Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Filmska recenzija: LP film Buldožer - Pljuni istini u oči Zakonska uvedba glasbenih kvot na slovenskih radijskih postajah je v tem letu pošteno pretresla našo medijsko sceno.
Jubilejni Sinji vrh o slikarstvu 21. stoletja Ustvarjalcem, ki se udeležujejo 25. mednarodnega ustvarjalnega srečanja likovnih umetnikov na Sinjem vrhu nad Ajdovščino, letos niso postavili omejitev v izražanju.
Včasih je bolje tvegati, kot zgolj opazovati tveganje drugih Konec maja sta Aleš Zorec in Ivan Mijačević kot letošnja Glejeva rezidenta pripravila namiznoteniški turnir, ob katerem sta v sodelovanju s sodelavci in obiskovalci preverjala tudi rezultate, ki jih ...
Kako se je Klimt spogledoval z antiko? V dunajskem muzeju Belvedere, kjer hranijo najpomembnejšo zbirko Gustava Klimta, so umetnine tega znamenitega avstrijskega umetnika postavili ob grške vaze in druge primere antične umetnosti.
Vojni časopis tudi o neustrašnih tovarišicah V rubriki zasebnih arhivov se tokrat vračamo v čas druge svetovne vojne, natančneje med strani angleškega vojnega časopisa The War Illustrated.
Gašper Tič. Ves svet je oder ... oder pa je prazen Gašper Tič je bil slovenski Chaplin. Bil je garač, nosilec repertoarja, duša gledališča in ljubljenec občinstva ... Oder je bil njegovo kraljestvo.
Vrnitev Sovice Oke, poklon Klemenčičevim miniaturam in klasiki Bulgakova V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo prihodnjo sezono na oder postavili dvanajst predstav, ki bodo črpale iz slovenske in tuje literarne zakladnice.
Van Gogh, Corot in Rousseau pod gozdnimi krošnjami V 19. stoletju, ki je krajini prinesel svojevrsten preporod, je veliko umetnikov svoje motive iskalo v gozdovih, kjer so lahko v miru opazovali migetanje barv in preigravanje svetlobe in sence.
Folklorna skupina Tine Rožanc z deseterico zgodb o ljubezni Folklorna skupina Tine Rožanc drevišnji koncert posveča Dekameronu.
Nespodobno "preimenovanje" neke nemške zadevice Kakor mnogi učitelji tedanje dobe je bil tudi Anton Kosi, nadučitelj (danes bi rekli ravnatelj) šole v Središču ob Dravi, vsesplošno nadarjen mož.
Literarno romanje na kres, ki se je tretjič prižgal v Vojnovićevem imenu Ko so včeraj, na kresno noč oziroma na najdaljši dan v letu, nekaj pred dvaindvajseto uro zvečer, slovesno razglasili dobitnika nagrade kresnik, se je med množico obiskovalcev prireditve na ...
Praznik situl, dragocenih dokumentov halštatske kulture Ste vedeli, da je Novo mesto evropsko najdišče z doslej največ odkritimi železnodobnimi bronastimi situlami?
Thom Yorke Mislim, da je občutek osvoboditve tisto, kar je najpomembnejše pri glasbi.
J. K. Rowling razkrila zgodbo o Harryjevem pradedu Nekaj dni, preden bo minilo 20 let, odkar je svet ugledala prva zgodba o Harryju Potterju, je J. K. Rowling svojim bralcem postregla z novimi še nerazkritimi podrobnostmi o njegovih prednikih.
Kako sta človeška neumnost in nevednost rodili tragedijo Na Ravnah na Koroškem je na ogled projekt, v katerem italijanski umetnik Pino Poggi s svojim prepoznavnim likovnim jezikom interpretira mit o Ikariosu.
Komeljev preplet poezije in proze, Pregljev odziv na begunsko krizo in portret povojne poljske družbe Založba Goga na police postavlja tri knjižne novosti. Miklavž Komelj podpisuje novo pesniško zbirko Liebestod , Sebastijan Pregelj roman Vdih.Izdih.
Svet Slovenske filharmonije Peršaku poslal predlog za Damjanovičevo razrešitev Novi svet Slovenske filharmonije je ministru za kulturo Tonetu Peršaku posredoval predlog za razrešitev direktorja SF-ja Damjana Damjanoviča.
Breivikova morija na otoku Utøya bo pristala na filmskem platnu Norveški režiser Erik Poppe se je odločil posneti film o tragičnih dogodkih na otoku Utøya, na katerem je Anders Behring Breivik umoril več deset ljudi.
Dama s krznom: je torej El Grecova ali ni? Tako identiteta avtorja umetnine kot upodobljenke na sliki Dama s krznom , ki jo sicer pripisujejo El Grecu, od nekdaj burita duhove – zato bo zdaj podvržena podrobni raziskavi, saj želijo ...
Rojstna hiša Adolfa Hitlerja pred avstrijskim ustavnim sodiščem Za hišo v kraju Braunau am Inn, v kateri se je leta 1889 rodil Adolf Hitler, si avstrijske oblasti prizadevajo, da bi prešla v državno last, odločitev pa je zdaj v rokah ustavnega sodišča.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Thom Yorke
23. junij 2017 ob 20:26 Mislim, da je občutek osvoboditve tisto, kar je najpomembnejše pri glasbi.
Več novic ...
Videonovice
Ana Desetnica praznuje 20 let 00:05:39, 24.06.2017
Kultura bivanja 00:02:00, 24.06.2017
Epilog v dvorcu Novo Celje 00:01:57, 24.06.2017
Jurjevanje 00:01:21, 24.06.2017
Diplomanti akademije AVA v Equrni 00:02:21, 23.06.2017
Soboški dnevi vabijo 00:02:34, 23.06.2017
Knjigarne vabijo na nočno branje 00:02:22, 23.06.2017
Kaj prinaša 25. Festival Lent? 00:02:40, 23.06.2017
Filmska rubrika: o Transformerjih 00:02:21, 22.06.2017
Izbor
Kazalo