Kolumne
slice
Koliko je teh ur?
Kolumna Marka Radmiloviča, 12. december 2017 ob 18:43 Ker ne priznavamo božične histerije pred božično histerijo, se vrnimo k realni politiki. Oziroma k običajnem življenju. In kaj je bolj realpolitičnega, kot pranje umazanega perila v tujini.
6
Dobrodošli v veselem decembru
2
11. december 2017 ob 21:27 Cerarjevo vlado pod smrečico, ki so jo sami pred časom začeli ovijati v predvolilni celofan, čaka tempirana bomba - pogajanja s sindikati javnega sektorja.
Brexit za vsako ceno
46
9. december 2017 ob 06:20 Včerajšnji dogovor glede brexita še zdaleč ne pomeni rešitve.
Na vozičku - s pogledom v vzvratno ogledalo
7. december 2017 ob 06:37 Samo na videz podobni zgodbi. V obeh je bila najprej tišina. Potem poskus pomiritve s samim seboj.
Zasebni šolarji
3
5. december 2017 ob 16:57 Če hočemo problem javnega financiranja zasebnega šolstva pravilno razumeti, ga moramo razbiti. Razbiti v prafaktorje, kot bi se izrazili s subatomsko fiziko v javni rabi.
Črni petek in nekaj lučk Le črni petek in nekaj lučk pa je veselje skoraj povsod. Vladajoči imajo drugo veselje; prvič po 13 letih bodo vladali štiri leta, vsekakor uspeh za priučene nove obraze s padlim moralistom na čelu.
4
Pravljica kot ogledalo družbe Čeprav pogosto slišimo o univerzalnosti sporočil v pravljicah, je v resnici ista pravljica v le malo drugačnih okoliščinah lahko predstavljena v bistveno drugačni različici.
1
Med oglasnimi bloki ali reklamokracija Danes pa na kratko zaorjimo med enim in drugim oglasnim blokom … Kot trdijo politiki, neuspešni športniki in pevci z vprašljivim posluhom, smo vsega krivi mediji.
4
Realnost je okrutna Del Slovencev živi dobro. Rast našega bruto proizvoda je v Evropski uniji med najvišjimi, obeta se javnofinančni presežek.
10
Hamilton z zanesljivim materialom do naslova številka 4 Lewis Hamilton je s četrtim naslovom svetovnega prvaka v formuli ena stopil ob bok Sebastianu Vettlu in Alainu Prostu. Več naslovov imata le Michael Schumacher (7) in Juan Manuel Fangio (5).
15
Na šolo se pa res vsak spozna Ko je bila objavljena moja prva kolumna o šoli (Kje se nam je zataknilo?) in potem druga (»Dobronamerni« starši in (ne)samostojni otroci) in potem še naslednja (Ali vas tako učijo v šoli?) in še ...
94
Troje svetih Papež Frančišek se je v nedeljo zvečer odpravil v Južno Azijo. Kot romar miru, pravi, da bi izrazil bližino prebivalcem Mjanmara in Bangladeša.
Hrana mora biti draga Kakšna je hrana, ki jo zavržemo? V akciji bližnje trgovine, že pripravljena, z različnimi aditivi, pred rokom izteka, vendar poceni in z drugega konca sveta, brez predstavljene okoljske cene.
1
Ustavniška slovnica: Sprememba besedila v ustavi je lahko protiustavni akt Včasih se s kolegi - univerzitetnimi učitelji in pravoslovci, ki pripadamo generaciji, rojeni približno med letoma 1974 in 1980 - pogovarjamo tudi o tem, kako je - za nas - iritirajoče in skrb ...
30
Klinc vas gleda Danes pa o zastrupljeni klimi na delovnem mestu, skaljenih medsebojnih odnosih in kar je podobnih izrazov, ki opisujejo staro dobro kregarijo na šihtu! Prepirajo se kolektivi v vseh poklicih.

Kazalo