Drugo
slice
Kako oddaljen je v resnici svet, v katerem bodo ljudi nadomestili stroji?
Skupinska razstava Svet brez nas - Zgodbe o dobi nečloveških akterjev, 27. junij 2017 ob 20:49 Premišljevanje o tem, kaj bi za človeštvo pomenilo, ko bodo njegove roke v celoti zamenjali stroji, imajo v umetnosti že dolgo zgodovino.
3
Italijanski arheologi pod Rimom naleteli na "male Pompeje"
4
27. junij 2017 ob 14:02 Italijanska prestolnica je kraj, tako bogat z zgodovino, da lahko vsako naključno izkopavanje "naplavi" kak nepričakovani arheološki artefakt.
KUD France Prešeren dobil kupca, Trnfest že v pripravah
12
26. junij 2017 ob 19:27 Po nekajletnem životarjenju društva KUD France Prešeren se je vendarle našel kupec njegovih trnovskih prostorov.
MMCpodrobno: Po sledeh nekdanje rimske ceste
26. junij 2017 ob 06:25 Ko je bilo Rimsko cesarstvo na vrhuncu svoje moči, je iz središča imperija vodilo 29 večjih cest, ki so se nato razpršile v omrežje manjših poti, s katerimi je bilo prepredeno celotno cesarstvo.
Zaradi ugotavljanja očetovstva bodo izkopali Salvadorja Dalíja
13
26. junij 2017 ob 16:50 Sodišče v Madridu je odredilo izkop posmrtnih ostankov Salvadorja Dalíja na podlagi zahtevka za ugotovitev očetovstva, ki ga je vložila neka španska prerokovalka iz kart.
Sirske begunce bodo učili kamnoseštva za pomoč pri obnovi Palmire Svetovni spomeniški sklad je zagnal pol milijona funtov vreden program, v katerem bo sirske prebežnike iz jordanskega begunskega taborišča Zaatari izučil v tradicionalnem kamnoseštvu.
13
Pozabite rože ali čokolado, Picasso se opraviči s prstanom, ki ga izdela sam Za Pablom Picassom in Doro Maar, enim najznamenitejših umetniških parov v zgodovini, je ostalo predvsem veliko čudovitih portretov in dragocenih fotografij.
4
Včasih je bolje tvegati, kot zgolj opazovati tveganje drugih Konec maja sta Aleš Zorec in Ivan Mijačević kot letošnja Glejeva rezidenta pripravila namiznoteniški turnir, ob katerem sta v sodelovanju s sodelavci in obiskovalci preverjala tudi rezultate, ki jih ...
Vojni časopis tudi o neustrašnih tovarišicah V rubriki zasebnih arhivov se tokrat vračamo v čas druge svetovne vojne, natančneje med strani angleškega vojnega časopisa The War Illustrated.
30
Nespodobno "preimenovanje" neke nemške zadevice Kakor mnogi učitelji tedanje dobe je bil tudi Anton Kosi, nadučitelj (danes bi rekli ravnatelj) šole v Središču ob Dravi, vsesplošno nadarjen mož.
4
Praznik situl, dragocenih dokumentov halštatske kulture Ste vedeli, da je Novo mesto evropsko najdišče z doslej največ odkritimi železnodobnimi bronastimi situlami?
15
Svet Slovenske filharmonije Peršaku poslal predlog za Damjanovičevo razrešitev Novi svet Slovenske filharmonije je ministru za kulturo Tonetu Peršaku posredoval predlog za razrešitev direktorja SF-ja Damjana Damjanoviča.
16
Bob Geldof na čelu nastopajočih na letošnjem Lentu V Mariboru se z opero pod zvezdami in vrsto drugih dogodkov začenja Festival Lent, ki letos praznuje že 25. obletnico delovanja.
6
Dama s krznom: je torej El Grecova ali ni? Tako identiteta avtorja umetnine kot upodobljenke na sliki Dama s krznom , ki jo sicer pripisujejo El Grecu, od nekdaj burita duhove – zato bo zdaj podvržena podrobni raziskavi, saj želijo ...
Rojstna hiša Adolfa Hitlerja pred avstrijskim ustavnim sodiščem Za hišo v kraju Braunau am Inn, v kateri se je leta 1889 rodil Adolf Hitler, si avstrijske oblasti prizadevajo, da bi prešla v državno last, odločitev pa je zdaj v rokah ustavnega sodišča.
4

Citat
link
Zora Neale Hurston
28. junij 2017 ob 21:32 Včasih imam občutek, da sem diskriminirana, a zaradi tega nisem jezna. Prej osupla. Kako se lahko kdo prikrajša za užitek moje družbe? Tega ne morem dojeti.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo