Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Pogrebna obleka iz žada in zlata: "Sanje o večnem življenju" V antični Kitajski so trdno verjeli v takšno različico življenja po smrti, da so grobnice opremili kot razkošne posmrtne arene, v katere so celo dodali varnostne sile v obliki glinastih vojakov, ki ...
Patricija Crnkovič druga v finalu tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci Patricija Crnkovič je na praškem odru na tekmovanju Evrovizijski mladi plesalci zastopala barve Slovenije in zasedla drugo mesto. Prvo mesto je osvojila 19-letna Poljakinja Paulina Bidzinska.
Sto let od rojstva znanstvenofantastičnega pisatelja Arthurja C. Clarka Pred stotimi leti se je rodil britanski pisatelj znanstvenofantastičnih knjig Arthur C. Clarke, ki je zaslovel predvsem s scenarijem za film 2001: Vesoljska odiseja iz leta 1968.
Satirični časopis Pipec ga spet seka! Izšla je letošnja številka satiričnega časopisa Pipec, ki ga enkrat letno že 54 let izdaja celjski aktiv Društva novinarjev Slovenije.
Vili Zlatici legendarnega ljubljanskega župana Ivana Hribarja se obeta obnova Ljubljanski mestni svet bo v ponedeljek obravnaval osnutek odloka o razglasitvi Vile Zlatice za kulturni spomenik lokalnega pomena. Za obnovo je predvidenih 1,5 milijona evrov.
Kako, kje in s kom komunicira sodobna uprizoritvena umetnost? Ob 20. obletnici zavoda Bunker se je premišljalo o prostorih sodobnih umetnosti, estetskih in produkcijskih premenah, občinstvu in eroziji javne sfere ter povezovanju.
Kuriranje naslednjega Beneškega bienala zaupano Ralphu Rugoffu Z Beneškega bienala so sporočili, da bo Ralph Rugoff, od leta 2006 direktor londonske galerije Hayward, kuriral prihodnji bienale, ki bo leta 2019.
Izbor filmov za tujejezičnega oskarja se krči Znana je deveterica filmov, tako rekoč polfinalistov za tujejezičnega oskarja, ki jo bodo z januarjem oklestili na pet filmov, ki se bodo nato podali v boj za tega zlatega kipca v letu 2018.
Pošasti ali ko se antiutopija Gospodar muh preseli z otoka na oder Živi spomini na klanje druge svetovne vojne in latentna panika ob misli na grožnjo (nove) atomske bombe sta bili ključni koordinati časa, v katerem je William Golding leta 1954 objavil danes kultni ...
Dela ekspresionističnega mojstra Otta Dixa kot jedro razstave v Slovenj Gradcu Koroška galerija je za jedro svoje zadnje letošnje mednarodne razstave, naslovljene Vojna, postavila svetovno znano istoimensko grafično serijo nemškega ekspresionističnega slikarja in grafika Otta ...
Zgodba o koprskem pristanišču, slovenskem oknu v svet Zgodovina koprskega pristanišča je predolga in zgodilo se je preveč vsega, da bi to lahko strnili v dokumentarni film, zato so se po besedah Mateja Sukiča, avtorja dokumentarnega filma o Luki Koper, ...
Prva stavka filharmonikov zakonita, druga nezakonita Delovno sodišče v Ljubljani je s sodbo na prvi stopnji stavko, ki so jo zaposlenih v Slovenski filharmoniji izvedli 5. decembra lani, razglasilo za zakonito, stavko iz 1. januarja pa za nezakonito.
Estetika potrošnje na socialističnem plakatu Šestdeseta leta 20. stoletja so bila tista, ko so si v Sloveniji v obdobju socializma tržni plakati izborili večjo prisotnost na ulici.
Nagradna igra: Podarjamo vojni dnevnik Pa zbogom, junaki Potem ko je zaradi velikega zanimanja vojni dnevnik vojaka iz prve svetovne Filipa Jurkoviča Pa zbogom, junaki ... pošel v slabih treh tednih od izida, je na police prišel ponatis.
Na Žalah zadnje slovo od Jerneja Šugmana, enega največjih igralcev naših odrov Na ljubljanskih Žalah so danes z vojaškimi častmi pokopali enega največjih slovenskih filmskih in gledaliških igralcev, Jerneja Šugmana.
Vera v lutko - razmišljanje o lutkovni umetnosti Vera v lutko avtorja Edija Majarona je knjiga, ki se po tridesetletnem premoru sistematično loteva lutkarske umetnosti na Slovenskem in prinaša pregled delovanja slovenskega lutkarstva glede na ...
Sarah Paulson Zdi se mi, da sem mogoče res nekonvencionalna. Ženska v določenih letih, ki se je odločila, da ne bo imela otrok, da bo kariera njena prednostna naloga.
Disney bo za astronomsko vsoto kupil konglomerat Fox Studio Disney bo vejo konglomerata Fox, posvečeno zabavni industriji, odkupil za 52,4 milijarde dolarjev. Del te kupčije je tudi filmski studio 20th Century Fox.
Tone Partljič "ljudem iz Maribora" posvetil zbirko novel Tone Partljič v svoji novi zbirki novel Ljudje iz Maribora niza zgodbe o prebivalcih mesta pod Pohorjem; v knjigi najde prostor tako za znane osebnosti, kot je Prežihov Voranc, kot tudi za "napol ...
Zlati globusi za življenjsko delo nagradijo Oprah Winfrey Ameriška televizijska voditeljica in igralka Oprah Winfrey je letošnja dobitnica nagrade Cecila B. DeMilla za življenjsko delo, ki jo podeljuje združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Sarah Paulson
3
14. december 2017 ob 21:42 Zdi se mi, da sem mogoče res nekonvencionalna. Ženska v določenih letih, ki se je odločila, da ne bo imela otrok, da bo kariera njena prednostna naloga.
Več novic ...
Kazalo