev napovedane stadionske turneje " Moje sanje so bile, da bi kot dirigent in umetniški vodja izvedel to veliko produkcijo Aide, " je ob nedavni odpovedi turneje prek svojih predstavnikov na Dunaju sporočil Placido Domingo.
"Žan Tetičkovič je neverjeten skladatelj, želimo, da ostane v New Yorku tako dolgo, kot si želi" Slovenski džezovski glasbenik in skladatelj Žan Tetičkovič je konec tedna v Brooklynu predstavil svoj projekt z naslovom Pristanišče življenj.
4
48. Tabor slovenskih pevskih zborov s petjem napolnil Šentvid pri Stični Na osrednji nedeljski prireditvi 48. Tabora slovenskih pevskih zborov je ob 13. uri v okviru več kot 100 pevskih zborov skupaj zapelo več kot 1.500 pevcev.
5
Letonja na čelu filharmonije v Bremnu Dirigent Marko Letonja bo, potem ko je več kot desetletje redno gostoval v Bremnu, s prihodnjo sezono prevzel mesto šefa dirigenta in umetniškega vodje tamkajšnje filharmonije.
3
Sviz podprl svet filharmonije glede poziva o razrešitvi Damjanoviča Sviz (Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture) je podprl svet Slovenske filharmonije, ki je ministra za kulturo Toneta Peršaka pozval, naj razreši direktorja Damjana Damjanoviča.

Citat
link
Zora Neale Hurston
28. junij 2017 ob 21:32 Včasih imam občutek, da sem diskriminirana, a zaradi tega nisem jezna. Prej osupla. Kako se lahko kdo prikrajša za užitek moje družbe? Tega ne morem dojeti.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo