Evropska unija
slice
Na cestah je vedno več električnih koles, skirojev ... Katera čaka obvezno zavarovanje?
Obsežno lobiranje po državah EU-ja, da bi nekatera električna vozila izvzeli iz obveznega zavarovanja, 24. september 2018 ob 21:05 EU, tudi zaradi nekaterih odločitev Sodišča EU-ja, pospešeno pripravlja osvežitev evropske direktive, ki ureja obvezna avtomobilska zavarovanja.
4
Evroposlancem ni treba razkriti, kako porabijo 4.416 evrov mesečnega dodatka k plači
92
25. september 2018 ob 20:05 Sodišče EU-ja je razsodilo, da je odločitev Evropskega parlamenta, da zavrne novinarjem dostop do dokumentov v povezavi s splošnimi mesečnimi izdatki evropskih poslancev, upravičena.
Digitalizacija slovenskega arhivskega gradiva
1
25. september 2018 ob 12:28 S pomočjo projekta e-arh.si v Sloveniji dobivamo sodoben e-arhiv, projekt je v večini financiran z evropskimi sredsti, vodi ga Tatjana Hajtnik, vodja Sektorja za elektronske arhive in računalniško ...
Bruselj bo zaobšel ameriške sankcije in ohranil poslovanje z Iranom
57
25. september 2018 ob 08:43 Evropska unija bo za rešitev mednarodnega sporazuma o iranskem jedrskem programu vzpostavila ustanovo, s katero bo zaobšla sankcije ZDA proti Iranu.
Bruselj začel postopek proti Poljski zaradi ogroženosti sodstva
61
24. september 2018 ob 18:03 Evropska komisija se je po neuspešnih opozorilih Varšavi odločila, da bo pred Sodiščem EU-ja začela postopek proti Poljski zaradi kršitev načela neodvisnosti sodstva, nastalih z novim poljskim ...
V primeru zavračanja Frontexa predvidena možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu Predlog za utrditev zunanje meje EU-ja predvideva možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu, če bo članica Unije zavračala namestitev evropske mejne straže na svojem ozemlju.
63
Pogajanja z Brusljem v slepi ulici: Theresa May zahteva od EU-ja spoštovanje Izjava britanske premierke Therese May dan po neformalnem vrhu EU-ja v Salzburgu je ostra: zavrnitev britanskega predloga o brexitu na tej stopnji pogajanj in brez alternativne možnosti je ...
30
V EU-ju pravijo, da načrti Therese May za brexit ne bodo delovali Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da načrti britanske premierke Therese May za brexit "ne bodo delovali" , saj bi spodkopali pravila enotnega trga EU-ja.
52
Neformalni vrh EU-ja v Salzburgu prva Šarčeva pot v tujino Novi slovenski premier Marjan Šarec se je pred neformalnim vrhom EU-ja v Salzburgu sešel s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom, s katerim sta govorila o brexitu in migracijah, ne pa tudi o ...
76
Violeta Bulc zavrača kritike v povezavi z arbitražno razsodbo Evropska komisarka Violeta Bulc je v Bruslju odločno zavrnila kritike v povezavi z arbitražno razsodbo.
104
Grčija premešča prebežnike iz prenatrpanega taborišča na Lezbosu Grške oblasti bodo preselile okoli 2.000 prosilcev za azil iz begunskega taborišča Moria, v katerem je nastanjenih 9.000 ljudi, kar je trikrat več od njegovih prvotnih zmogljivosti.
21
Juncker pozval k večji solidarnosti glede migracij Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je pred začetkom neformalnega vrha EU-ja v Salzburgu znova pozval k večji solidarnosti med državami članicami glede migracij.
60
Pahor se je sestal z Junckerjem glede mnenja pravne službe EK-ja Predsednik Borut Pahor je v ponedeljek s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović neformalno govoril o arbitraži.
55
Pariz in Berlin: Razmere v pravosodju na Poljskem hujše kot kadar koli Nemčija in Francija sta v skupni izjavi na zasedanju ministrov EU-ja v Bruslju opozorili, da so razmere v pravosodju na Poljskem bolj kritične kot kadar koli.
23
Kurz in Conte poudarila nujnost krepitve nadzora na mejah EU-ja Avstrijski kancler Sebastian Kurz in italijanski premier Giuseppe Conte sta se na srečanju strinjala o migracijski politiki v EU-ju. Podpirata krepitev nadzora na zunanjih mejah Unije.
18

Izbor
Kazalo