Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Pogajalcem ni uspelo v roku doseči dogovora o proračunu EU-ja za leto 2019 Pogajalcem institucij EU-ja ni uspelo doseči dogovora o evropskem proračunu za leto 2019 v predvidenem roku, zato mora Evropska komisija pripraviti nov predlog.
Države Zahodnega Balkana obljubljajo sodelovanje za približevanje EU-ju Voditelji držav Zahodnega Balkana so se na srečanju na Dunaju zavzeli za tesnejše regionalno sodelovanje, s katerim bi izboljšale svojo perspektivo za članstvo v Evropski uniji.
Ministri članic Evropske unije soglasno podprli dogovor o brexitu " Zadovoljen sem, da so ministri podprli celoten sveženj, " je glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier povedal po izrednem sestanku predstavnikov sedemindvajseterice glede osnutka ...
Theresa May: Za usodo Združenega kraljestva bo ključen prihajajoči teden Britanska premierka Theresa May je po turbulentnem tednu dejala, da bo za razplet dogodkov še posebej kritičen teden pred nami in da pogajanja z EU-jem glede brexita še potekajo.
Slovenija gosti srečanje Trilateralne komisije Ljubljana gosti 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, na katerem se je zbralo več kot 200 vplivnih posameznikov iz Evrope in sveta, ki bodo tri dni razpravljali o izzivih za prihodnost Evrope.
Združeno kraljestvo dobilo tretjega ministra za brexit Britanska premierka Theresa May je po odstopu Dominica Raaba na mesto ministra za brexit imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, evroskeptika Stephena Barclaya.
Sistem kreditne oskrbe z odličnimi rezultati Na Koroškem deluje Lokacijsko akcijska skupina (LAS), v okviru katere so sklenili projekt "Mreženje storitev oskrbe na domu v modelu kreditnega sistema točk".
Slovenija se je pritožila EU-ju zaradi avstrijske spremembe pri otroških dodatkih Sedem držav članic Evropske unije, med njimi tudi Slovenija, se je pri Evropski komisiji pritožilo zaradi indeksacije avstrijskih otroških dodatkov.
Theresa May po odstopih zaradi brexita: To bom izpeljala do konca Le dan po tem, ko je britanska vlada potrdila osnutek dogovora o brexitu, so sledili odstopi ministrov: po ministru za brexit Dominicu Raabu je odstopila še ministrica za delo in pokojnine Esther ...
Bruselj Romunijo pred prevzemom predsedovanja opozarja na korupcijo Romunija, ki s 1. januarjem prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije, se je spet znašla pod plazom kritik zaradi poskusov vlade, da zmanjša neodvisnost pravosodja in oslabi boj proti ...
Britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu Britanska premierka Theresa May je sporočila, da je britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu, dosežen med pogajalci Evropske unije in Združenega kraljestva.
Evropska komisija odločno za marakeško deklaracijo, mnenje parlamenta različno Evropski parlament je glede dogovora Združenih narodov o migracijah, znanem tudi kot marakeška deklaracija, razdeljen, Evropska komisija pa pri njem vztraja.
Italija: Brez sprememb v predlogu proračuna "Prepričani smo, da je to proračun, ki ga naša država potrebuje, da se znova postavi na noge," je sporočil podpredsednik italijanske vlade Luigi Di Maio.
Pogajalci Bruslja in Londona sklenili osnutek dogovora o brexitu Britanska vlada Therese May je potrdila, da so predstavniki Evropske unije in Združenega kraljestva "na tehnični ravni" dorekli osnutek dogovora o odhodu Britancev iz EU-ja.
Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.
Družba Čepelnik na Sodišču EU-ja dobila sodno bitko proti Avstriji Sodišče Evropske unije je v zadevi Čepelnik, v kateri tožnik trdi, da Avstrija s svojega trga namerno izriva podjetja iz drugih članic Evropske unije, odločilo v prid slovenskemu tožniku.
Katere slovenske občine so najuspešnejše pri črpanju evropskih sredstev? Največji projekti, ki jih po slovenskih občinah sofinancira Evropska unija v obstoječi finančni perspektivi 2014–2020, so prenove in nadgradnje vodovodov in čistilnih naprav, energetske prenove ...
Barnier: Dogovora še ni, ključno vprašanje ostaja meja na irskem otoku Intenzivna pogajanja se nadaljujejo, a dogovora za zdaj še ni.
Slovenski obrtniki in podjetniki bi ukinili premikanje ure Ukinitev premikanja ure ne bi imela bistvenega vpliva na gospodarstvo, je pokazala anketa Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).
Prvi prizor za boljše razumevanje gledališke umetnosti Prvi prizor sta dve besedi, ki povezujeta zanimivo dogajanje, ki se povezuje kar nekaj deležnikov na kulturnem področju v Sloveniji.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo