slice
Izbor filmov za tujejezičnega oskarja se krči
Za zdaj znanih devet naslovov, ki se podajajo v bitko, 15. december 2017 ob 21:12 Znana je deveterica filmov, tako rekoč polfinalistov za tujejezičnega oskarja, ki jo bodo z januarjem oklestili na pet filmov, ki se bodo nato podali v boj za tega zlatega kipca v letu 2018.
1
Zgodba o koprskem pristanišču, slovenskem oknu v svet
2
15. december 2017 ob 14:23 Zgodovina koprskega pristanišča je predolga in zgodilo se je preveč vsega, da bi to lahko strnili v dokumentarni film, zato so se po besedah Mateja Sukiča, avtorja dokumentarnega filma o Luki Koper, ...
Filmska recenzija: Vojna zvezd - Poslednji jedi
49
14. december 2017 ob 16:03 "Naša prava vrednost je v tem, kar bodo postali tisti, ki nas bodo nasledili." Nekaj takega zgubani, stari modrec položi na srce prijatelju v Poslednjem jediju.
Disney bo za astronomsko vsoto kupil konglomerat Fox
8
14. december 2017 ob 20:53 Studio Disney bo vejo konglomerata Fox, posvečeno zabavni industriji, odkupil za 52,4 milijarde dolarjev. Del te kupčije je tudi filmski studio 20th Century Fox.
Zlati globusi za življenjsko delo nagradijo Oprah Winfrey
1
14. december 2017 ob 18:14 Ameriška televizijska voditeljica in igralka Oprah Winfrey je letošnja dobitnica nagrade Cecila B. DeMilla za življenjsko delo, ki jo podeljuje združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu.
Številke in animirani filmi: dva milijona dlak, množica balonov, 202 zoba ... Ustvarjalci animiranih filmov, ki imajo na voljo visok proračun, pri izdelavi pogosto mislijo na najmanjše podrobnosti. V prazničnem decembru na podkastu Številke govorimo o animiranih filmih.
14
Po tujih novinarjih v Hollywoodu svoje nominacije razkril še igralski ceh Potem ko so pred dvema dnevoma razglasili nominacije za zlate globuse, ki jih podeljuje združenje tujih novinarjev v Hollywoodu, je zdaj svoje nominirance razkrilo še cehovsko združenje ...
1
Netflixovo nespodobno zasmehovanje svojih "prizadetih" uporabnikov " Kdo vas je prizadel? " je mogoče med drugim prebrati v Netflixovem tvitu, s čimer se je ta ameriški spletni servis za avdiovizualne vsebine obregnil ob statistiko, da si je 53 ljudi vsak dan v 18 ...
2
Infodromov dokumentarec Kristjan zmagal v kategoriji posebnih filmov Dokumentarni film Kristjan iz serije dokumentarnih filmov Infodrom v produkciji RTV Slovenija scenaristk Sare Lužovec in Anke Bogataj ter režiserke Neli Maraž je zmagal v kategoriji posebnih filmov ...
1
Kje so režiserke in druga presenečenja zlatih globusov Ko je Združenje tujih dopisnikov Hollywooda včeraj oznanilo svoje nominacije za zlate globuse, se je izkazalo, da za najboljšo režijo (spet) ni nominirana niti ena ženska.
15
Reverz: o usodi dragocenosti po drugi svetovni vojni Novi dokumentarec Reverz pripoveduje zgodbo umetnin in drugih vrednih predmetov, ki jih je po drugi svetovni vojni iz zasebnih rok za Federalni zbirni center nabirala posebna komisija, češ da jemlje ...
9
Nominiranci za zlate globuse: največ si obeta del Torova Oblika vode Največkrat slišan naslov razglasitve nominirancev za zlate globuse je Oblika vode - ljubezenska pravljica režiserja Guillerma del Tora je nominirana v sedmih kategorijah.
8
Savdska Arabija po 35 letih umika prepoved kinodvoran Po 35-letni prepovedi se v naslednjem letu v Savdsko Arabijo vračajo kinodvorane.
20
Jugoslovanska kinoteka bo digitalno restavrirala deset klasik Jugoslovanska kinoteka bo digitalno restavrirala deset filmskih klasik in jih prikazala v naslednjih nekaj letih.
9
Umrl je igralski velikan Jernej Šugman V 49. letu starosti je umrl Jernej Šugman, eden najplodovitejših in najbolj cenjenih slovenskih igralcev. Iz Drame so potrdili, da je umrl zaradi srčne kapi.
239

Gledamo
link
Filmska recenzija: Vojna zvezd - Poslednji jedi
49
14. december 2017 ob 16:03 "Naša prava vrednost je v tem, kar bodo postali tisti, ki nas bodo nasledili." Nekaj takega zgubani, stari modrec položi na srce prijatelju v Poslednjem jediju.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo