slice
Igralski ceh Akademijo obtožil "ustrahovanja" okrog oskarjev
Si poskuša Akademija nabrati "ekskluzivne" podeljevalce kipcev, če že voditelja nima?, 16. januar 2019 ob 21:00 Ceh ameriških filmskih igralcev (SAG) je Akademijo filmskih umetnosti in znanosti obtožil "ustrahovanja". Kopja se lomijo okrog bliskovito bližajoče se podelitve oskarjev.
Vračajo se prvotni Izganjalci duhov, "ženska različica" pozabljena?
12
16. januar 2019 ob 17:38 Ivan Reitman bo franšizo obdržal v družini. Režijo "skrivnega" nadaljevanja njegovih komedij Izganjalci duhov I in II bo prevzel režiserjev sin, Jason Reitman (V zraku, Juno). Film ne bo povezan z rebootom iz leta 2016 z žensko igralsko zasedbo.
Kusturici eno najvišjih afriških priznanj, ki so ga bili deležni tudi že Mandela, Castro in Chavez
3
16. januar 2019 ob 12:08 Emir Kusturica je letošnji prejemnik nagrade humanitarne fundacije Mkiva iz Južne Afrike, ki mu jo bodo podelili na drevišnjem zaključku festivala Kustendorf, ki ga je ta srbski filmar ustanovil leta 2008.
Med 30.000 igralkami našli Mario za Spielbergovo Zgodbo z zahodne strani
2
16. januar 2019 ob 11:23 Za vlogo Marie v predelavi enega najbolj priljubljenih filmskih muzikalov Zgodba z zahodne strani, ki ga bo režiral Steven Spielberg, je bila izbrana 17-letna srednješolka Rachel Zegler iz New Jerseyja.
Billy Zane kot veliki Marlon Brando, ambasador naravne lepote Tahitija
15. januar 2019 ob 08:36 V Marlona Branda, enega največjih filmskih igralcev vseh časov, se bo v novem filmu, ki ga bo tudi produciral, prelevil Billy Zane.
Zima naposled prihaja: zadnja sezona Igre prestolov je dobila datum premiere Pri HBO-ju so naposled objavili prvi napovednik za sklepno sezono Igre prestolov, ki je daljši od nekaj sekund. Vseeno pa skrbno varujejo svoje skrivnosti: dobili smo prizor, posnet posebej za napovednik, ne pa dejanskega odlomka iz serije.
13
Po nekaj negotovostih je vendarle zaživela tretja sezona serije Pravi detektiv Po prvi, opevani sezoni Pravega detektiva z Matthewjem McConaugheyjem in Woodyjem Harrelsonom v glavnih vlogah ter drugi s Colinom Farrellom, Rachel McAdams, Vinceem Vaughnom in Taylorjem Kitschem, je zaživela tretja sezona z Mahershalo Alijem.
5
Zgodba o sodobnih kraljih Matjažih, ki osamljeni čakajo, da jih odkrijemo Obstaja več različic zgodbe o kralju Matjažu, vse pa so večinoma prepuščene domišljiji, ki ob koncu pripovedi prinaša obljubo, da se bo kralj zbudil in vrnil med ljudi. Kaj pa, če živi čisto blizu nas in osamljen hrepeni predvsem po enem - naši družbi?
Zaradi afere #MeToo s Pixarja odpuščeni John Lasseter spet na vodilnem položaju John Lasseter, ki je bil lani prisiljen odstopiti s čela Pixarja, ker so na dan prišla pričanja o njegovem neželenem dotikanju na delovnem mestu, je eden od prvih "odpisanih" mož v dobi kampanje #MeToo, ki so dobili nov vodilni položaj pri drugem studiu.
8
Poslovila se je Kristina Remškar, ena prvih slovenskih televizijskih zvezd Za vedno se je poslovila ena izmed pionirk nacionalne televizije Kristina Remškar. Prvič je gledalce kot televizijska napovedovalka nagovorila leta 1959, ko je televizijski program ustvarjalo le okoli sto ljudi.
4
Bodo letošnjo podelitev oskarjev na koncu izpeljali brez voditelja? Kevin Hart je v tem tednu dokončno zaprl vrata možnosti, da bi se vrnil v vlogo voditelja podelitve oskarjev. Kdo bo torej čez šest tednov držal vajeti največjega spektakla v sezoni nagrad - jih bo sploh kdo?
3
Prešernov nagrajenec Filip Robar Dorin: samosvoj mojster slovenskega filma Veliki Prešernov nagrajenec Filip Robar Dorin je režiser, scenarist, producent, publicist in pedagog, "ki je s svojo silovito, nenavadno in raznoliko ustvarjalno potjo na več področjih odločilno zaznamoval slovensko filmsko pokrajino".
1
Brenkovo priznanje režiserju Olmu Omerzuju za film ceste Zimske muhe Društvo za širjenje filmske kulture Kino! bo nocoj v Slovenski kinoteki slovenskemu režiserju Olmu Omerzuju, ki ustvarja na Češkem, podelilo priznanje Franceta Brenka.
Dediči Michaela Jacksona že vnaprej obsodili "pomilovanja vreden" dokumentarec Dediči Michaela Jacksona so še pred premiero izrazili nasprotovanje dokumentarcu Leaving Neverland, ki bo na festivalu Sundance predstavil z bafto nagrajeni Dan Reed. Film obravnava obtožbe spolnih zlorab otrok, ki so sledile pevcu.
1
Hrvaški zvezdnik Goran Bogdan: "Če si igralec, ne moreš biti stoodstotno razumen in racionalen človek" Gorana Bogdana radi postavijo v vloge negativcev. Bil je ukrajinski silak Yuri v lucidni seriji Fargo, na pol mitološki vohun Mustafa Golubić v Sencah nad Balkanom in duhovnik v več kot enem filmu. Pa bi se njegova kariera skoraj zasukala v drugo smer.
2

Gledamo
link
Igram, sem
12. januar 2019 ob 18:36 Res je sicer, da je filmska produkcija v zadnjih nekaj desetletjih, z vstopom v dobo digitalnega, doživela svojsko preobrazbo, pri čemer je bilo določenih sprememb deležno tudi polje filmske igre.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo