Drugo
slice
V Jeruzalemu našli mozaik iz 1500 let starega hostla
23. avgust 2017 ob 17:47 Med izkopavanji v starem jedru Jeruzalema - delavci so kopali jarke za polaganje kablov - je po golem naključju na dan pogledal 1500 let star mozaik, okrašen z napisom v stari grščini.
5
V Kopru zbirajo podpise proti prodaji male lože pri mestni palači
4
23. avgust 2017 ob 14:57 Loža pod levim krilom Pretorske oziroma mestne palače – znana tudi kot mala ali stara loža – bo šla konec meseca na dražbo, zaradi česar so v Gibanju Skupaj so začeli zbirati podpise k javnemu ...
Preverjanje koncepta "plačaj, kolikor želiš" v leipziških muzejih
23. avgust 2017 ob 13:57 Šesterica muzejev v Leipzigu v Nemčiji se je odločila preizkusiti nov koncept plačevanja vstopnine, tako bodo decembra izvedli pilotski projekt, poimenovan preprosto " plačaj, kolikor želiš ".
Slovenci znotraj EU-ja najbolj zagreti odjemalci kulturne ponudbe
14
23. avgust 2017 ob 08:15 V okviru raziskave evropskega statističnega urada Eurostat se je dobra četrtina prebivalcev Slovenije izrekla, da so se kulturnih prireditev - kot so koncerti ali gledališke in baletne predstave - v ...
Zmaj 'ma mlade in se letos veliko klati tudi po ulicah Postojne
22. avgust 2017 ob 16:09 Postojnski festival Zmaj 'ma mlade ljubiteljsko in prostovoljno organizirajo mladi prostovoljci, ki verjamejo, da bi bil njihov kraj brez tega festivala pust in brez svoje prave poletne podobe.
Turnerjeva podeželska hiša spet takšna, kot si jo je mojster zamislil V londonskem predmestju Twickenham si je na idiličnem obrežju Temze marsikateri slikar na začetku 19. stoletja našel letno pribežališče. Tudi J. M. W.
Iz norveškega muzeja ukradli okoli 400 vikinških predmetov Iz Univerzitetnega muzeja v norveškem mestu Bergen so pred dobrim tednom dni ukradli približno 400 vikinških artefaktov.
5
Dragocenosti Williama Butlerja Yeatsa na razprodaji Londonska dražbena hiša Sotheby's bo novega lastnika iskala za ljubezenska pisma pesnika Williama Butlerja Yeatsa in mizo, na kateri je pisal, za umetnine, ki so jih ustvarili njegov brat, sestre in ...
Po desetih letih odkrili pozabljeno Banksyjevo poslikavo V vzhodnem Londonu je spet na plano pokukal slavni Banksyjev grafit Šmrkajočega policaja ( Snorting Copper ), ki so ga vandali prepleskali in nato lokalne oblasti zagradile.
4
Umrl je legendarni komik Jerry Lewis Jerry Lewis, situacijski komik, ki je svoj pečat v popularni kulturi pustil tako s svojim občutkom za komedijo kot z videzom - izstopal je predvsem s poudarjeno obrazno mimiko - je umrl v 92. letu ...
25
Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.
V 85. letu starosti se je poslovil komik in borec proti segregaciji Dick Gregory Zaradi odpovedi srca je v 85. letu starosti umrl komik in borec proti rasnemu razlikovanju v ZDA Dick Gregory, ki je hitro zaslovel, ko ga je leta 1961 zaposlil plejboj Hugh Hefner.
9
Slovenec žrtev ene najskrivnostnejših ameriških afer? V rubriki Iz zakladnice zasebnih arhivov tokrat predstavljamo knjigo, ki poskuša osvetliti še danes nerazrešeno ameriško afero, v središču katere se je znašel Slovenec Ivan Poderžaj.
5
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
23
Krivda za čudež pri Kobaridu je padla na poveljnika Luigija Cadorna Italijanski poveljnik Luigi Cadorna je bil po strahovitem porazu v zadnji, 12., soški bitki oktobra 1917 odstavljen, saj naj bi bile zanj krive prav njegove taktične zablode. V 1. sv.
14

Citat
link
William Blake
22. avgust 2017 ob 18:23 "Pot ekscesa vodi do palače modrosti."
Več novic ...
Izbor
Kazalo