Drugo
slice
"Ne vem, če so že kje našli tako lep kos opečnega tlakovca"
Arheološko odkritje v Murski Soboti, 20. julij 2018 ob 15:06 Na gradbišču bodočega športno-rekreacijskega centra ob murskosoboški gramoznici streljaj od EXPANO-ja so murskosoboški arheologi dopoldne v eni izmed slovanskih zemljank naleteli na opečni tlakovec ...
1
Kulturniški zmenek pred Škucem - v Stari Ljubljani je živo
20. julij 2018 ob 10:49 18 "polnoletnih" let že festival Dobimo se pred Škucem , ki je svoj glavni oder postavil v središče vrveža Stare Ljubljane, pod skupnim naslovom prinaša koncerte, predstave, performanse, filmske ...
Ameriški muzej se je z Arhivom RS dogovoril o digitalizaciji gradiva o holokavstu
2
19. julij 2018 ob 14:57 Arhiv RS in Spominski muzej holokavsta ZDA sta podpisala sporazum o medsebojnem sodelovanju pri pridobivanju podatkov o zločinih holokavsta iz gradiva slovenskega arhiva.
V Auschwitzu turista kradla opeke nekdanjega krematorija
2
17. julij 2018 ob 20:25 Poljska policija je prijela madžarska turista, ki sta iz stavbe krematorija na območju nekdanjega nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau poskušala ukrasti opeke.
Med novimi najdbami na Kapiteljski njivi tudi bojevniški grob z bronasto čelado
1
17. julij 2018 ob 15:56 Arheologi tudi v sklopu letošnjih raziskovanj Kapiteljske njive v Novem mestu sicer niso dosegli roba grobišča, ki so ga skušali najti že lani.
Nemčija razlastila Rusa, ki je svoj grad prepustil propadanju Ker je bogati ruski lastnik pustil, da njegova graščina v Nemčiji propada, so deželne oblasti s posebnim dekretom prevzele varstvo nad spomenikom kulturne dediščine.
19
Na Obali nastaja replika starega jadranskega plovila V Portorožu nastaja posnetek istrskega topa, tradicionalnega plovila, s katerim želijo oživiti in javnosti približati stare obrti.
8
Arheološka najdba, ki bo razkrila skrivnosti staroegipčanskih mumij Pod puščavskim peskom nekropole v Sakkari so arheologi naleteli na osupljivo najdbo, od katere si stroka obeta nove informacije o staroegipčanskih mumijah oziroma o postopku mumificiranja.
3
Novo stopnišče do nadangela, ki bdi nad Piranom Če ste se kdaj povzpeli na piranski zvonik, se najbrž spomnite majavih, škripajočih stopnic, ki človeka niso navdajale s pretiranim občutkom varnosti.
Izkopavanja v novomeškem centru razkrila keltsko in rimsko naselbino Arheološka izkopavanja, ki so jih oktobra lani začeli ob prenovi novomeškega mestnega središča, so potrdila številne sume strokovnjakov, da je ob okoliških velikih grobiščih iz mlajše železne dobe ...
7
Zapleti z izvajalci odlagajo nujno obnovo na Ptujskem gradu Obzidje Ptujskega gradu, ki se je v minulih letih zaradi dotrajanosti že nekajkrat usadilo, da so bile potrebne hitre sanacije, še vedno čaka na celovito prenovo.
Združenje zgodovinskih mest si želi več pozornosti za kulturno dediščino Združenje zgodovinskih mest Slovenije je ob robu festivala Art Stays na Ptuju predstavilo pobudo za ohranitev kulturne dediščine kot javne dobrine, ki jo nameravajo nasloviti na državo.
Bodalo z Iga spet na varnem – zaznamki ukradenih umetnin imajo dolg spomin Bronasto bodalo z Iga, ki dokazuje mojstrsko obrtno znanje livarjev na območju današnje Slovenije v 2. tisočletju pr. n. št., se je vrnilo domov – v Narodni muzej Slovenije.
10
Stanislav Škrabec - upornik z jezikom za jezik Jezikoslovec pater Stanislav Škrabec je bil po svoji metodologiji in načinu pisanja upornik.
1
Našli glineno ploščo z nemara najstarejšim znanim zapisom homerskega epa Ekipa grških in nemških arheologov je naletela na pomembno odkritje, saj so na mestu starogrškega svetišča v Elidi na polotoku Peloponezu našli iz gline izdelano ploščo, na kateri je izpisanih 13 ...
11

Citat
link
Chuck Palahniuk
20. julij 2018 ob 17:36 Moja generacija je črpala ogromno moči iz boja proti Reaganu in Thatcherjevi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo