Citat
slice
Robin Campillo
1962, 20. november 2018 ob 22:04 Medmrežje je spremenilo vse. Zdaj imamo občutek, da se ljudje povezujejo, a v resnici se ne – drug drugega žalijo po Facebooku in občasno objavljajo radikalne misli, ampak to je nakladanje.
Fran Lebowitz
19. november 2018 ob 19:22 Seveda razumem, da se zdi številnim ljudem kajenje sporno. To je njihova pravica. Jaz sem zadnja oseba, verjemite, ki bi kritizirala negodovanje nad stvarmi.
Federico Fellini
18. november 2018 ob 10:24 Lažje je biti zvest restavraciji kot ženski.
Urša Menart
1
16. november 2018 ob 16:02 Zakaj bi morali vedno iskati potrditev zunaj, se uresničevati drugje? Slovenija je kot kolonija držav na severu Evrope, ki na ta način pridobivajo poceni visoko izobraženo delovno silo.
Jack Kerouac
15. november 2018 ob 20:41 Vsa človeška bitja so tudi bitja sanj. Sanje povezujejo človeštvo.
Michel Houellebecq Če je življenje iluzija, je ta precej boleča.
Edvard Kocbek In šele opolnoči se v vladni hiši umirijo zbrani oblastniki stoletja in vržejo tarok, blaga, edina izvirna ura slovenstva. (Iz pesmi Poročilo , 1969)
Gregor Strniša Ko pa sonce gori gre, kako bi še umrla vrba? Niti lista ne vzame jesen. Ti ne boš nikoli umrla. (Iz pesmi Vrba , pesniška zbirka Želod , 1972)
Rudolf Maister Ne priznavam teh točk. Maribor razglašam za posest Države Slovencev, Hrvatov in Srbov in prevzemam v imenu svoje vlade vojaško poveljstvo nad mestom in vso Spodnjo Štajersko.
10
Claire Danes Zelo sem imela rada Univerzo Yale, čeprav se mi je zdela zastrašujoča. Ko sem obiskala kampus, sem se vedno skrivala za drevesi, ker sem se počutila tako zelo nevredno.
Vincent van Gogh Ne morem spremeniti tega, da se moje slike ne prodajajo. A prišel bo čas, ko bodo ljudje prepoznali, da so vredne veliko več od cene barv, ki jih uporabim za slikanje.
1
Miran Zupanič Glasbenik dela, pevec dela, pesnik dela, na koncu pa lahko le ponižno rečemo, da je "zakaj" v polju nedoumljivega, neizrekljivega, nerazložljivega. Tja pesem sega in od tam najbrž tudi prihaja.
John Constable O slikah se pogovarjati z odvetnikom je tako, kot bi z mesarjem debatirali o človečnosti.
Pierre-Auguste Renoir Bolečina mine, a lepota ostane.
Francis Bacon Moral bi biti, kaj pa vem, slepar, lopov ali prostitutek, a sem iz nečimrnosti izbral slikarstvo - iz nečimrnosti in naključja.

Citat
link
Robin Campillo
20. november 2018 ob 22:04 Medmrežje je spremenilo vse. Zdaj imamo občutek, da se ljudje povezujejo, a v resnici se ne – drug drugega žalijo po Facebooku in občasno objavljajo radikalne misli, ampak to je nakladanje.
Več novic ...
Izbor
Kazalo