slice
Naposled samostojni film dobi še Joker
Produciral ga bo Martin Scorsese, 23. avgust 2017 ob 15:33 DC-jevo - in Batmanovo - filmsko vesolje čaka še ena, precej predvidljiva širitev.
3
Cvitkovičeva Družinica premierno na prestižnem festivalu v Montrealu
3
23. avgust 2017 ob 10:54 " Družinica je film o družini. Zgodba govori o povprečni slovenski družini srednjega razreda, ki se ji zgodijo različne osebne tragedije – izguba službe enega, nato še drugega starša. Iz tega sledi ...
Nebo nad Berlinom, Rašomon in Diplomiranec se razkazujejo na Kongresnem trgu
23. avgust 2017 ob 08:14 Klasika Wima Wendersa Nebo nad Berlinom , Rašomon Akire Kurosawe in Diplomiranec Mika Nicholsa bodo v naslednjih treh dneh na ogled v okviru brezplačnih projekcij na Kongresnem trgu.
Filmska recenzija: Frantz
21. avgust 2017 ob 17:14 Kadar je življenje neizprosno, ljudje namesto neprijetne, boleče resnice radi poiščejo uteho v lažeh, ki jih potolažijo.
Mazzini bo z Izbrisano filmsko srenjo snubil v San Sebastianu
7
18. avgust 2017 ob 18:36 Zgodba v Izbrisani govori o 36-letni Ani, ki rodi v krajevni bolnišnici. Vse poteka po načrtih, razen majhne, birokratske težave: Ana ni zavedena v računalniških datotekah.
Vse kaže, da bo Obi Wan Kenobi resnično dobil svoj film Stephen Daldry se dogovarja, da bi prevzel režijo novega spin-offa v sagi Vojna zvezd, ki bi bil posvečen jedijskemu mojstru Obiju Wan Kenobiju, poročajo ameriški mediji.
7
Srce Sarajeva Strašni materi, častni srci Stonu in Cleesu Srce Sarajeva za najboljši igrani film je dobila gruzijsko-estonska zgodba mlade režiserke Ane Urushadze (1990) o gospodinji, ki je prisiljena izbrati med družinskim življenjem in strastjo do ...
Stanovski poklon Fassbinderjevi muzi Hanni Schygulla Nemško igralko Hanno Schygulla (73) bodo za njeno vplivno igralsko ustvarjanje odlikovali s častnim priznanjem nemške igralske nagrade.
2
Badjurovo nagrado 2017 prejme producent Franci Zajc Eden najuspešnejših slovenskih producentov Franci Zajc bo Badjurovo nagrado prejel na 20. festivalu slovenskega filma. Njegova dela so oblikovala in zaznamovala slovensko kulturo zadnjih 25 let.
1
"Pogovor o rasnih odnosih v ZDA bolj ključen kot kadar koli v zgodovini" Z oskarjem nagrajena režiserka novega filma Detroit o rasnih nemirih v tem mestu leta 1967 je prepričana, da je pogovor o rasnih odnosih v ZDA ta hip bolj ključen kot kadar koli v zgodovini.
28
Vrača se scenaristična delavnica Kratka scena V prostorih Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (MSUM) se bo od 16. do 19. 8. odvila Kratka scena, ki bo spodbujala izbruh kreativnosti mladih avtorjev in močnejšo produkcijo kratkega filma.
2
Video: "Bogokletna" Matilda, ki jezi vernike, bo v Rusiji le na ogled "Do vsega imaš pravico, razen do ljubezni," je eno od sporočil filma Matilda, ki ga bodo kljub nasprotovanju dela konservativne javnosti in pravos lavne cerkve v ruskih kinih začeli predvajati konec ...
Christian Bale: Opravil sem z Batmanom in superjunaki Britanski igralec in oskarjevec Christian Bale, ki je z velikim uspehom nastopal v trilogiji o Batmanu Christopherja Nolana, je povedal, da ne bo več upodabljal superjunakov.
11
Daniel Craig: Da, še petič (in zadnjič) bom James Bond Daniel Craig je v pogovorni oddaji Stephena Colberta potrdil, da se bo na platnu še petič prelevil v tajnega agenta 007 - Jamesa Bonda. "Najslabše varovano skrivnost v svetu
18
Tragedija na snemanju Deadpoola 2: umrla kaskaderka, dirkačica Joi Harris Na snemanju drugega dela filma Deadpool v Vancouvru se je med izvajanjem enega izmed prizorov z motorjem smrtno ponesrečila kaskaderka Joi "SJ" Harris , sicer prva afroameriška profesionalna ...
13

Gledamo
link
Filmska recenzija: Frantz
21. avgust 2017 ob 17:14 Kadar je življenje neizprosno, ljudje namesto neprijetne, boleče resnice radi poiščejo uteho v lažeh, ki jih potolažijo.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo