Glasba
slice
"Kralji a cappelle" Naturally 7 odpirajo ptujsko Arsano
Začetek festivala Arsana na Ptuju, 20. julij 2018 ob 15:44 Z nastopom ameriške a cappella zasedbe Naturally 7 na dvorišču minoritskega samostana se na Ptuju začenja jubilejni 10. glasbeni festival Arsana.
Izraelska vokalna senzacija Voca People na Kongresnem trgu
2
19. julij 2018 ob 10:09 Nocojšnji večer Ljubljana festivala rezerviran za izraelsko vokalno zasedbo Voca People, ki je v svojih prepoznavnih belih kostimih in živordeče obarvanih ustnicah prava senzacija na spletu.
Operna zvezda Diana Damrau na ljubljanski postojanki turneje
2
18. julij 2018 ob 08:59 Ena izmed vodilnih sopranistk na svetu, Nemka Diana Damrau, se bo nocoj v okviru svoje evropske turneje ustavila tudi v Ljubljani.
Marjetica Mahne zdaj tudi stalna direktorica Slovenske filharmonije
9
17. julij 2018 ob 17:26 Minister za kulturo Tone Peršak je za direktorico javnega zavoda Slovenska filharmonija imenoval Marjetico Mahne.
Darla Smoking ali predrugačenje tradicij kot odgovor prehitremu sodobnemu svetu
1
16. julij 2018 ob 09:13 " Prek Darle s predelavami tradicionalnih muzik na en način ponujava nazaj krik robnega sveta, ki ga sodobni svet ob svoji hitrosti več ali manj ignorira, " pravita Brgs in Nac, oba sicer posamič že ...
Umrla je Nancy Sinatra, prva žena in dolgoletna zaupnica pevske legende V petek je umrla Nancy Sinatra, prva žena legendarnega pevca in igralca Franka Sinatre. Dočakala je častitljivo 101 leto.
7
Generacija '99: česa se lahko naučimo od mladih, ki so dočakali konec prve svetovne vojne? V sklopu Ljubljana Festivala bo nocoj v Gallusovi dvorani zaživel umetniški dogodek Generacija '99.
Francija: Več izvajalk in skladateljic ali pa nižje subvencije Francija je zagnala kampanjo, s katero želi zmanjšati prevlado moških v klasični glasbi, saj poklic dirigentke opravljajo le trije odstotki žensk.
13
Elvis Costello zaradi bolezni odpovedal preostanek turneje Elvis Costello je pred kratkim dobil neprijetno zdravniško diagnozo: napadla ga je "majhna, a zelo agresivna" oblika raka; zaradi zdravljenja je bil prisiljen odpovedati načrtovane koncertne nastope.
1
Modri svet Bruna Subiotta in koncert Blue for Bruno v spomin nanj " Včasih se mi nenehno motaš po glavi. Svetla in nedosegljiva točka. Točno takšna kot vir inspiracije mora biti. Najboljši v vseh atributih. In najbolj oddaljen. Smrtonosna luč, ki privlači iskalce ...
1
Na Festivalu Ljubljana nocoj opera Hasanaginica in spletna senzacija, pianist Peter Bence Festival Ljubljana bo nocoj gostil Sarajevsko narodno gledališče z opero Hasanaginica v SNG-ju Opera in balet Ljubljana, na Kongresnem trgu pa bo nastopil madžarski pianist, senzacija na YouTubu, ...
2
Kaj dolgujemo Whitney Houston ali priročnost klišeja o "tragični žrtvi" V naše kinematografe prihajata nič manj kot dva konkurenčna dokumentarca o življenju (in predvsem smrti) Whitney Houston.
17
Festival Bled s Pozdravom ljubezni v vseh glasbenih zvrsteh Letošnji Festival Bled je za rdečo nit programa izbral Pozdrav ljubezni , znamenito skladbo angleškega skladatelja Edwarda Elgarja, ki bo zazvenela že na nocojšnjem uvodnem koncertu, v različnih ...
Umrl je Richard Swift, med drugim koncertni član zasedbe The Black Keys Pri starosti 41 let se je poslovil glasbenik Richard Swift, sicer multiinstrumentalist in producent, ki se je The Black Keys pridružil kot koncertni basist in spremljevalni pevec.
Poklon Marjanu Kozini, prvemu direktorju Slovenske filharmonije Orkester Slovenske filharmonije (SF) se bo v torek ob 70-letnici delovanja poklonil enemu izmed treh pobudnikov ustanovitve po drugi svetovni vojni – skladatelju in prvemu upravniku Marjanu Kozini.

Citat
link
Chuck Palahniuk
20. julij 2018 ob 17:36 Moja generacija je črpala ogromno moči iz boja proti Reaganu in Thatcherjevi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo