Evropska unija
slice
GDPR: Veljati je začela večja zaščita osebnih podatkov državljanov EU-ja
Osebni podatki so zlato 21. stoletja, 25. maj 2018 ob 13:34 Od zdaj naprej v Evropski unij osebni podatki ne bi smeli biti več gospodarska dobrina, ampak predvsem sestavni del osebnostnih pravic.
29
Deset družin zaradi podnebnih sprememb vložilo tožbo zoper EU
49
24. maj 2018 ob 12:07 Deset družin je na Sodišče Evropske unije vložilo tožbo zoper Evropski parlament in Svet Evropske unije, ker z nezadostnim zmanjševanjem toplogrednih plinov prebivalcem kršita pravice do življenja, ...
Dogovor Gazproma in EU-ja: namesto milijardne kazni izpolnjevanje zavez
9
24. maj 2018 ob 15:40 Evropska komisija in Gazprom sta sporazumno razrešila dolgoletni spor glede domnevne monopolizacije in drugih nepravilnosti poslovanja ruskega energetskega velikana v vzhodni Evropi.
Bruselj Sloveniji: Izvedite privatizacijo, zvišajte upokojitveno starost, znižajte javnofinančne izdatke
221
23. maj 2018 ob 17:01 Evropska komisija je Sloveniji posredovala redne letne proračunske in reformne nasvete, v katerih nas poziva k fiskalnemu ukrepanju, reformam na področju zdravstva, dolgotrajne oskrbe in ...
Eurobarometer: Podpora Evropski uniji najvišja po letu 1983
56
23. maj 2018 ob 12:31 67 odstotkov vprašanih v anketi Eurobarometra je prepričanih, da ima njihova država koristi od članstva v Evropski uniji, kar je najvišji odstotek od leta 1983.
Po Zuckerbergovem nastopu v Bruslju pritožbe o izogibanju vprašanjem Po nastopu ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga v Evropskem parlamentu v Bruslju se pojavljajo pritožbe, da so mu omogočili, da se je izogibal vprašanjem in dajal nejasne, splošne odgovore.
40
Nemški tožilci želijo Puigdemonta izročiti Španiji Nemški tožilci so sporočili, da pripravljajo dokumentacijo za izročitev nekdanjega katalonskega voditelja Carlesa Puigdemonta Španiji.
42
EU v zaščito podjetij pred ameriškimi sankcijami glede Irana Evropska unija je sprožila proces v okviru zakonodaje za zaščito evropskih podjetij pred ameriškimi sankcijami glede Irana, s čimer izkazuje svojo zavezanost iranskemu jedrskemu sporazumu.
57
Zaev: Sporazum z Grčijo glede imena bi lahko bil sklenjen pred junijskim vrhom EU-ja Makedonski premier Zoran Zaev je dejal, da bi lahko sporazum med Skopjem in Atenami glede imena Makedonije sprejeli še pred junijskim vrhom EU-ja.
46
Tusk: Kdo potrebuje sovražnike ob prijateljih, kot je Trump? Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da je Evropa lahko hvaležna ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, saj si zaradi njega ne dela več utvar.
88
Leben: Bruselj prižgal zeleno luč za 109 milijonov evrov za drugi tir Državni sekretar in vodja projekta drugi tir Jure Leben je po sestanku s predstavniki Evropske komisije v Bruslju dejal, da je 109 milijonov evrov evropskih sredstev za drugi tir praktično ...
80
Teheran: "Če se naši interesi ne ohranijo v sporazumu, bomo znova bogatili uran" Iranski zunanji minister Džavad Zarif se v Bruslju sestaja s predstavniki EU-ja, Francije, Velike Britanije in Nemčije.
27
Prva razprava o proračunu EU-ja: veliko nezadovoljstva z vseh strani Članice EU-ja so prvič razpravljale o predlogu večletnega proračuna Unije za obdobje 2021-2027. Razprava je potekala po pričakovanjih, veliko je nezadovoljstva z vseh strani.
16
Violeta Bulc: Drugi tir je za Evropsko unijo prednostni projekt Projekt drugi tir med Divačo in Koprom je za EU prioritetni projekt, je dan po vnovičnem glasovanju o zakonu o drugem tiru ponovila evropska komisarska za promet Violeta Bulc.
39
Po podatkih Eurofounda minimalne plače lani v večini držav EU-ja zrasle Minimalne plače v EU-ju se od leta 2010 povečujejo, najbolj v državah z najnižjimi, ugotavlja Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer Eurofound.
18

Izbor
Kazalo