Citat
slice
Aleksandar Popovski
1969, 19. julij 2018 ob 17:41 Nesmiselno je na primer v Makedoniji prepovedovati Albancem, da uporabljajo svoj jezik. Ali pa na Hrvaškem razbijati table z napisi. Jezik ne more biti sovražnik, črke tudi ne.
Pedro Almodovar
18. julij 2018 ob 21:11 Mislim, da je v vsaki romantični zvezi nekaj utopije.
Albrecht Dürer
17. julij 2018 ob 21:00 Z leti sem spoznal, da je bolje vztrajati pri pristnih formah narave, kajti preprostost je najlepši okras umetnosti.
Ian Fleming
16. julij 2018 ob 18:07 Nikoli se ne odpovej pustolovščini, vedno se ji predaj, v nasprotnem primeru te čaka dolgočasno življenje.
Sandra Oh
14. julij 2018 ob 16:51 Lahko za hip govoriva o ženskah? Spremembe so počasne, ampak treba je vztrajati. Ne bom rekla, da je zapihal drug veter. Zdi pa se mi, da so ljudje bolj odprti.
Gillian Flynn Bolj kot je knjiga temačna, bolj prijazen je avtor – tako se mi zdi. Pravijo, da so pisci ljubezenskih zgodb tisti, ki bi se jih morali bati.
Frederick Wiseman Opisati dokumentarista kot "muho na steni" je prav žaljivo. Večina muh, ki jih poznam, sploh nima zavesti, zase pa si rad domišljam, da je imam vsaj dva odstotka.
Drago Jančar Seveda je grozno, kakšne neumnosti in surovosti se kopičijo na internetu in drugod, toda kar se kulture ali bolje rečeno umetnosti, visoke umetnosti tiče, se ne bojim zanjo.
Jonathan Swift Na tem svetu ni nič tako stalno kot nestalnost.
2
Albert Einstein Kako žalostni časi, ko je lažje razbiti atom kot predsodek.
2
Olmo Omerzu Ker je to nagrada za režijo, je to zame velika potrditev, da film funkcionira oz. da sta v film vložena delo in trud zdaj na neki način povrnjena.
Florjan Lipuš Posluževati se slovenščine na Koroškem je plavanje proti toku, a to, se mi zdi, mora biti a priori osnovno načelo človeka, ki se spušča v pisanje.
Peter Handke Hvaležen sem, da je končno prišlo do uvida, da ima v Avstriji tudi drug jezik, ne le nemščina, svojo domovino kot literarni jezik.
Elizabeth Taylor Vse me dela živčno – razen ustvarjanja filmov.
Marina Abramović Poškropi jutranji urin po noči slabih sanj.

Citat
link
Aleksandar Popovski
19. julij 2018 ob 17:41 Nesmiselno je na primer v Makedoniji prepovedovati Albancem, da uporabljajo svoj jezik. Ali pa na Hrvaškem razbijati table z napisi. Jezik ne more biti sovražnik, črke tudi ne.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo