Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Vraničar Erman: Razmere trdne gospodarske rasti je treba izkoristiti za reforme Ministrica za finance je ob zaključku zasedanj IMF-ja in Svetovne banke izrazila strinjanje s pozivom direktorice IMF-ja Christine Lagarde, da je treba "popraviti streho, ko sije sonce".
Bo reševanje problematike IPS v Luki Koper na koncu zgolj "legalizacija luških gazd?" Napovedano reševanje problematike IPS v Luki Koper poteka postopoma.
Evro spet pri 1,20 franka; nov razcvet kriptovalut Za en evro je treba spet plačati 1,20 franka, torej toliko kot pred "zloglasnimi" dogodki v januarju 2015, ko je SNB z odločitvijo, da ne bo več branil franka pri meji 1,20 franka za evro, sprožil ...
Dars prodal že slaba dva milijona vinjet in iztržil skoraj 96 milijonov evrov Od 1. decembra lani do konca marca so na Darsu prodali nekaj več kot 1,97 milijona vinjet, kar je devet odstotkov več kot v primerljivem lanskem obdobju.
Banki Wells Fargo zaradi goljufanja strank milijarda dolarjev kazni Ameriška banka Wells Fargo bo morala zaradi nepravilnosti v postopkih pri izdajanju avtomobilskih posojil in hipotek ameriškim vladnim regulatorjem plačati kar milijardo dolarjev kazni.
Po stavki velenjskih rudarjev: "Danes lahko uprave in direktorji nekaznovano delajo, kar hočejo" "Delovanje vodstva družb Premogovnik Velenje in HTZ pred napovedano stavko je bilo nedopustno in nezakonito," poudarja predstavnik Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije Asmir Bećarević.
Eurostat potrdil lanski presežek v blagajni Slovenije Slovenija je lani ustvarila za 13 milijonov presežka evrov oz. 0,03 odstotka BDP-ja, je potrdil tudi Eurostat.
Izvedba drugega tira čaka novo vlado. Kaj bodo storili? Edini dejavnik, na katerega Vili Kovačič ni vplival, je pridobitev nepovratnih evropskih sredstev za gradnjo drugega tira. Njihovo črpanje je zamrznjeno, dokler se projekt ne začne izvajati.
Nihče ne ve, kam je izginilo 20 milijonov evrov za rudnik Žirovski Vrh Rudnik urana Žirovski Vrh bi morali zapreti že pred šestimi leti, a ga še vedno niso, čeprav je Slovenija leta 2007 za zaprtje najela 20 milijonov evrov posojila, ki ga bo vračala še dobra tri leta.
Ali je varno vlagati v slovenska kriptopodjetja? Vladni predstavniki na eni strani poudarjajo, da je Slovenija že postala ena vodilnih držav na področju t. i. tehnologije blockchain.
Vlada podpisala pogodbo za 4,8-milijonsko spodbudo investiciji družbe Lonstroff Predstavniki vlade ter švicarske družbe Lonstroff in njenega japonskega lastnika Sumitomo Rubber Industries so podpisali pogodbo o državni spodbudi v vrednosti 4,8 milijona evrov za investicijo ...
Nemčija: Sindikati javnega sektorja dosegli povišanje plač Nemški sindikati javnega sektorja, ki zastopajo več kot dva milijona javnih uslužbencev, so v torek dosegli dogovor o zvišanju plač za 7,5 odstotka v naslednjih dveh letih in pol.
Dobri temelji za nove rekorde delniških indeksov Na delniški trgih se je zmanjšal strah pred zaostrovanjem napetosti v Siriji, kar je prineslo podražitve delnic in pocenitev nafte. Pomagala je tudi lepa rast kitajskega BDP-ja.
Slovenske železnice v nakup 26 garnitur za 169 milijonov evrov Slovenske železnice (SŽ) in švicarski Stadler Rail sta v Ljubljani podpisala 169 milijonov evrov vredno pogodbo za nakup prvih 26 novih potniških garnitur, med njimi tudi dvopodne vlake.
Počivalšek s kolegi iz Hrvaške, Srbije, BiH-a in Črne gore o Mercatorju Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki opravlja tekoče posle, se je s predstavniki ministrstev iz Hrvaške, Srbije, BiH-a in Črne gore sestal na temo Mercatorja.
Nov dogovor za potrošnike: nič več vračil (upo)rabljenih čevljev Evropska komisija je pretekli teden predlagala nov dogovor za potrošnike, po katerem bodo lahko vsi evropski potrošniki v celoti izkoristili svoje pravice, ki izhajajo iz prava Evropske unije.
Trgovinska vojna z ZDA ni ovira za kitajsko gospodarsko rast Kitajsko gospodarstvo je imelo v prvem četrtletju 6,8-odstotno rast, kar je 0,1 odstotne točke več od napovedi in 0,3 odstotne točke več od vladnih ciljev.
Vodstvo Palome: Nimamo načrta za zmanjševanje števila zaposlenih Zaposleni v tovarni Paloma so leto in pol po prihodu novega lastnika - slovaškega sklada Eco Invest - znova v negotovosti. Med njimi se govori o odpuščanjih, delo sta pred kratkim izgubila dva.
Tudi če bi v Nemčiji zaposlili vse brezposelne, bi ostalo še 400.000 prostih mest Nemška podjetja imajo težave pri iskanju kvalificirane delovne sile, zaradi česar ima nemško gospodarstvo na letni ravni za 0,9 odstotka nižji donos, opozarja gospodarski institut IW.
Stavka v Premogovniku Velenje preklicana Stavko v Premogovniku Velenje je SDRES preklical zaradi premajhne podpore med zaposlenimi. Po podatkih sindikata je stavkalo 60 od 450 rudarjev in okoli 200 zaposlenih v režiji.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Oglasno sporočilo
link
Priložnost za skupna vlaganja v projekt izgradnje stanovanj v Podutiku
16. april 2018 ob 08:41 DUTB predstavlja novo priložnost za gradnjo nepremičnin v Sloveniji, to so skupna vlaganja v projekte.
Več novic ...
Borzni komentar
link
Evro spet pri 1,20 franka; nov razcvet kriptovalut
96
22. april 2018 ob 06:28 Za en evro je treba spet plačati 1,20 franka, torej toliko kot pred "zloglasnimi" dogodki v januarju 2015, ko je SNB z odločitvijo, da ne bo več branil franka pri meji 1,20 franka za evro, sprožil ...
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5983
Kanada CAD 1.5557
Hrvaška HRK 7.4110
Češka rep. CZK 25.340
Danska DKK 7.4477
Madžarska HUF 310.52
Japonska JPY 132.41
Norveška NOK 9.6050
Ruska fed. RUB 75.7375
Švedska SEK 10.3703
Švica CHF 1.1970
Vel. Britanija GBP 0.87608
ZDA USD 1.2309
Romunija RON 4.6586
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.1677
Stanje na dan: 20. april 2018
Kazalo