Drugo
slice
Kako, kje in s kom komunicira sodobna uprizoritvena umetnost?
Premisleki ob 20-letnici zavoda Bunker, 16. december 2017 ob 08:13 Ob 20. obletnici zavoda Bunker se je premišljalo o prostorih sodobnih umetnosti, estetskih in produkcijskih premenah, občinstvu in eroziji javne sfere ter povezovanju.
4
Vili Zlatici legendarnega ljubljanskega župana Ivana Hribarja se obeta obnova
8
16. december 2017 ob 11:03 Ljubljanski mestni svet bo v ponedeljek obravnaval osnutek odloka o razglasitvi Vile Zlatice za kulturni spomenik lokalnega pomena. Za obnovo je predvidenih 1,5 milijona evrov.
Prva stavka filharmonikov zakonita, druga nezakonita
5
15. december 2017 ob 13:11 Delovno sodišče v Ljubljani je s sodbo na prvi stopnji stavko, ki so jo zaposlenih v Slovenski filharmoniji izvedli 5. decembra lani, razglasilo za zakonito, stavko iz 1. januarja pa za nezakonito.
Foto: Zaradi nevplačila varščine dražbe Hostla Celica ni bilo, nasprotniki prodaje že prej protestirali
122
14. december 2017 ob 14:39 " Ta poskus drobljenja in privatizacija predstavljata neposreden napad na celovitost območja in s tem na AKC Metelkova mesto, ta svetovno priznan kulturni, urbanistični in socialni primer dobre ...
Sodelovanje Banksyja in režiserja Trainspottinga, ki se nista nikoli srečala
14. december 2017 ob 11:30 Z željo, prinesti nekaj prazničnega razpoloženja v " najmanj božični kraj na svetu ", sta moči združila najslavnejši anonimni ulični umetnik Banksy in z oskarjem nagrajeni filmski režiser Danny Boyle.
Z mednarodnim priznanjem črnogorski jezik tudi uradno ločen od srbskega Z dodelitvijo mednarodne kode je konec domnev, " da črnogorski jezik ni jezik, temveč narečje ali kak drugi nacionalni jezik ", pravi dekan fakultete za črnogorski jezik in književnost Adnan Čirgić.
39
Bi imeli raje perverzni roman Markiza de Sada ali dokumente s Titanika? Del ene največjih zbirk zgodovinskih pisem, notnih zapisov, dokumentov, zapiskov in rokopisov, ki vključuje tudi 120 dni Sodome Markiza de Sada, bodo 20. decembra prodali na dražbi v Parizu.
3
Poklicna združenja na področju kulture: DZ osnutka NPK-ja ne sme sprejeti "Nismo se zbrali, ker bi bili uporniki brez razloga, ampak ker smo si vzeli čas, se potrudili in prebrali osnutek NPK-ja. To res ni bilo najlažje delo, ker gre za neberljiv in nekonsistenten dokument.
3
Papež Frančišek za spremembo predzadnje vrstice Očenaša Očenaš je najbolj znana in najbolj razširjena krščanska molitev. Če verjamemo evangelijem, je bil njen avtor sam Jezus, saj je z njo odgovoril na vprašanje svojih učencev, kako naj molijo.
49
Z igro do rekonstrukcije fresk: računalniški program, ki pomaga restavratorjem pri delu Stare freske in mozaiki današnji čas pogosto pričakajo v tako raztreščenem stanju, da se morajo restavratorji pošteno namučiti, ko skušajo množico fragmentov sestaviti v prvotno podobo.
O tem, kako so se med drugo svetovno vojno Nemci maščevali pripadnikom OF-a V rubriki Zakladi zasebnih arhivov predstavljamo razglas, s katerim je leta 1942 nemški okupator prebivalce Gorenjske obveščal o partizanskem napadu na Zgornjem Brniku pri Cerkljah, predvsem pa o ...
18
Novo arheološko odkritje v Egiptu, napovedanih je še več V zahodnem delu Luksorja so egiptovski arheologi odkrili grobnici iz obdobja Tutmozisa I., ki je vladal med letoma 1493 in 1482 pred našim štetjem.
2
Pravljični junaki kot vodiči skozi razburljivi svet znanja " Otrokom bomo ponudili vsebine in razlage, za katere pogosto doma zmanjka časa ali pa starši nimajo znanja, da bi jih lahko predstavili otrokom. Sodobni svet pri vzgoji in razvoju otroka terja ...
"Tudi če si izobražen in dobro situiran, ni lahko biti Rom" Z zavidljivim desetletnim stažem na radijskih valovih se odslej lahko pohvali oddaja Naše poti, ki spremlja življenje romske skupnosti od Prekmurja do Dolenjske in Bele krajine, tako na političnem, ...
14
Hostlu Celica preti "sovražni prevzem" - ustvarjalci in umetniki opozarjajo, da se MOL obnaša kot zasebnik " Osnovna dejavnost mora podpirati tudi kulturno dejavnost v hostlu, " je med drugim prepričan Janko Rožič, vodja kulturnega programa v Hostlu Celica, ki ga tam več kot dve desetletji ustvarjajo v ...
45

Citat
link
Sarah Paulson
3
14. december 2017 ob 21:42 Zdi se mi, da sem mogoče res nekonvencionalna. Ženska v določenih letih, ki se je odločila, da ne bo imela otrok, da bo kariera njena prednostna naloga.
Več novic ...
Kazalo