Borzni komentar
slice
Nobelovec Shiller se boji popolnega zloma bitcoina
Od Trumpove zmage Wall Street pridobil dobrih 40 odstotkov, 21. januar 2018 ob 06:12 Izjemen priliv svežega denarja v vzajemne sklade in sklade ETF je še en dokaz, da vlagatelji kljub opozorilom, kako precenjeni so delniški trgi, še naprej verjamejo, da se bo pravljica nadaljevala.
267
Jemalci posojil v frankih niso v tako slabem položaju, kot se zdi
158
17. januar 2018 ob 07:27 " Prezgodaj bi bilo že zdaj pobrati dobičke ," svetujejo borznim vlagateljem pri banki JP Morgan, pa čeprav nekateri kazalci pravijo, da je trg zrel za popravek.
Nov rekord na Wall Streetu; Korejci zbili ceno bitcoina
67
14. januar 2018 ob 06:14 V zadnjih dneh so se na finančnih trgih pojavili strahovi pred vedno višjo zahtevano donosnostjo ameriških obveznic. Guru Bill Gross že zatrjuje, da po kar 25 letih na trg spet prihaja medved.
Dogecoin: šala, vredna dve milijardi dolarjev
113
10. januar 2018 ob 08:44 Optimizem na delniških trgih ne pojenja. Wall Street dosega sveže rekorde, draži se nafta, nič kaj dobri pa niso obeti za ameriški dolar.
Borze evforično v leto, ki lahko prinese črnega laboda
77
7. januar 2018 ob 07:00 Težko bi si zamislili boljši začetek leta na delniških trgih. Newyorški indeks S&P 500 že od leta 1999 v prvem tednu novega leta ni pridobil toliko kot letos.
Tvegane naložbe letos blestele, na koncu ripple zasenčil vse Leto 2017 je bilo na finančnih trgih izjemno optimistično, vsi naložbeni razredi z izjemo dolarja so pridobivali, posebno zgodbo pa je pisala obsedenost z bitcoini in preostalimi kriptovalutami.
83
Vlagatelji za vsak odstotek rasti tvegajo tri odstotke izgube Wall Street je božično darilo dobil v obliki svežnja davčnih reform, ki naj bi ga Trump podpisal še pred prazniki. Bitcoin je medtem doživel 20-odstotni popravek.
36
Decembrska mrzlica na trgu kriptovalut Kako dolgočasni so kljub vsem rekordom postali ameriški delniški trgi, seveda v primerjavi z noro rastjo bitcoina, ki je samo decembra pridobil več kot 90 odstotkov!
134
Dokler glasba igra, naj se zabava nadaljuje Vse je pripravljeno, da Fed spet zviša ključno obrestno mero, kar finančnih trgov seveda ne bo zmedlo. Wall Street je rekordno visoko, zlato pa se zdi (zaradi bitcoina?) pozabljeno.
43
Divja napoved banke Saxo Bank: bitcoin do 60 tisoč, nato zlom Fed bo izgubil neodvisnost, evro padel na pariteto z dolarjem, kitajski Tencent pa prehitel Apple, napoveduje za leto 2018 Saxo Bank. A to še ni vse - pri dveh prerokbah je treba zajeti sapo.
229
Si upate staviti proti bitcoinu? Kriptovaluta bitcoin še naprej poka od moči, njegova vrednost je presegla 12 tisoč dolarjev, tržna kapitalizacija 200 milijard dolarjev, čeprav ne manjka novih pozivov, kako previden je treba biti ...
125
Stiglitz: Bitcoin ne služi nobeni socialno koristni funkciji Manjši petkov pretres na Wall Streetu, povezan z novico o Michaelu Flynnu, nekateri celo vidijo kot možen znak za konec enega najdaljših bikovskih trendov v ameriški borzni zgodovini.
206
Bitcoinovska norija: za kriptokovanec 10 tisoč dolarjev! Rekordno zanimanje za nakup bitcoinov s kreditno kartico naj bi bil znak, da je bitcoin, za katerega je treba od danes odšteti že petmestno dolarsko vsoto, vstopil v zadnjo in najbolj noro fazo ...
177
Jeff Bezos drugi Zemljan s premoženjem nad 100 milijard Ko so na zahvalni dan in črni petek kupci množično naročali izdelke na Amazonu, so nehote še za dve milijardi in pol zvišali premoženje Jeffa Bezosa, ki je zdaj "težek" že več kot 100 milijard ...
85
Bitcoin kljub novi kraji kriptokovancev do rekorda Če se bodo pozitivna gibanja na Wall Streetu nadaljevala do avgusta, bo to najdaljši bikovski trend v zgodovini.
91

Kazalo