Poslovni horoskop
11.-17. 12. 2017
     
link

Merkur, planet komunikacije vas ščiti, čeprav ostaja nevarnost, da bi začeli preveč hiteti. Določene stvari morate reševati res nemudoma, toda previdno, po možnosti ob direktnem stiku. Spomnite se, kolikokrat so se stvari zapletale le zaradi nesporazumov, ki bi se jim lahko izognili. Ne zavračajte morebitnih očitkov, temveč jih poskusite razčleniti in upoštevati, morda tudi ob pomoči in nasvetu strokovnjaka.

  link

Nekaj se bo zapletalo le zato, ker preprosto ne marate ljudi, ki jim ne morete zaupati. Tokrat bi se vseeno morali nekoliko prilagoditi, čeprav s težkim srcem. Ponedeljek je najugodnejši dan za iskanje neke zlate sredine. Ne zavrnite povabila na uradno srečanje, čeprav se vam morda ne ljubi pogovarjati o vedno enih in istih zadevah. To ni trenutek za velika tveganja, kar pa ne pomeni, da bi se morali držati v ozadju.

  link

To ni trenutek za večje delovne podvige, čeprav vas bo občasno zamikalo, da bi se izpostavili, morda tudi priborili za kaj večjega. V takih trenutkih boste sicer netaktni, zato se varujte pred kakršnimi koli prenagljenimi odločitvami. Imate še več kot dovolj časa za kake večje in pomembnejše delovne poteze, to je vsekakor ugodno obdobje za premislek in načrtovanje. Sredi tedna bo več dobrih novic glede sezonskega dela.

  link

Nekaj vam še ni jasno ali vam ni všeč, čeprav veste, da ni pravi trenutek za pritoževanje. Kvečjemu lahko le poskusite izvedeti nekaj več, kar vam bo lahko koristilo. Posebno če ste pred kratkim menjali službo ali delovne naloge. Dogodek, povezan s potovanjem ali denarjem, bo dvignil kar nekaj prahu, vsekakor več, kot je neogibno. Posvetujte se s strelcem ali škorpijonom.

 
     
link

Čez ves teden boste pričakovali, da se zgodi nekaj pomembnega, večino časa boste le tuhtali in se obremenjevali s tem, kdaj boste deležni sprememb. Taka pasivnost ne vodi nikamor, zato poskusite navezati stike z ljudmi, ki imajo izkušnje na področju, ki vas zanima. Konec tedna boste namesto počitku namenili predvsem novim delovnim opravkom. Morda ne boste povsem samostojni, toda lahko se še vedno učite.

  link

Spomnili se boste nečesa, kar vas bo ne le rešilo, temveč tudi povečalo vaš ugled. Nikar pa se ne bi smeli kar sprostiti in pozabiti na to, da morate tudi nekako nadaljevati. Ne zaspite na lovorikah. Pri javnih nastopih in ob delu s strankami boste veliko manj zadržani kot sicer. To je zagotovo najboljša taktika, saj boste hitro prepričali.

  link

Sredi tedna se boste ob ugodni Luni odločili za pravo stvar in ne bo vam žal. Posebno če ste dolgo čakali na neki pogovor ali izplačilo. Vsekakor lahko zastavite svoje pogoje. V službi se ob napovedanih spremembah najraje držite zlate sredine in pazite, s kom boste navezovali stike, čeprav boste sprva prepričani, da vam ne more spodleteti. Vsekakor vas spremlja sreča.

  link

Ne potrebujete veliko časa za premislek. Morda le še kak dokaz ali potrdilo od nadrejenih, da lahko nadaljujete po svoji poti. Imate vsaj eno dobro zamisel, najprej pa si priskrbite zadostno materialno podlago. Drugemu načrtu se morate za zdaj odpovedati, čeprav za kratek čas, ker bo že ob koncu tedna nova priložnost za napredovanje, ob pogojih, ki vam najbolj ustrezajo!

 
     
link

Dela bo kar čez glavo, tokrat se ne boste pritoževali, ker se bo dogajalo tudi na drugih področjih. Občasno boste napeti in morda celo pozabljivi, a vsekakor srečni zato, ker je zanimivo in pestro. Vse bi radi uredili, vendar to ne bo mogoče v kratkem času. Po navadi ste ob zastavljanju rokov preveč ambiciozni, potem vse skupaj podaljšujete ali pa nenehno počnete nekaj stvari hkrati. Proti izteku tedna potrebujete popolni odklop!

  link

Nemirni ste, ker bi si radi zastavili več, toda to za zdaj ne bo mogoče. Zavedate se svojih sposobnosti in zmogljivosti, zato ne razumete, zakaj so vas glede določenih nalog kar naenkrat razrešili. Morda je to pravi trenutek, da se začnete prirpavljati na spremembo, ki bi jo lahko udejanili takoj po praznikih. Glede pravnih zadev se preveč zanašate na podatke, ki niso povsem natančni.

  link

Sredi tedna boste bolj sproščeni in določenih zadev se boste lotili nekako spontano, brez razmišljanja. To je vsekakor dobra taktika, posebno če se ukvarjate s trgovino ali potujete. Ob učenju pa se morate držati določenih, preverjenih metod, saj si boste zadeve le tako dejansko olajšali. Ob koncu tedna se ponavljajo težave ob sodelovanju s starejšimi ali z domačimi, kar vas bo utrudilo.

 

To ni trenutek za sklepanje pogodb, morda le za opazovanje situacije in morda kako posvetovanje brez obveznosti. Verjetno vam še ne bo uspelo, da se dogovorite okoli dela čez praznike, čeprav se zdi, da vam že gori pod nogami. Pazite, če se ukvarjate z umetniško dejavnostjo, kjer je vse odvisno tudi od tega, kdo vas bo zastopal pri izbiri najboljše ponudbe.

link
Kazalo