Citat
slice
Igor Švara
(1947), 21. september 2018 ob 16:11 Ambicija vsakega mladega glasbenika je, da bo solist ali pa vsaj član simfoničnega orkestra, kjer bo prezenten pred občinstvom. Tisti, ki pridejo v opero, pridejo zaradi veselja do operne glasbe.
Thandie Newton
2
20. september 2018 ob 19:16 "V Boga niti ne verjamem, ampak nocoj se Ji bom zahvalila."
Henri Matisse
19. september 2018 ob 21:59 Kdor ljubi, leti, teče in se veseli, je svoboden in ga nič ne ustavi.
Gertrude Stein
18. september 2018 ob 20:49 Razgled mi je všeč, vendar sem rada obrnjena s hrbtom proti njemu.
Viggo Mortensen
17. september 2018 ob 20:31 Veste, resnično življenje se nikoli ne razreši kar tako. Za vse je potreben trud. Demokracija, zakon, prijateljstvo. Ne moreš preprosto reči: "Ona je moja najboljša prijateljica."
Michael Caine "Bodi kot raca. Miren na površju, a pod njim nenehno čofotaj in lopataj kot vrag."
1
Ivo Petrić Glasba mi je bila življenje. Če imaš potrebo nekaj početi, to počneš. To je enostavno potreba.
1
George Bernard Shaw Dlje kot živim, bolj me napeljuje k prepričanju, da je Zemlja mesto, ki ga drugi planeti uporabljajo za psihiatrično ustanovo.
1
David Foster Wallace Vsi smo si identični v neizgovorjenem prepričanju, da smo globoko v sebi drugačni kot vsi drugi.
Urša Menart Blizu so mi drame s subtilnimi elementi komedije. Zdi se mi, da je to tudi žanrsko nekako najbolj realistična zvrst, ali pa je pa morda moj pogled na življenje najbolj temu podoben.
1
Errol Morris Velika napaka bi bila, če bi to ignorirali. Takšno namensko nevednost imenujem 'mentaliteta noja' - glavo preprosto potisneš v tla, in ker ne vidiš nevarnosti, misliš, da je ni. A obstaja.
2
Martin Luther King ml. Ljubezen je edina sila, ki zmore sovražnika spremeniti v prijatelja.
Jože Tisnikar Zdi se mi, da sem videl veliko stvari, ki jih v resnici nisem videl. Da sem potoval po deželah, kjer sploh nisem bil, da sem živel svoje in tuja življenja.
Kurt Vonnegut Vse je bilo lepo in nič ni bolelo. (Stavek iz njegovega romana Klavnica pet)
1
David Cronenberg To bitje, ta zlati lev s čudovitimi krili, je tudi pošast ... Srborit in močan, a kljub temu lahko leti, na krilih se vzpne do najbolj odmaknjenih kotičkov sveta.

Citat
link
Igor Švara
21. september 2018 ob 16:11 Ambicija vsakega mladega glasbenika je, da bo solist ali pa vsaj član simfoničnega orkestra, kjer bo prezenten pred občinstvom. Tisti, ki pridejo v opero, pridejo zaradi veselja do operne glasbe.
Več novic ...
Izbor
Kazalo