slice
Slovenski filmski triptih o igralskem poklicu tekmuje v Kairu
Mandićev film Igram, sem uvrščen v tekmovalni program festivala v Kairu, 21. november 2018 ob 11:00 Celovečerec Miroslava Mandića Igram, sem se v tekmovalnem programu 40. mednarodnega filmskega festivala CIFF v Kairu poteguje za zlato piramido.
1
Na podelitvi "kitajskih oskarjev" zvezdniki sprti zaradi Tajvana
19. november 2018 ob 18:40 V kitajsko govorečem svetu za ekvivalent hollywoodskim oskarjem velja podelitev nagrad zlati konj.
Pojoči in plešoči Butalci: večno aktualna zgodba o neskončnosti človeške neumnosti
11
18. november 2018 ob 20:34 Prek razmisleka, da je dobrodošlo, če se gledalec lahko z zgodbo poistoveti že pred ogledom – govorimo torej o poznani tematiki – sva [z mentorjem Markom Naberšnikom] prišla na idejo, da bi bile ...
Liffe: Marguerite Duras: Spomini na vojno
2
18. november 2018 ob 08:41 Veliko je kandidatov za prvi film, ki je bil kdaj posnet. Prav tako je veliko kandidatov za prvi film, ki je bil posnet po literarni predlogi.
Vodomec letošnjega Liffa je poletel v zavetje "zelene" islandske Bojevnice
6
18. november 2018 ob 11:05 Film Bojevnica Benedikta Erlingssona, ki spremlja pogumno žensko v boju za ohranitev islandske narave, je prejemnica glavne nagrade tokratnega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala.
Mišek Miki, najslavnejši Disneyjev lik in hkrati simbol pogoltnosti korporacije Mišek Miki velja za dobrega in poštenega ter potrpežljivega junaka, čeprav je mogoče, predvsem prek videoiger, spoznavati tudi njegovo bolj nagajivo in trmasto plat.
14
"Fascinira me otroško pripovedovanje zgodbe, v katerem laž soustvarja resničnost" " Fascinacija nad žanrom filma ceste izvira predvsem iz fascinacije nad filmom o pripovedovanju, " je izpostavil v Ljubljani rojeni - vendar v Pragi živeči in ustvarjajoči - režiser Olmo Omerzu, s ...
Liffe: Stotnik Vojna drama Stotnik je do groteskne končne izpeljave pripeljani rek, da "obleka naredi človeka". Nekatere uniforme očitno ustvarjajo zveri.
5
Režiserka Urša Menart: Hlapčevska miselnost mi ni ravno blizu "Malo konflikta z okoljem naj bi bilo zdravo za ustvarjanje. Tako s Slovenijo kot Ljubljano imam malce ambivalenten odnos in to zna biti spodbudno. Je pa v Sloveniji delati filme res težko."
2
Liffe: Suspiria Romantična drama Pokliči me po svojem imenu , obsijana s soncem italijanskega podeželja in zavita v topel plašč nostalgije, je bila marsikomu eden najljubših filmov lanskega leta.
3
Liffe: Mandy Morda je bilo treba počakati na manj uveljavljenega, s predsodki neobremenjenega režiserja, da si je spet enkrat upal z vso resnostjo staviti na Nicolasa Cagea, nesporno legendo, ki že več let svojo ...
15
Sebastian Cavazza: "Mislim, da bo bližnja prihodnost videti tako, kot je prikazana v filmu." Čeprav je zgodba filma Ederlezi vzhaja postavljena v leto 2048, se v resnici ta filozofska znanstvena fantastika na zelo arhetipski in melodramski način ukvarja s prastarim vprašanjem odnosa med ...
10
Lux okoljsko zavedni Bojevnici, ki jo še ujamete na Liffu Filmsko nagrado lux Evropskega parlamenta letos prejme Bojevnica islandskega režiserja Benedikta Erlingssona, je v Strasbourgu sporočil predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani.
Liffe: 112 Celovečerni prvenec danskega režiserja Gustava Möllerja je sicer vaja iz sloga, že viden koncept - a obenem tudi dobro speljana, kompaktna, klavstrofobična kriminalka, ki se skoraj v celoti naslanja ...
2
Dokumentarec o Jane Goodall, ki je življenje posvetila raziskovanju šimpanzov Jane je naslov celovečernega dokumentarnega filma, ki prinaša biografijo in prvoosebno izpoved znamenite britanske primatologinje Jane Goodall, ki je večino življenja posvetila raziskovanju ...
3

Gledamo
link
Rockovska poezija med dokumentarnim in osebnim
1
21. november 2018 ob 09:51 V Tlorisu za revolucijo Mark Požlep svojo družbeno-umetniško akcijo, v kateri je s kanujem obplul Manhattan, oblikuje v avtobiografsko izpoved, ki preplete dokumentarno, poetično in refleksijo.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo