Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
V Dresdnu na ogled slovenska kulturna dediščina v obliki 38 fotografij V Dresdnu je do 8. junija na ogled razstava I Feel Slovenia. I Feel Culture , 38 fotografij priznanih slovenskih fotografov po izboru vladnega urada za komuniciranje in ministrstva za kulturo.
Greta Gerwig Nič ni bolj navdušujoče kot gledati velike igralce, medtem ko govorijo stvari, ki si jih napisal, in jih oživijo.
Arheološka odkritja: na ajdovskem trgu je stala poštna oziroma cestna postaja Med prenovo osrednjega Lavričevega trga v Ajdovščini so arheologi pri testnih izkopih na začetku lanskega leta odkrili najdbe, ki nakazujejo območje nekdanje poznoantične rimske utrdbe Castre.
Avstralski umetnik bo v spomin in opomin kolonializmu tri dni živ pokopan Avstralski umetnik in performer Mike Parr bo med festivalom Dark Mofo tri dni pokopan pod mestom Hobart – s tem performansom usmerja pogled na nasilje avstralske kolonialne zgodovine.
Gledališče Pupilije Ferkeverk in študentsko gibanje 1968-1972 Gledališče Pupilije Ferkeverk (GPF) je bilo neločljivo povezano s študentskim gibanjem v Ljubljani, in sicer od leta 1969 do 1972.
Brno: Neonacisti prekinili predstavo Naše nasilje in vaše nasilje V Brnu na Češkem je neonacistična skupina z imenom Spodobni ljudje v soboto zvečer prekinila predstavo Naše nasilje in vaše nasilje , s katero je Slovensko mladinsko gledališče gostovalo na ...
Brez nobelovca za književnost morda tudi prihodnje leto Čeprav se je sprva napovedovalo, da bo po letošnji preskočitvi podelitve Nobelove nagrade za književnost prihodnje leto prineslo dva lavreata, se zna zgoditi, da tudi v letu 2019 ne bodo podelili ...
Turner in Constable – slikarska tekmeca znova drug ob drugem V londonski galeriji Tate Britain so po 187 letih znova skupaj obesili sliki Turnerja in Constabla, ki sta nekoč že viseli druga ob drugi.
Drama festival: s tremi festivalskimi premierami in poklonom Jerneju Šugmanu Z eno najbolj nenavadnih uprizoritev Grobnice za Borisa Davidoviča po besedilu Danila Kiša na srbskih odrih se danes začenja 5. Drama festival.
Trap je trol - analiza glasbenega in subkulturnega izraza digitalnih domorodcev Trap naskakuje glasbene lestvice, poslušanost in oglede videospotov na spletu pa štejemo v milijonih.
Arhitekturni bienale v Benetkah odpira vrata prostora svobode "Za arhitekturo nobena tehnologija ni zmagovalec sam po sebi. Domišljija in razmišljanje o tem, za kaj je arhitektura potrebna, lahko vodita do rešitev, ki niso nujno pogojene z razvojem tehnologije.
Skrivnostno življenje letalskega konstruktorja Roberta Bartinija V tem mesecu mineva 121 let od rojstva enega najpomembnejših sovjetskih letalskih konstruktorjev, čigar življenjska pot je bila še kako razburljiva, njegovo delo pa je še do današnjega dne ostalo ...
Na koncertu Nosil bom rdečo zvezdo: "Več ko nas zatirali bodo, več bomo morali peti" Na koncertu Nosil bom rdečo zvezdo je pesnica Svetlana Makarovič v vlogi povezovalke in govornice med drugim dejala, da je treba z rdečo zvezdo naprej, v prihodnost brez rasizma.
25. film o skrivnem agentu s šifro 007 in z martinijem v roki bo režiral Danny Boyle Producenti so po menjavah distributerjev in produkcijske hiše potrdili: oskarjevec Danny Boyle bo režiral naslednjo, petindvajseto bondijado, kar pomeni, da bo agent s šifro 007 na velikih platnih ...
Steven Spielberg Še vedno dobim tisti občutek živčnosti, slabosti in navdušenja vsakič, ko se odpravim na delo. To me ni minilo, odkar sem bil star 12 let in sem šel snemat z 8-milimetrsko kamero svojega očeta.
"Tudi velikani iz tujine prihajajo k nam, da se poklonijo našemu jubileju" Slovensko narodno gledališče (SNG) Maribor prihodnje leto zaznamuje že sto let delovanja – v mislih na obletnico so zasnovali repertoar sezone 2018/2019.
Teden za Sorrentina, Garroneja, Benignija in druge sodobne klasike italijanskega filma Slovenska kinoteka se pridružuje prvemu Tednu italijanskega filma – prikazu sodobnih filmov izvirnih avtorjev italijanske filmske panorame, ki bo s podnaslovom Ustvarjati film sočasno potekal v ...
Cukrarna naj bi začetek prenove doživela že v prihodnjem mesecu Prenovljena Cukrarna po besedah Blaža Peršina, direktorja Muzeja in galerij mesta Ljubljane , ki bo upravljal Galerijo Cukrarna, " ne bo le pomembna nova kulturna pridobitev, ampak bo pomenila tudi ...
Zasebno življenje Marcela Prousta v pismih, ki jih je za seboj pustil kar 90 tisoč " Ne verjamem v pisma, ki ne prispejo, " je leta 1916 v pismu prijatelju Lucienu Daudetu zapisal Marcel Proust, ki je za seboj pustil kar 90 tisoč pisem in nekatera izmed njih so ob nekaj ...
Prvi poskus umeščanja slovenskega ekspresionizma v srednjeevropski okvir Letošnjo osrednjo kostanjeviško razstavo, naslovljeno Obrazi ekspresionizma - Odtisi duha , postavljajo na ogled v novih razstavnih prostorih Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Greta Gerwig
27. maj 2018 ob 14:01 Nič ni bolj navdušujoče kot gledati velike igralce, medtem ko govorijo stvari, ki si jih napisal, in jih oživijo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo