slice
Festival frankofonskega filma odpira večplastni portret Montreala
Projekcije bodo spremljali tudi spremljevalni dogodki, 19. marec 2018 ob 11:57 Letošnji festival frankofonskega filma, ki bo letos od torka do torka postregel z devetimi celovečernimi filmi, ki prihajajo iz 11 držav podpornic festivala, bo odprl film kanadskega režiserja ...
Alicia Vikander: obraz nove generacije akcijskih junakinj
15
19. marec 2018 ob 11:59 Je nov obraz Tomb Raiderja , naslednica Angeline Jolie, toda 29-letna švedska igralka Alicia Vikander še zdaleč ni novinka v svetu blišča in zabave.
Zaradi obtožb spolnega nadlegovanja v preiskavi tudi predsednik ameriške filmske akademije
9
17. marec 2018 ob 18:43 John Bailey, predsednik ameriške Akademije znanosti in umetnosti gibljivih slik, je zadnje ime v vrsti hollywoodskih pomembnežev, ki se soočajo z obtožbami spolnega nadlegovanja.
Moški iz ledu, film o zadnjih dneh ledenega Ötzija
5
16. marec 2018 ob 20:26 Danes poznamo marsikatero podrobnost o življenju in zadnjih dneh Ötzija, 5.300 let stare mumije, velike arheološke senzacije 20. stoletja.
Filmska recenzija: Jaz, Tonya
6
16. marec 2018 ob 15:02 Jaz, Tonya je inteligenten, pronicljiv film, ki sočni škandal z naslovnic tabloidov – kako je Tonya Harding obračunala s svojo olimpijsko tekmico Nancy Kerrigan - preuči z današnje perspektive ...
Bill Murray v novem dokumentarcu igra harmoniko v Ljubljani Na filmskem festivalu South by Southwest v ameriškem mestu Austin je pretekli teden premiero doživel dokumentarni film z naslovom The Bill Murray Stories (Zgodbe o Billu Murrayju).
8
Naslednjo bondiado bo spisal in režiral Danny Boyle Danny Boyle je potrdil, da s sodelavcem iz Trainspottinga, Johnom Hodgeem, pišeta scenarij za naslednji film o Jamesu Bondu, ki ga bo Boyle nato tudi režiral.
6
"Gradbena izjema" ali kako posneti nesterotipen film o begunski krizi? Priznani avstrijski režiser Nikolaus Geyrhalter je na festivalu Diagonale predstavil svoj novi dokumentarec Gradbena izjema (Die Bauliche Massnahme), ki ga je posnel na prelazu Brenner na meji med ...
4
Pozni titoizem in neoavantgardisti: "Lahko ste moderni, vendar ne pretiravajte s tem." " Takrat je prek mladinskih kulturnih centrov potekala izmenjava znanja, informacij in umetnosti, saj so umetniki in umetniške skupine potovale iz enega centra v drugega; na primer iz Ljubljane ali ...
S portretom povojne Srbije se začenja Festival dokumentarnega filma V Cankarjevem domu se s filmom Druga stran vsega (Druga strana svega) odpira 20. festival dokumentarnega filma.
Affleck in Damon za spolno in rasno raznolikost v filmih Igralca Ben Affleck in Matt Damon sta v pooskarjevskem marcu začela uresničevati idejo o posebni klavzuli o zastopanosti, poimenovani inclusion rider, ki ureja večjo vključenost manjšin v filmske ...
62
Po Malih lažeh Reese Witherspoon na čelu še ene literarne adaptacije Majhni ognji povsod (Little Fires Everywhere) je ganljiv roman o odraščanju v devetdesetih, o družinskih skrivnostih in uničujočem požaru, ki (morda) izpere grehe preteklosti.
Avstrijsko razkrivanje nacistične preteklosti za uvod v festival Diagonale Film avstrijsko-nemškega režiserja Christiana Froscha, naslovljen Murer - anatomija nekega procesa , odpira filmski festival avstrijskega filma v bližnjem Gradcu.
Z nagradno igro na MMC-jevo premiero dokumentarca Čistilci Vsebine svetovnega spleta so postale neobvladljive, poplavi lažnih informacij, pozivov k sovražnostim in nestrpnosti ni videti konca.
1
Filmska recenzija: Rdeči vrabec Po tvegani provokaciji filma mati! se Jennifer Lawrence, najbrž največja zvezdnica svoje generacije, vrača v vohunski drami.
22

Gledamo
link
Črne luknje kot kratek stik med množico resnic
2
17. marec 2018 ob 17:17 Uprizoritev Metamorfoze 4°: Črne luknje Bare Kolenc se ujame v močno asociacijo naslovne metafore in ob obilju nerazdelanih misli zgolj perpetuira sporočilo, da sta se tako človek kot (zahodna) ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo