slice
Foto: Comic-Con letos brez največjih imen, išče se naslednja uspešnica
Tradicija štiridnevnega dogodka sega v sedemdeseta, 20. julij 2018 ob 18:42 Kdo sploh potrebuje Maščevalce? Izpostava tradicionalne popkulturne konvencije Comic-Con v San Diegu se letos odvija v odsotnosti studia Marvel, ki ta hip ne promovira nobenega večjega projekta.
4
Madžarska ohranja primat za Hollywood najzanimivejše vzhodnoevropske snemalne lokacije
2
20. julij 2018 ob 16:47 Morda ste na Instagramu videli Willa Smitha, kako na slavnem Széchenyjevem verižnem mostu čez Donavo izvaja najnovejši viralni "izziv".
Filmska recenzija: Sicario – Vojna brez pravil
8
20. julij 2018 ob 11:55 Če je uspešnica Sicario še preizpraševala brezizhodnost in moralno integriteto vojne proti drogam, nadaljevanje ne izgublja časa z introspekcijo.
Slovo Šinobuja Hašimota, scenarista Rašomona in Sedmih samurajev
6
20. julij 2018 ob 10:01 Umrl je Šinobu Hašimoto, verjetno najbolj znan po sodelovanju z režiserjem Akiro Kurosavo pri njegovih klasikah, kot sta Sedem samurajev in Rašomon.
Damien Chazelle se vrača v Benetke, tokrat s filmom o Neilu Armstrongu
4
19. julij 2018 ob 17:21 Dve leti za tem, ko je Damien Chazelle s svojim muziklom Dežela La La odprl Beneški filmski festival, so mu še enkrat zaupali to čast – tokrat bo Mostro vpeljal s filmom o Neilu Armstrongu.
Leonardo DiCaprio in Brad Pitt med zvezdniki, ki so zavrnili vlogo v Gori Brokeback Že res, da spada Gora Brokeback med kritiško bolj hvaljene filme tega tisočletja z izvrstno odigranimi glavnimi vlogami.
12
Filmska recenzija: Terminal Ste vedeli, da v naših kinematografih trenutno gostuje mednarodna visokoproračunska koprodukcija z letošnjo oskarjevsko nominiranko Margot Robbie in Mikom Myersom v glavnih vlogah, in kar je za nas ...
10
Kdo bo zastopal Slovenijo na sarajevskem festivalu? V Sarajevu že pospešeno potekajo priprave na filmski festival, ki po prve goste in projekcije pozdravil 10. avgusta.
Pedro Almodovar se z novim filmom vrača na začetek Na obrobju Valencie je padla prva klapa novega filma Pedra Almodóvarja.
1
V Villeneuvovem Peščenem planetu najverjetneje tudi Timothée Chalamet Denis Villeneuve je o filmski priredbi kultnega Peščenega planeta (Dune) sanjaril od otroških let in kot je napovedal, si namerava za uresničitev svojih sanj vzeti čas.
6
Foto: Cher navdušila na premieri Mamme Mie Film Mamma Mia: Here We Go Again (MM2), ki so ga snemali na Visu, je v britanski prestolnici doživel mednarodno premiero, največ pozornosti pa je pripadlo ameriški glasbenici Cher.
3
Najdražji kitajski film vseh časov po tednu dni izginil iz kinematografov Po katastrofalno slabi gledanosti v premiernem koncu tedna so Kitajci iz kinodvoran umaknili fantazijsko epopejo Asura, najdražji domači film v zgodovini.
11
Muzej pod oblaki ali Bondov brlog v hladnem osrčju avstrijskih Alp Na nekaj več kot 3.000 metrov nadmorske višine v osrčju avstrijskih Alp, kjer so pred dobrimi tremi leti snemali 24. filmsko poglavje o Jamesu Bondu, so pred nedavnim odprli vizualno instalacijo, ...
7
Sacha Baron Cohen vrača udarec: komik postavil satirično ogledalo Trumpu Sacha Baron Cohen je nazaj s provokativno humoristično serijo, v kateri se je znova preobrazil v različne like z enim samim namenom, da v satiri zajame obdobje ameriškega predsednika Donalda Trumpa.
28
Po 60 letih našli izgubljeni scenarij Stanleyja Kubricka Univerzitetni profesor iz Maina je naletel na "izgubljeni" filmski scenarij Stanleyja Kubricka; projekt je tako blizu dokončanosti, da bi se ga najbrž dalo realizirati po navodilih pokojnega filmarja.
7

Gledamo
link
Filmska recenzija: Sicario – Vojna brez pravil
8
20. julij 2018 ob 11:55 Če je uspešnica Sicario še preizpraševala brezizhodnost in moralno integriteto vojne proti drogam, nadaljevanje ne izgublja časa z introspekcijo.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo