Kolumne
slice
Druga zunaj Italije
Kolumna Romane Kocjančič, 29. junij 2017 ob 06:49 V teh dneh se spomnimo tudi na mnogo znamenitosti, nad katerimi so še posebej presenečeni tujci: "Tako majhna dežela, pa toliko različnih lepot!"
Neobičajen molk slovenske politike
7
28. junij 2017 ob 16:55 Slovenska politika je pred razglasitvijo sodbe arbitražnega sodišča neobičajno molčeča.
Arbitraža: Ne bo druge poti kot vztrajanje pri implementaciji
85
28. junij 2017 ob 14:25 Zelo verjetno bodo potrebna še dolga leta javne in tihe diplomacije, prepričevanj in političnih akcij za uveljavitev arbitražne odločitve, a druge poti praktično ni, razmišlja nekdanji dopisnik RTV ...
Pokaži nam, Miro
7
27. junij 2017 ob 17:03 Te dni je premier Miro Cerar pospešeno poudarjal, kako je njegova vlada uspešna. Da je državo stabilizirala finančno in politično. In da gre vladi in državi na splošno dobro.
Referendum in nagajanje
33
26. junij 2017 ob 21:39 Po ustavi imajo državljani pravico, da če niso zadovoljni z zakonom, ki ga predlaga vlada, lahko o njem zahtevajo referendumsko odločanje.
Poletno uživanje v dobrotah narave Počitnice so tik pred vrati. Nekateri odhajajo na dopust, drugi pa bomo še malo delali in se na zaslužen počitek odpravili nekoliko pozneje.
3
Slovenec sem "Slovenec sem, tako je mati djala! / To v srcu blagi čut mi pravi!" To pesem dobro poznate. Nekdaj je bila slovenska himna, ki se je prepevala po naših mestih in vaseh. A takrat nas še ni bilo.
6
Je lahko spoznavanje dediščine zanimivo? V svojih najstniških letih sem bila ena redkih čudakinj med sošolci in vrstniki, ki je bila ob šolskih obiskih različnih muzejev v posebni ekstazi.
1
Za načelnost gre. Da, spet pa tudi za prodajanje bučnic. Ob primerih kršenja katerih koli internih pravil katere koli organizacije se pokaže dvoje.
13
Davkoplačevalci in žalujoči preostali Danes pa, nekaj minut pred pričakovanim vročinskim valom, še nekaj za hladne glave.
2
Glavna težava slovenske politike: partikularni interes nad splošnim Glavna težava slovenske politike, torej skrbi za skupno dobro, in še kakega izmed drugih področij, ki esencialno učinkujejo na naše družbeno življenje, je bila, in jo je še čutiti, da je prevladal ‒ ...
8
Išče se ženska Če sodimo po raziskavah javnega mnenja, se razmerja v slovenski politiki skorajda ne spreminjajo.
6
Opravičilo Ljubljani V svoji prvi kolumni na tem portalu sem malo potarnal nad svojo vasjo in bil zato okregan od Turizma Ljubljana. Kljub tem še vedno mislim, da sem pravilno ocenil stanje naše prestolnice.
18
Pol zdravja Da je humor pol zdravja, zdravilo zoper stres, da znižuje krvni tlak, sladkor, krepi imunski sistem, deluje zoper infarkt, omogoča boljši spanec ... to nam je dobro znano!
3
Po Kohlu Vedno ko se poslovi nekdo, ki je v svojem življenju storil nekaj pomembnega, velikega, daljnosežnega, dobrega, se vprašamo, kdo je danes tisti, čigar modrost bodo/bomo čez desetletja cenili.
5

Kazalo