Drugo
slice
Jubilejno "osveženi" Tintin v Kongu: zaradi rasizma neprimerna izbira?
V nekdanji belgijski koloniji celo pozivi k prepovedi, 15. januar 2019 ob 13:53 Ob 90-letnici stripovskega junaka Tintina so založniki za digitalizacijo izbrali prav sporno kongovsko dogodivščino, ki del javnosti že nekaj časa razburja zaradi rasističnih elementov.
5
Mozartova hiša in Freudov muzej zanimata vse več obiskovalcev Dunaja
15. januar 2019 ob 11:09 V Mozartovi hiši in v Muzeju Sigmunda Freuda na Dunaju so imeli lani rekordno število obiskovalcev.
Kaj je seks? Alenka Zupančič na Filozofskem teatru v Zagrebu na temo spolnosti.
1
13. januar 2019 ob 12:38 Na nocojšnjem in tudi prvem letošnjem večeru Filozofskega teatra bodo v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu gostili slovensko filozofinjo Alenko Zupančič, ki bo v svojem predavanju spregovorila predvsem na temo svoje zadnje knjige Kaj je seks?.
Servis za ustvarjalce: odgovor na izzive fleksibilizacije in prekarizacije dela
1
11. januar 2019 ob 08:25 Društvo Asociacija in kreativni center Poligon razvijata Servis za ustvarjalce, namenjen samozaposlenim na področju kulture in kreativnih industrij.
Disident in dentofit. Moja udeležba v študentskem gibanju 1968–1972
10
10. januar 2019 ob 14:46 V stari Sloveniji (1945–1991) je imela družbena paranoja izvršilni organ, ki se mu je reklo Udba (izpeljano iz srbske kratice UDB za Upravu državne bezbednosti).
Velika Prešernova nagrajenca sta Filip Robar Dorin in Bjanka Adžić Ursulov Prešernovi nagradi za življenjsko delo letos prejmeta kostumografka in scenografka Bjanka Adžić Ursulov ter režiser in scenarist Filip Robar Dorin.
9
Vplivi hladnovojne propagande na sodobne interpretacije študentskih gibanj leta 1968 V prispevku bom obravnaval dve temi na dveh ravneh. Na prvi ravni se bom ukvarjal s politično levico leta 1968.
4
Naval jugonostalgije: Titov kip spet sredi Podgorice, nekoč Titograda V črnogorski prestolnici Podgorica so pred kratkim odkrili bronast kip nekdanjega jugoslovanskega vodje Josipa Broza - Tita, 70 let staro delo velikega hrvaškega kiparja Antuna Augustinčića.
62
V Arboretumu bi na novo postavili Souvanov dvorec: "To je naša dolgoletna želja in dolžnost" Arboretum Volčji Potok danes obiskovalce privablja predvsem s svojimi parkovnimi ureditvami, vodstvo pa razmišlja tudi o rekonstrukciji leta 1944 požganega Souvanovega dvorca.
12
Asociacija: "Nekatera določila enoletnih projektnih razpisov zavirajo razvoj neodvisne produkcije" Po mnenju društva Asociacija nekatera določila glede enoletnih projektnih razpisov ministrstva za kulturo zavirajo razvoj neodvisne kulturnoumetniške produkcije. Na ministrstvu odziv razumejo kot prispevek k dialogu o spremembah na tem področju.
1
Sočasnost ali interakcija? Kristin Ross si v svoji knjigi Maj 68 in njegovo posmrtno življenje prizadeva upreti hegemonistični interpretaciji študentskega upora v Franciji kot pretežno generacijskem pojavu, omejenem na ...
5
Uhani – džezvice, ki iz Ljubljane romajo na sarajevsko Baščaršijo Anto Bartulović je mali veliki človek – iznajditelj, umetnik, obrtnik, predvsem pa humanist. V Ljubljani ga najdete v mirnem kotičku Rožne doline, ob potoku Glinščica, kjer ima majhno delavnico.
2
Prve poteze ministra za kulturo Za ministrom za kulturo Dejanom Prešičkom so prvi meseci delovanja. Seznanil se je z razmerami na ministrstvu, začutil svoj položaj v vladi in naredil nekaj prvih potez.
"Kritična sem do reprodukcij brez omejitev – naj se številči, podpisuje" "Velikokrat pravim, da ne morem spremeniti sveta, lahko pa vplivam na svoje mikrookolje," pove Piera Ravnikar, ki je pred letom dni ob zavedanju, da jo čaka težka pot, v Ljubljani odprla zasebno ...
Kulturno ministrstvo poziva k imenovanju nevladnikov v dialoško skupino Ministrstvo za kulturo je objavilo obvestilo o pozivu nevladnim organizacijam v kulturi za imenovanje predstavnikov v delovno skupino za trajni dialog s temi organizacijami.
2

Citat
link
Pierre-Joseph Proudhon
16. januar 2019 ob 21:22 Kadar stremijo k moči, so vse stranke - brez izjeme - različice absolutizma.
Več novic ...
Izbor
Kazalo