Izjava dneva
slice
Eva Marn
22. april 2018 ob 11:28 Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
3
Beno Udrih
3
21. april 2018 ob 14:48 Vedno sem pripravljen igrati za reprezentanco, če me pokličejo. Vsem fantom, ki jih poznam, sem čestital za naslov evropskega prvaka. Vsaka čast, odigrali so super.
Theresa May
2
20. april 2018 ob 14:52 Generacija Windrush je pomagala zgraditi državo, v kateri zdaj živimo. Želim pregnati vsako senco dvoma, da se je moja vlada postavila proti ljudem s Karibov, ki so si tukaj ustvarili novo življenje.
Mun Dže In
19. april 2018 ob 14:36 Premirje, ki se vleče že 65 let, se mora končati. Treba si je prizadevati za podpis mirovne pogodbe, potem ko bi razglasili konec vojne.
Širin Ebadi
18. april 2018 ob 12:58 Predsednik države je rekel, da Nobelova nagrada za mir ni pomembna, da je pomembna samo tista za književnost.
Emmanuel Macron Ob avtoritarizmu, ki nas obkroža, ni odgovor avtoritarna demokracija, ampak avtoriteta demokracije. Ne želim biti del generacije mesečnikov, ki so pozabili lastno preteklost.
5
Manica Janežič Ambrožič Naše poslanstvo je jasno - ni nam treba biti všečni, vsebinsko moramo biti kakovostni. Moramo pa ambiciozno stopiti v korak s časom.
5
Bašar Al Asad Za oživitev sirskega gospodarstva je potrebnih 400 milijard dolarjev, pri čemer bi morali prednost dati ruskim podjetjem.
8
Marjan Šarec Ne obljubljamo ne druge Švice, ne Skandinavije, ne pokojnin v višini 1000 evrov. Vemo, da rezultat pride samo s trdim delom in ne čez noč.
6
Matjaž Belšak Jem precej "normalno". Danes sem imel za zajtrk osem jajc in kos piščanca ter tri kose rženega kruha. Pogosto jem tudi toast z mesom ali sirom in čokolino. To so moji trije najpogostejši zajtrki.
Konrad Kuštrin Vem, da imajo politiki pred volitvami veliko dela, ker morajo spet 'nategniti' slovenski narod.
2
Richard Falk Po mojem mnenju ne moreš biti nepristranski strokovnjak in ne videti, da Izrael zlorablja Palestince.
2
Tone Hočevar Prišel je direktor s pogodbo, češ da začnem naslednji dan, čez nekaj časa bom pa tudi Dnevnik vodil, mi je obljubil. Naslednji dan pridem v službo in so mi povedali, da bom že zvečer vodil dnevnik.
1
Darja Groznik Potrebujemo aktivno državljanstvo. Samo tako in z medgeneracijskim sodelovanjem bomo ustvarili še boljšo družbo.
2
Viktor Orban /Pozivam vas, da sprejmete/ veliko, skupno odločitev, da migrantom ne bomo dovolili vstopa na Madžarsko, in da zaščitimo deželo.
2

Kazalo