Borzni komentar
slice
Evro spet pri 1,20 franka; nov razcvet kriptovalut
Tedenski pregled dogajanja na finančnih trgih, 22. april 2018 ob 06:28 Za en evro je treba spet plačati 1,20 franka, torej toliko kot pred "zloglasnimi" dogodki v januarju 2015, ko je SNB z odločitvijo, da ne bo več branil franka pri meji 1,20 franka za evro, sprožil ...
96
Dobri temelji za nove rekorde delniških indeksov
36
18. april 2018 ob 07:21 Na delniški trgih se je zmanjšal strah pred zaostrovanjem napetosti v Siriji, kar je prineslo podražitve delnic in pocenitev nafte. Pomagala je tudi lepa rast kitajskega BDP-ja.
Elon Musk: Položite stave!
143
15. april 2018 ob 06:54 Newyorške borze so preživele precej nemiren, a vendarle občutno pozitiven teden, saj so indeksi pridobili dva odstotka. "Zmagovalec" tedna je nafta, ki je poskočila za skoraj devet odstotkov.
Kitajski predsednik na borze vrnil nasmeh; nafta najvišje po 2014
45
11. april 2018 ob 07:11 Čeprav se je v ponedeljek zgodil največji padec delnic v zadnji uri newyorškega trgovanja po letu 2011, ta teden na delniških parketih vlada lepa mera optimizma, saj se odnosi na relaciji ZDA - ...
Trump in Powell nad Wall Street priklicala nove črne oblake
45
8. april 2018 ob 08:11 Wall Street je v petek doživel dvojni udarec. Ne le, da se je carinska vojna med ZDA in Kitajsko zaostrila, dodatno so tečaje delnic obremenile "jastrebje" besede guvernerja Feda Jeroma Powlla.
Trumpovi tviti potopili Amazonove delnice Newyorški delniški trg je mučno vstopil v drugo letošnje četrtletje, pri čemer je indeks S&P 500 zdrsnil pod 200-dnevno drseče povprečje, kar je slab signal.
58
Rekordni četrtletni padec bitcoina: cena se je prepolovila Prvo četrtletje leta 2018 je pokazalo, kako nepredvidljivi so lahko finančni trgi in kako naivni so bili tisti, ki so decembra brez kančka zdrave presoje velikopotezno kupovali kriptovalute.
202
Microsoft utegne pred Applom prebiti mejo tisoč milijard Potem ko je Wall Street doživel najslabši teden po januarju 2016 , je bil odboj izrazit, v torek pa je sledil nov minus, ki so ga zakrivile predvsem tehnološke delnice.
93
"Carinski pingpong" med ZDA in Kitajsko zbil delniške indekse Strah pred trgovinsko vojno je stresel finančne trge - Dow Jones je v dveh dneh padel za 1.100 točk, tokijski Nikkei pa je v petek strmoglavil za skoraj pet odstotkov.
61
Afera je Facebookovo vrednost zbila za 50 milijard dolarjev Facebookove delnice ta teden neusmiljeno padajo, od rekordne vrednosti, dosežene 1. februarja, pa so oddaljene že dobrih 15 odstotkov.
46
Bitcoin pred soočenjem s "smrtnim križem" Na Wall Streetu je bil zadnji teden zaradi nepredvidljivega Donalda Trumpa negativen, spet pa so močno padle kriptovalute, bitcoin za dobrih 10 odstotkov, ripple celo za 25. Po Facebooku se je tudi ...
248
Goldman Sachs svari pred novim padcem bitcoina Trumpova odločitev, da odstavi zunanjega ministra Rexa Tillersona, je odmevala tudi na finančnih trgih. Delnice so padle, Dow Jones je zdrsnil pod 25 tisoč točk, izgubljal je tudi dolar.
85
Nizka februarska rast plač sprožila nov val optimizma Čeprav je ameriško gospodarstvo februarja ustvarilo neto kar 313 tisoč novih delovnih mest, so newyorški delniški indeksi konec tedna močno porasli, tehnološki Nasdaq pa je postavil rekordno vrednost.
53
Trumpova napoved carin le začasno preplašila delniške trge Upanje, da Donald Trump ne bo uresničil groženj o uvedbi carin na aluminij in jeklo, je ta teden prineslo nekaj optimizma na finančne trge, po ponedeljkovem padcu pa si je opomogla tudi borza v ...
39
Greenspan opozoril pred špekulativnim balonom Delniški trgi, ki so bili zadnji teden spet obarvani rdeče, so postali obsedeni z vprašanjem, kako se bodo na višjo inflacijo odzvale največje centralne banke. Pod drobnogledom je zlasti Fed.
73

Kazalo