Aktualno
link
Do danes se nam je ohranilo več kot 1.500 pisem, ki jih je Ivan Cankar pošiljal založnikom, poslovnim partnerjem, urednikom, pa tudi družini ter uslišanim in neuslišanim ljubeznim.
Film
Oder
link
Vinko Möderndorfer je svoj roman Kit na plaži priredil za gledališki oder
25. september 2018 ob 11:00 Po mladinskem romanu Kit na plaži Vinka Möderndorferja, ki je lani prejel nagrado desetnica in bil izbran kot darilna knjiga za projekt spodbujanja bralne kulture Rastem s Knjigo, je v Lutkovnem ...
Več novic ...
Razstave
Gledamo
link
Filmska recenzija: Bergman: Eno leto, eno življenje
25. september 2018 ob 08:21 Kako se lotiti portreta tako monumentalne ustvarjalne osebnosti, kakršna je bila vsestranski švedski ustvarjalec Ingmar Bergman?
Več novic ...
Poslušamo
link
Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations
2
31. maj 2018 ob 18:33 Englabörn , ki je izšel leta 2001, je bil prva samostojna izdaja letos umrlega islandskega skladatelja Jóhanna Jóhannssona, ki se je v zadnjih letih proslavil predvsem kot avtor filmske glasbe, tudi ...
Več novic ...
Glasba
link
Mladi z zadržki do kulture po novem v milansko Scalo za dva evra
1
25. september 2018 ob 10:05 Mladi bodo lahko vstopnico za znamenito milansko Scalo kupili že za dva evra, s čimer se v operni hiši poskušajo približati novim generacijam z zadržki do kulture.
Več novic ...
Knjige
link
V prve jesenske dni s pesmimi velikih slovenskih poetov Šalamuna, Kreslina in Detele
25. september 2018 ob 14:31 Založba Beletrina je med novimi izdajami predstavila tudi šest neobjavljenih zbirk Tomaža Šalamuna, nastalih v zadnjem desetletju njegovega življenja, ki so jih zbrali v knjigo Jutro.
Več novic ...
Drugo
link
Nevladniki s tožbami nad MK, ki se je "izkazal za odtujen in vase zaprt birokratski stroj"
19
24. september 2018 ob 15:32 Predstavniki šestih nevladnih organizacij so danes predstavili razloge, zaradi katerih so vložili tožbe zoper ministrstvo za kulturo (MK).
Več novic ...
Beremo
link
Miha Mazzini: Pohlep
4
17. september 2018 ob 19:13 Pisateljsko pero Mihe Mazzinija sega v različne žanre. Poznamo ga kot pisatelja, avtorja mladinske literature, scenarista, filmskega režiserja in enega najintenzivnejših slovenskih kolumnistov.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Zaradi pozitivnih odzivov podaljšali Tisnikarjevo razstavo
3
2. september 2018 ob 17:16 Obsežna razstava del koroškega slikarja Jožeta Tisnikarja, ki so jo v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu pripravili ob slikarjevi 90-letnici rojstva in 20-letnici smrti ter jo ...
Več novic ...
Izbor

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Camille Pissarro
25. september 2018 ob 21:15 Misliti izključno na prodajo se mi zdi izguba časa, saj se pozabi na umetnost in ceni zgolj vrednost.
Več novic ...
Kazalo