Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Jani Virk: Brez imena Roman Janija Virka Brez imena , ki ga uvaja izrek Tima Parksa, da se “Besede zdijo manj škodljive, če niso povezane z imeni” , je kljub napovedi, da gre za pripoved o letih dozorevanja, teman roman.
Zlata hruška za izvirno mladinsko leposlovno knjigo slikanici Drobtine iz mišje doline Priznanje zlata hruška za izvirno slovensko mladinsko leposlovno knjigo prejme slikanica Drobtine iz mišje doline avtorice Anje Štefan in ilustratorke Alenke Sottler.
"Bodimo realisti, zahtevajmo nemogoče. Premišljujmo o tej misli vedno znova." Politično sporočilo maja 1968 je tisto, na čemer bi morali graditi tudi danes.
Najboljši prvenec knjižnega sejma je knjiga Eve Markun Letošnjo nagrado knjižnega sejma za najboljši prvenec je prejela zbirka zgodb Menažerija , v kateri Eva Markun predstavi čredo "divjih, eksotičnih, čudesnih" živali.
Kitajska pisateljica zaradi homoerotičnega prizora za deset let za zapahe Borci za pravico do svobode govora opozarjajo na "grobo kršitev temeljnih človekovih pravic" na Kitajskem, kjer je bila avtorica homoerotičnega romana obsojena na več kot desetletno zaporno kazen.
"Drage dame, spet sem z vami": Predinov Ljubimec iz omare na vinilu "Na začetku sva vedno samo jaz in kitara, včasih najprej besedilo, včasih najprej glasba. A vedno se pesmi rodijo na ta način." Zoran Predin ustvarja tako, kot je tudi pred 20, celo 40 leti.
Slovenski filmski triptih o igralskem poklicu tekmuje v Kairu Celovečerec Miroslava Mandića Igram, sem se v tekmovalnem programu 40. mednarodnega filmskega festivala CIFF v Kairu poteguje za zlato piramido.
Rockovska poezija med dokumentarnim in osebnim V Tlorisu za revolucijo Mark Požlep svojo družbeno-umetniško akcijo, v kateri je s kanujem obplul Manhattan, oblikuje v avtobiografsko izpoved, ki preplete dokumentarno, poetično in refleksijo.
Berlinski poklon stoletnici slovenskega baleta V Berlinu so počastili 100. obletnico baletne umetnosti v Sloveniji.
Jezikovni spletovalec: Deklica ne deček Vejice urejajo besedila, preprečujejo nesporazume in kažejo, kaj želimo v besedilu poudariti.
Robin Campillo Medmrežje je spremenilo vse. Zdaj imamo občutek, da se ljudje povezujejo, a v resnici se ne – drug drugega žalijo po Facebooku in občasno objavljajo radikalne misli, ampak to je nakladanje.
Ars na Slovenskem knjižnem sejmu: od radijske igre v režiji Karpa Godine do Palestinskih sprehodov Na Slovenskem knjižnem sejmu bo tudi letos svoj pečat pustila ekipa 3. programa Radia Slovenija, Ars, ki poleg tradicionalnih pogovorov z literati in prevajalci ter interpretacij slovenskih in tujih ...
Nagrada Igorja Zabela v roke poljske kustosinje Joanne Mytkowske Nagrado Igorja Zabela za kulturo in teorijo podeljujejo letos poljski umetnostni zgodovinarki in kustosinji Joanni Mytkowski za predano in izstopajoče delo direktorice Muzeja za moderno umetnost v ...
Schwentnerjeva nagrada Tinetu Logarju, uredniku posebnega kova Letošnjo Schwentnerjevo nagrado je prejel urednik Tine Logar, ki je, kot preberemo v utemeljitvi, s svojo nadstandardno uredniško odličnostjo v težavnih letih za slovensko založništvo " dokazoval, ...
Slikarski poklon izumirajočim avtoštoparjem. Ljubljana je dobila nov mural. Če so risbe na papirju predvsem vaje za zapestje, je stenska poslikava vaja za ramenski obroč in hrbet, razliko med obema tehnikama oziroma formatoma v šali opiše Leon Zuodar, umetnik, ki obvlada ...
Italijanska oblast onemogoča že dogovorjeno potovanje Leonardovih del v Francijo V pariškem Louvru je za prihodnje leto napovedana velika razstava del Leonarda da Vincija, za katero naj bi Italija posodila Franciji nekaj njegovih stvaritev, vendar je italijanska oblast zdaj ...
Rumi in kapitan Saše Pavček plujeta po širnih morjih sveta "Na tej obli vsi smo nit, ptica, človek, maček, kit, ljubezen nas v eno spleta za mir in blagor našega planeta!"
Poredni fant baleta Polunin spomladi pri nas s svežo interpretacijo Pomladnega obredja V Ljubljano prihaja slavni ukrajinski baletnik Sergej Polunin, nemara največji plesalec svoje generacije, ki je širšo javnost opozoril nase pred šestimi leti, ko je - čeprav je bil najmlajši glavni ...
V Pompejih odkrili fresko z erotično upodobitvijo grškega mita o Ledi in labodu Grški mit o Ledi in labodu, ki že stoletja navdihuje umetnike, je bil očitno priljubljen tudi med Pompejci, saj so arheologi na tem slavnem južnoitalijanskem najdišču odkrili fresko s tem motivom.
Poklon 120-letnici rojstva Avgusta Černigoja, ki je že od svojih zgodnjih začetkov vznemirjal občinstvo in kritike Letos zaznamujemo 120 let od rojstva najpomembnejšega slovenskega avantgardista Avgusta Černigoja, ki je bil znan po svoji vihravi, vedno iščoči in nekonformistični umetniški naravi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Robin Campillo
20. november 2018 ob 22:04 Medmrežje je spremenilo vse. Zdaj imamo občutek, da se ljudje povezujejo, a v resnici se ne – drug drugega žalijo po Facebooku in občasno objavljajo radikalne misli, ampak to je nakladanje.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo