Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Trg dela med demografskimi izzivi in birokracijo: "Srba je lažje zaposliti kot Bosanca" Slovenija se spoprijema s pomanjkanjem kadrov in demografska gibanja kažejo, da se bo ta težava še poglobila, saj letno ob 20 tisoč upokojitvah na trg dela vstopi le 10 tisoč mladih.
Madžarska delegacija prihaja na pogovore o drugem tiru Pri državnemu sekretarju na ministrstvu za infrastrukturo Juretu Lebnu, ki skrbi za projekt Drugi tir, bodo v torek na obisku predstavniki madžarske vlade in gospodarstva.
Prodajalci v trafikah izkoriščani, a ne dovolj, da bi inšpektorat lahko ukrepal Čeprav so prodajalci v trafikah s svojim deset- in večurnim delovnim dnem za plačilo, ob katerem je minimalna plača nedosegljiva, pritegnili širšo pozornost javnosti in politike, ni bistvenih ...
Brezposelni se morajo prijaviti na zavod za zaposlovanje v treh dneh po odpovedi Veljati je začela novela zakona o urejanju trga dela, ki je del minireforme trga dela, med drugim določa, da se morajo brezposelni že v odpovednem roku prijaviti v evidenco iskalcev zaposlitve.
Nobelovec Shiller se boji popolnega zloma bitcoina Izjemen priliv svežega denarja v vzajemne sklade in sklade ETF je še en dokaz, da vlagatelji kljub opozorilom, kako precenjeni so delniški trgi, še naprej verjamejo, da se bo pravljica nadaljevala.
Predstavniki madžarske vlade prihajajo na vljudnostni obisk glede drugega tira Predstavniki madžarske vlade, ki jih bo vodil državni podsekretar za promet na ministrstvu za nacionalni razvoj Lazslo Masoczi, bodo obiskali državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo ...
Google ponuja sodelovanje: "Slovenija je uspešna, tehnološko usmerjena država" Predstavniki ameriškega podjetja Google so te dni na delovnem obisku v Sloveniji in so se že srečali z državnim sekretarjem na gospodarskem ministrstvu Alešem Cantaruttijem.
Kdo je v resnici lastnik podjetja? Zdaj lahko to preverite v registru. Iztekel se je rok, do katerega so morale pravne osebe v Ajpes vpisati podatke o dejanskih lastnikih, a je do četrtka opoldne to storila le slaba polovica od skupno 83.000 zavezancev.
Višje sodišče ugodilo zahtevku za ničnost posojilnih pogodb v frankih Ljubljansko višje sodišče je ugodilo zahtevku za ničnost posojilnih pogodb v frankih, kar predstavlja prvi primer pravnomočne odločitve o ničnosti sklenjenih posojil v EU-ju, je pojasnil odvetnik ...
Pozabljeni delavci "luških gazd": 360 ur na mesec in plačilo "na roko" ostajata naš vsakdanjik " Za nas ni nobenih sprememb. Še vedno delamo vsak dan dvanajstke in še vedno izvemo, kdaj moramo priti na delo, dve uri pred izmeno ," pripoveduje delavec, ki prek podjetja IPS dela v Luki Koper.
V letu 2017 prepolovili proračunski primanjkljaj Proračunski primanjkljaj se je lani skorajda prepolovil in je znašal 332,4 milijona evrov oz. 0,8 odstotka BDP-ja. Več denarja se je porabilo predvsem za ceste, manj pa za plačila obresti.
Jemalci posojil v frankih niso v tako slabem položaju, kot se zdi " Prezgodaj bi bilo že zdaj pobrati dobičke ," svetujejo borznim vlagateljem pri banki JP Morgan, pa čeprav nekateri kazalci pravijo, da je trg zrel za popravek.
Potreba po najemnih stanovanjih za dostopno ceno je še kako velika Cilj republiškega stanovanjskega sklada do leta 2020 je izgradnja 2.000 novih najemnih stanovanj, vizija do leta 2050 pa je, da bi imel sklad 10.000 javnih najemnih stanovanj.
Za koliko se je povečala vrednost vašega stanovanja ali hiše? Geodetska uprava RS (Gurs) je izvedla preračun vrednosti nepremičnin, katerih cena na trgu se je od zadnje indeksacije do konca marca lani spremenila za več kot 10 odstotkov.
Bencin in dizel opolnoči dražja Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta opolnoči zvišali.
Odvisnost Evropske unije od ruskega plina se povečuje Kljub prizadevanjem za zmanjšanje odvisnosti od Rusije je Evropa bolj kot kdaj prej odvisna od ruskega plina. Gazprom skozi leta le povečuje količino v EU dostavljenega energenta.
Svetovna banka naj bi gospodarstvo Čila ocenjevala slabše zaradi političnih razlogov Čile kritizira Svetovno banko, potem ko je njen glavni ekonomist Paul Romer dejal, da je Čile pod socialistično predsednico Michele Bachelet na njihovi lestvici konkurenčnosti drsel zaradi sprememb ...
Nov rekord na Wall Streetu; Korejci zbili ceno bitcoina V zadnjih dneh so se na finančnih trgih pojavili strahovi pred vedno višjo zahtevano donosnostjo ameriških obveznic. Guru Bill Gross že zatrjuje, da po kar 25 letih na trg spet prihaja medved.
Rusi našli najlepši kotiček v Lepeni Po ponovnem zagonu Kanina na Bovško prihaja vse več ruskih vlagateljev. Nove ruske lastnike ima tudi idilična turistična vasica Pristava Lepena.
Ameriški poslovnež le ni rešitelj Vinaga: kupnine ni od nikoder Stečajni upravitelj je v petek zaman čakal na slaba dva milijona evrov kupnine za mariborski Vinag - tri mesece od sklenitve pogodbe tako očitno ni bilo dovolj časa, da bi ameriški poslovnež ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Nobelovec Shiller se boji popolnega zloma bitcoina
267
21. januar 2018 ob 06:12 Izjemen priliv svežega denarja v vzajemne sklade in sklade ETF je še en dokaz, da vlagatelji kljub opozorilom, kako precenjeni so delniški trgi, še naprej verjamejo, da se bo pravljica nadaljevala.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5287
Kanada CAD 1.5270
Hrvaška HRK 7.4355
Češka rep. CZK 25.399
Danska DKK 7.4442
Madžarska HUF 309.65
Japonska JPY 135.66
Norveška NOK 9.6223
Ruska fed. RUB 69.2819
Švedska SEK 9.8340
Švica CHF 1.1764
Vel. Britanija GBP 0.88085
ZDA USD 1.2239
Romunija RON 4.6670
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.1707
Stanje na dan: 22. januar 2018
Kazalo