Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Foto: Comic-Con letos brez največjih imen, išče se naslednja uspešnica Kdo sploh potrebuje Maščevalce? Izpostava tradicionalne popkulturne konvencije Comic-Con v San Diegu se letos odvija v odsotnosti studia Marvel, ki ta hip ne promovira nobenega večjega projekta.
Chuck Palahniuk Moja generacija je črpala ogromno moči iz boja proti Reaganu in Thatcherjevi.
Madžarska ohranja primat za Hollywood najzanimivejše vzhodnoevropske snemalne lokacije Morda ste na Instagramu videli Willa Smitha, kako na slavnem Széchenyjevem verižnem mostu čez Donavo izvaja najnovejši viralni "izziv".
"Kralji a cappelle" Naturally 7 odpirajo ptujsko Arsano Z nastopom ameriške a cappella zasedbe Naturally 7 na dvorišču minoritskega samostana se na Ptuju začenja jubilejni 10. glasbeni festival Arsana.
"Ne vem, če so že kje našli tako lep kos opečnega tlakovca" Na gradbišču bodočega športno-rekreacijskega centra ob murskosoboški gramoznici streljaj od EXPANO-ja so murskosoboški arheologi dopoldne v eni izmed slovanskih zemljank naleteli na opečni tlakovec ...
Stripovski junak Cankar na gostovanju v Avstriji Ob stoletnici smrti Ivana Cankarja bodo v Pavlovi hiši na avstrijskem Štajerskem zvečer odprli razstavo o projektu založbe Škrateljc Cankar v stripu.
Filmska recenzija: Sicario – Vojna brez pravil Če je uspešnica Sicario še preizpraševala brezizhodnost in moralno integriteto vojne proti drogam, nadaljevanje ne izgublja časa z introspekcijo.
Kulturniški zmenek pred Škucem - v Stari Ljubljani je živo 18 "polnoletnih" let že festival Dobimo se pred Škucem , ki je svoj glavni oder postavil v središče vrveža Stare Ljubljane, pod skupnim naslovom prinaša koncerte, predstave, performanse, filmske ...
Slovo Šinobuja Hašimota, scenarista Rašomona in Sedmih samurajev Umrl je Šinobu Hašimoto, verjetno najbolj znan po sodelovanju z režiserjem Akiro Kurosavo pri njegovih klasikah, kot sta Sedem samurajev in Rašomon.
Aleksandar Popovski Nesmiselno je na primer v Makedoniji prepovedovati Albancem, da uporabljajo svoj jezik. Ali pa na Hrvaškem razbijati table z napisi. Jezik ne more biti sovražnik, črke tudi ne.
Damien Chazelle se vrača v Benetke, tokrat s filmom o Neilu Armstrongu Dve leti za tem, ko je Damien Chazelle s svojim muziklom Dežela La La odprl Beneški filmski festival, so mu še enkrat zaupali to čast – tokrat bo Mostro vpeljal s filmom o Neilu Armstrongu.
Leonardo DiCaprio in Brad Pitt med zvezdniki, ki so zavrnili vlogo v Gori Brokeback Že res, da spada Gora Brokeback med kritiško bolj hvaljene filme tega tisočletja z izvrstno odigranimi glavnimi vlogami.
Ameriški muzej se je z Arhivom RS dogovoril o digitalizaciji gradiva o holokavstu Arhiv RS in Spominski muzej holokavsta ZDA sta podpisala sporazum o medsebojnem sodelovanju pri pridobivanju podatkov o zločinih holokavsta iz gradiva slovenskega arhiva.
Dubravka Tomšič Srebotnjak – "po najtežjih odlomkih z navidezno lahkotnostjo" Po nedavnem nastopu v Teatru Colon, najpomembnejšem gledališču v Buenos Airesu, svetovno priznana slovenska pianistka Dubravka Tomšič Srebotnjak nadaljuje turnejo po Južni Ameriki.
Veliki Eugène Delacroix in njegova predanost risbi Resda sta bili predvsem barva in svetloba tisti, ki sta v slikarstvu Eugèna Delacroixa nagovarjali poznejše umetnike, a temelj njegovega dela je seveda brezhibna risba.
Vpogled v otroštvo osrednjega glasu generacije grungea Kurt Cobain je bil, preden je postal slaven, "otročji, norčav in prikupen" , je ob odprtju razstave Odraščanje Kurta Cobaina povedala njegova sestra Kim Cobain.
Alojz Rebula: Korintski steber Alojz Rebula je v romanu Korintski steber zvest temi, ki je značilna za njegov siceršnji literarni opus.
Izraelska vokalna senzacija Voca People na Kongresnem trgu Nocojšnji večer Ljubljana festivala rezerviran za izraelsko vokalno zasedbo Voca People, ki je v svojih prepoznavnih belih kostimih in živordeče obarvanih ustnicah prava senzacija na spletu.
Pedro Almodovar Mislim, da je v vsaki romantični zvezi nekaj utopije.
Michelangelove mojstrovine v dialogu z videom Billa Viole V več desetletjih posvečanja videoumetnosti si je Bill Viola pridobil mesto enega najbolj prepoznavnih umetnikov v tem mediju.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Chuck Palahniuk
20. julij 2018 ob 17:36 Moja generacija je črpala ogromno moči iz boja proti Reaganu in Thatcherjevi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo