Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Največ otrok ima neporočene starše v Franciji, Slovenija druga V EU-ju se je leta 2016 večina otrok rodila neporočenim staršem v osmih državah, prav tako v osmih pa se je na drugi strani kar dve tretjini otrok rodilo poročenim.
Murska Sobota bo še to poletje dobila dolgo pričakovano južno obvoznico Skrajni severovzhod naše dežele je bil tudi zaradi slabih prometnih povezav dolga desetletja slabše razvit in je prebivalcem nudil slabše možnosti za kakovostno življenje.
Strožji nadzor na mejah povečuje dobiček tihotapcev prebežnikov Kljub manjšemu številu prebežnikov, ki prihajajo v Evropsko unijo, tihotapci ljudi s krutimi metodami ustvarjajo vse večje dobičke zaradi vse strožjih mejnih nadzorov v Evropski uniji, opozarja ...
Arbitraža: predsednik Sodišča EU-ja za reševanje po 273. členu; Slovenija vztraja pri 259. Predsednik sodišča EU-ja Koen Lenaerts namesto 259. člena pogodbe EU-ja, ki ga je sprožila Slovenija, predlaga reševanje spora v okviru 273. člena.
Evropski poslanci in poslanke pozivajo k zaščiti novinarjev in žvižgačev Evropski parlament je sprejel nezavezujočo resolucijo, ki poziva EU in njegove članice k boljši zaščiti novinarjev in žvižgačev.
Angela Merkel pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja Nemška kanclerka Angela Merkel se je sešla s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja.
Zelena luč Bruslja za Makedonijo in Albanijo - pri slednji pomisleki Evropska komisija je priporočila začetek pristopnih pogajanj z Makedonijo in Albanijo. Odločitev morajo sicer sprejeti članice EU-ja s soglasjem - predvidoma bodo o tem odločale junija.
Poljska s sečnjo v enem največjih evropskih pragozdov kršila pravo Sodišče Evropske unije je v tožbi Evropske komisije proti Poljski razsodilo, da je Poljska s sečnjo v gozdu Beloveška pušča, ki velja za enega največjih evropskih pragozdov, kršila pravo Evropske ...
Macron: V Evropi poteka državljanska vojna za demokracijo Francoski predsednik Emmanuel Macron je posvaril, da se zdi, da "poteka evropska državljanska vojna med liberalno demokracijo in avtoritativnimi težnjami, ki so v vzponu".
Zagreb: Hrvaška z zavračanjem arbitražne odločitve ne krši prava EU-ja Hrvaška vlada je po zaprti seji, na kateri je sprejela pisni odgovor na slovensko pritožbo Evropski komisiji glede arbitraže, sporočila, da je njen odgovor v skladu s pogodbo o delovanju v EU-ju.
Število Slovencev v Nemčiji se povečuje, kmalu bodo presegli število 30.000 Po podatkih nemškega statističnega urada je konec leta 2017 v Nemčiji živelo 29.295 Slovencev, od tega 15.760 moških in 13.530 žensk.
Pedagoškim delavcem primanjkuje kompetenc pri reševanju stisk šolajoče mladine Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani so se lotili projekta, ki bi bodočim pedagoškim delavcem na področju vzgoje in izobraževanja dal orodja za premoščanje socialnih in čustvenih stisk šolajočih otrok ...
Evropska komisija sprožila preiskavo: resne grožnje demokraciji na Madžarskem Zaradi " obstoja očitne nevarnosti resne kršitve temeljnih vrednot Evropske unije " evroposlanka Judith Sargentini v osnutku poročila o preiskavi stanja na Madžarskem predlaga sprožitev sedmega ...
Erjavec: Srečanje v Bruslju bo poskus, da se Hrvaško prepriča o spoštovanju arbitraže Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, pravi, da Slovenija predlog Evropske komisije za ustno obravnavo glede arbitraže v Bruslju 2. maja razume kot p oskus, da se prepriča Hrvaško ...
Slovenskih 17 evrov pomeni najvišje stroške dela med novimi članicami EU-ja Stroški dela na uro so v Evropski uniji zelo različni - gibljejo se od bolgarskih 4,9 evra do danskih 42,5 evra. Je pa Slovenija s 17 evri na vrhu med najnovejšimi članicami Unije.
Članice EU-ja podelile milijon državljanstev; Slovenija 1.297 Države članice Evropske unije so leta 2016 podelile državljanstvo 995.000 ljudem, kar je 150.000 več kot leto pred tem.
Z evropskim denarjem do boljšega razumevanja intelektualne lastnine Veliko evropskega denarja je namenjenega gradnji infrastrukture in okoljevarstvu, nekaj pa ga pristane tudi pri zanimivih projektih, ki so namenjeni mladim.
Ali lahko lažne novice ogrozijo celo obstoj EU-ja? EU zmeraj glasneje napoveduje vojno lažnim novicam. Toda ukrepi, ki jih namerava sprejeti oz. si jih želi, bi lahko na drugi strani posegli v svobodo izražanja.
Sodišče v Nemčiji Puigdemonta pogojno izpustilo iz pripora Sodišče v nemški zvezni deželi Schleswig-Holstein je nekdanjega katalonskega predsednika Carlesa Puigdemonta po plačilu 75.000 evrov varščine pogojno izpustilo iz pripora.
Avstrija želi nadzor na meji s Slovenijo podaljšati še za pol leta Avstrijski notranji minister Herbert Kickl se zavzema za to, da bi Avstrija še za šest mesecev podaljšala nadzor na mejah s Slovenijo in Madžarsko.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo