Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Možnost sodelovanja Madžarov pri drugem tiru še odprta Upi v povezavi z morebitnim madžarskim sodelovanjem pri financiranju in upravljanju železniške proge Divača–Koper še niso pokopani, kaže po srečanju Cerarja in madžarskega zunanjega ministra Petra ...
Vrhovno sodišče: Kreditni pogodbi v frankih nista nični Vrhovno sodišče je v enem od sporov glede kreditnih pogodb v švicarskih frankih zavrnilo revizijo tožnikov kot neutemeljeno in pritrdilo sodiščema nižjih stopenj, ki sta presodili, da sporni ...
Šarec za dvig minimalne plače. A kakšen? Predsednik vlade Marjan Šarec je pred poslanci dejal, da bi bilo treba minimalno plačo zvišati. Kako točno oziroma kakšna naj bo formula za dvig, pa po njegovem mnenju ostaja srž problema.
Cerar ostro proti Bratuškovi: Slovenija zapravila zgodovinsko priložnost v škodo prihodnjih rodov Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je prepričana, da se je Madžarska za sodelovanje pri gradnji drugega tira Divača–Koper pogovarjala zato, ker jo zanima slovensko morje.
Bencin in dizelsko gorivo se bosta precej pocenila Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo, se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest v torek precej pocenili.
Bitcoin na novi najnižji vrednosti v zadnjem letu dni Vrednosti digitalnih valut, kot je bitcoin, se še naprej znižujejo. Razprodaje, ki jih je bilo opaziti že prejšnji teden, se nadaljujejo. Na Bitstampu se tečaj bitcoina giblje okoli 5.173 dolarjev.
Na Japonskem aretirali prvega moža koncerna Renault-Nissan Nissan Co. Ltd. bo odpustil direktorja družbe Carlosa Ghosna, ki so ga na Japonskem po zaslišanju zaradi domnevne "znatne zlorabe sredstev" že aretirali.
Apec: ZDA grozijo Kitajski z uvedbo dodatnih carin Sodeč po poteku zasedanja azijsko-pacifiškega foruma za gospodarsko sodelovanje Apec se nasprotja med ZDA in Kitajsko, tako glede strateških vprašanj kot tudi globalizacije in carinske vojne, še ...
Borzni bik je upehan, trpijo predvsem tehnološke delnice Vlagatelji so na Wall Streetu obrnili hrbet tehnološkim podjetjem. Če karikiramo, imajo zdaj raje plenice kot iPhone. Padanje nafte se je ustavilo, se je pa zgodil pretres na trgu kriptovalut.
Bratuškova in Cerar nasprotnih stališč glede madžarskega umika iz projekta drugi tir "Gospod Orban je pač povedal svoje, jaz pa lahko k temu dodam, da pod takšnimi pogoji, kot jih zahteva Madžarska, gospod Orban v svojo državo nikoli ne bi pustil tujega investitorja," se je na ...
Madžarska ne nasprotuje več članstvu Hrvaške v OECD-ju Hrvaški časnik Večernji list poroča, da Madžarska ne nasprotuje več članstvu Hrvaške v Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). To potrjuje tudi hrvaški premier Andrej Plenković.
Orban: Madžarska ne bo sodelovala pri gradnji drugega tira Načrt, da bi Madžarska sodelovala pri gradnji drugega tira Koper–Divača in pri razvoju koprskega pristanišča, ne bo uresničen, je v petek na konferenci madžarske diaspore povedal madžarski premier ...
ZDA in Kitajska na vrhu APEC-a napenjajo mišice ZDA in Kitajska so ob začetku vrha APEC-a nadaljevale izmenjavo očitkov: kitajski predsednik Ši Džinping je ZDA obtožil ogrožanja svetovne trgovine, Mike Pence pa Kitajsko nepoštene trgovinske prakse.
Stanovanjskemu skladu 50-milijonsko posojilo za gradnjo 800 najemnih stanovanj Razvojna banka Sveta Evrope (CEB) je Stanovanjskemu skladu RS odobrila 50 milijonov evrov posojila za gradnjo 800 javnih najemnih stanovanj v Ljubljani in Mariboru, so sporočili iz Sveta Evrope.
Novo sojenje: ničnost posojilne pogodbe v švicarskih frankih znova na višjem sodišču Iz Združenja bank Slovenije (ZBS) so sporočili, da je vrhovno sodišče v sodbi s 25. oktobra razveljavilo odločitev višjega sodišča o ničnosti kreditne pogodbe v švicarskih frankih zaradi neustrezne ...
SDH: Na seznamu lastnikov NLB-ja je vrsta najbolj uglednih svetovnih vlagateljev Če je ob privatizaciji dela NLB-ja veljala omejitev, da delnic ne smejo kupiti družbe, ki so v najmanj petinski lasti države, z uvrstitvijo delnic NLB-ja na borzo teh omejitev ni več.
Petrol z dobičkom na račun višjih cen nafte Skupina Petrol je v prvem devetmesečju na letni ravni povečala prihodke od prodaje za 18 odstotkov na 3,91 milijarde evrov, predvsem zaradi višjih cen nafte.
Zakonca Login petič zapored na vrhu najbogatejših Slovencev Skupno premoženje 100 najbogatejših Slovencev letos znaša 5,7 milijarde evrov in je tako doseglo nov rekord, saj ga je za kar 10 odstotkov več kot lani.
Odbor DZ-ja zavrnil predlog Levice, ki želi zaustaviti prodajo Abanke in preostanka NLB-ja Levica je podala predlog, naj državni zbor zaustavi prodajo Abanke in deleža NLB-ja, ki ga še ima v lasti in ga mora po zavezah Evropski komisiji prodati do konca leta 2019.
Sedem ponudb za nakup šestih obmorskih hotelov Istrabenz je za šest hotelov na Obali prejel sedem ponudb.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Borzni bik je upehan, trpijo predvsem tehnološke delnice
122
18. november 2018 ob 07:04 Vlagatelji so na Wall Streetu obrnili hrbet tehnološkim podjetjem. Če karikiramo, imajo zdaj raje plenice kot iPhone. Padanje nafte se je ustavilo, se je pa zgodil pretres na trgu kriptovalut.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5712
Kanada CAD 1.5071
Hrvaška HRK 7.4277
Češka rep. CZK 26.032
Danska DKK 7.4627
Madžarska HUF 321.25
Japonska JPY 128.34
Norveška NOK 9.7135
Ruska fed. RUB 75.0039
Švedska SEK 10.3133
Švica CHF 1.1328
Vel. Britanija GBP 0.88908
ZDA USD 1.1421
Romunija RON 4.6673
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.3177
Stanje na dan: 20. november 2018
Kazalo