Borzni komentar
slice
Borzni bik je upehan, trpijo predvsem tehnološke delnice
Tedenski pregled dogajanja na finančnih trgih, 18. november 2018 ob 07:04 Vlagatelji so na Wall Streetu obrnili hrbet tehnološkim podjetjem. Če karikiramo, imajo zdaj raje plenice kot iPhone. Padanje nafte se je ustavilo, se je pa zgodil pretres na trgu kriptovalut.
122
Debi NLB-ja na borzi: cena do 56,90 evra
72
14. november 2018 ob 11:26 V času, ko so mednarodni finančni trgi nemirni, dolar na najvišji vrednosti v zadnjem letu in pol, nafta pa divje pada, se na Ljubljanski borzi začenja trgovanje z delnicami NLB-ja.
Nafta v najdaljšem negativnem nizu v zadnjih 34 letih
54
11. november 2018 ob 07:15 Potem ko so nekateri analitiki napovedovali, da bo pri cenah nafte kmalu padla meja 100 dolarjev, se je zgodil nepričakovan preobrat in z nafto se zdaj trguje v medvedjem območju.
Za Wall Street Trump najbolj hvaležen predsednik v 64 letih
32
7. november 2018 ob 07:17 Končal se je vpis delnic NLB-ja za fizične osebe. Če bo končna cena delnic na spodnjem robu razpona, bi utegnila biti naložba kar privlačna.
Applova tržna vrednost zdrsnila pod bilijon dolarjev
38
4. november 2018 ob 06:45 Delniški trgi so se po hudih oktobrskih padcih v zadnjih dneh pobrali, kar pa ne velja za Applove delnice, ki so kljub 32-odstotni rasti četrtletnega dobička strmo padle.
Oktober z Wall Streeta "odpihnil" 2,14 bilijona dolarjev Skrbi, da se bo rast dobičkov ameriških korporacij preveč upočasnila, prav tako pa tudi gospodarska rast, so ta mesec zamajale Wall Street: Dow Jones je oktobra padel za šest odstotkov, največ po ...
35
Kar mirno, tudi Warren Buffett še ne zganja panike Delniški trgi ta mesec močno izgubljajo, razprodaja je najbolj udarila tehnološka podjetja in njihove lastnike: premoženje prvega moža Amazona Jeffa Bezosa se je v petek stopilo za 11 milijard ...
43
Trenutni nemiri na borzah ne kažejo na sistemske težave Delniški indeksi ta teden spet občutno izgubljajo, evropske borze so pristale na skoraj dveletnem dnu.
38
Belgijska zgodba kot zgled Italiji pri znižanju visokega dolga Na Ljubljanski borzi so izpuhteli vsi letošnji dobički, na tujem pa je teden prinesel umiritev razmer, medtem ko bo nižja cena nafte razveselila voznike.
33
Na novo recesijo bo svet slabše pripravljen kot na prejšnjo Preobrat na borzah: evropski delniški trgi so se včeraj pobrali po padcu na 22-mesečno dno, a to je bila le uvertura v izjemno rast indeksov v New Yorku.
119
Trump za vihar na finančnih trgih okrivil Fed Po kar mirnem septembru je na borze zadnji teden pridivjal pravi vihar, čeprav je ameriško gospodarstvo v odlični kondiciji. Predsednik Trump za visoke padce indeksov krivi ameriško centralno banko.
31
Italija se igra z izgubo investicijske ocene Kljub padcu azijskih delniških trgov na 17-mesečno dno in "neprijaznim gibanjem" italijanskih obveznic so evropske borze torkovo trgovanje sklenile z rahlim plusom. Popotnica ni bila dobra.
70
Ameriška brezposelnost najnižja v zadnjih 49 letih Največja tedenska rast donosnosti ameriške desetletne obveznice po februarju je vznemirila vlagatelje na delniških trgih, skrbi pa tudi padanje delnic v transportem sektorju, kar bi lahko bil znak ...
150
Italija spet preizkuša potrpežljivost finančnih trgov Izjava Claudia Borghija iz stranke Liga, da bi Italija s svojo valuto rešila večji del svojih težav, je obudila strahove pred izstopom Italije iz evrskega območja in povečala stroške italijanskega ...
77
Leto 2017 zadnje dobro leto, a hujši zlom vendarle ne grozi Delnice ali zlato? V tretjem četrtletju ni bilo dileme: Wall Street je pridobil sedem odstotkov, zlato pa si je "privoščilo" najdaljši negativni mesečni niz po letu 1997.
46

Kazalo