Evropska unija
slice
Evropska komisija proti Madžarski vložila tožbo zaradi azilne zakonodaje
Opomin zaradi zakonodaje Stop Soros, 19. julij 2018 ob 19:52 Evropska komisija je proti Madžarski začela postopek pred Sodiščem EU-ja zaradi neskladnosti državne zakonodaje z evropsko na področju azila in vračanja prebežnikov.
35
Bruselj nadaljuje postopek proti Sloveniji zaradi kršenja nedotakljivosti arhivov ECB-ja
42
19. julij 2018 ob 17:48 Evropska komisija nadaljuje postopek proti Sloveniji zaradi zaplembe informacij Evropske centralne banke (ECB) v okviru kriminalistične preiskave v Banki Slovenije julija 2016.
Italija predlaga krizni odbor EU-ja za porazdelitev prebežnikov
47
19. julij 2018 ob 16:15 Italijanski premier Giuseppe Conte je v pismu Evropski uniji predlagal oblikovanje kriznega odbora, ki bi skrbel za porazdelitev prebežnikov, prispelih v Evropo po morju, med državami EU-ja.
Juncker zanikal, da bi bil pred tednom dni opit: Zahtevam spoštovanje!
102
18. julij 2018 ob 18:11 Potem ko so se pretekli teden po slovesnosti ob robu vrha zveze Nato pojavili posnetki, zaradi katerih so se razširili namigi, da je bil predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker opit, so to ...
EU in Japonska podpisala zgodovinski sporazum o prosti trgovini
71
17. julij 2018 ob 13:45 Evropska unija in Japonska sta v Tokiu podpisali enega največjih trgovinskih sporazumov, vrednega tretjino svetovnega BDP-ja, ki odpravlja 99 odstotkov carin med podpisnicama.
Mayeva tesno dobila glasovanje o izstopu iz carinske unije po brexitu Vlada britanske premierke Therese May je s tesno večino uspela na glasovanju v parlamentu in se izognila temu, da bi Velika Britanija po brexitu ostala v carinski uniji z EU-jem.
17
EU zaščitil podjetja pred posledicami sankcij ZDA proti Iranu Zunanji ministri Evropske unije (EU) so v Bruslju potrdili ukrep za zaščito evropskih podjetij, ki poslujejo z Iranom, pred posledicami ameriških sankcij proti tej državi.
38
Bruselj opozoril Airbnb, naj igra po pravilih EU-ja Evropska komisija in organi za varstvo potrošnikov Evropske unije zahtevajo od podjetja Airbnb, da svoje pogoje poslovanja uskladi s pravili EU-ja o varstvu potrošnikov in pregledno navaja cene.
20
Evropska komisija Junckerjeve težave z ravnotežjem pojasnjuje z "akutnim krčem" Potem ko se je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker na slovesnosti ob vrhu Nata v Bruslju spotikal in imel težave z ravnotežjem, so pri Evropski komisiji zanikali, da je bil alkoholiziran.
128
Zadnji žvižg za najbolj iskane evropske zločince Europol je ob zaključku svetovnega prvenstva organiziral nagradno igro v stilu zbiranja sličic nogometašev, s katero skuša javnosti predstaviti, kateri evropski zločinci na begu so trenutno najbolj ...
25
Britanski vladi, oslabljeni po odmevnih odstopih, teče voda v grlo Odstopa britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona in ministra za brexit Davida Davisa sta jasen kazalnik, da britanska vlada ni nikoli zares strnila vrste glede brexita, temveč je bil ta vedno ...
47
Predlog novih odnosov Otoka z EU-jem označen za "trdi brexit" Britanska vlada je predstavila težko pričakovani predlog za prihodnje odnose z EU-jem, v osrčju katerega je prost pretok dobrin, samostojno pot bi ubrali na področju storitev in z izstopom iz ...
32
Notranji ministri: Migracijske tokove je treba upravljati na zunanjih mejah Na neuradnem zasedanju v Innsbrucku so se notranji ministri Evropske unije strinjali, da je treba migracijske tokove upravljati na zunanjih mejah Evropske unije.
18
Cerar: Evropska unija brez držav Zahodnega Balkana ni popolna Predstavniki držav Zahodnega Balkana in nekaterih članic Evropske unije so se na vrhu v Londonu zavzeli za stabilnost in sodelovanje v regiji.
56
Avstrijski predlog: V Frontexu tudi vojaki Avstrijska vlada, ki bo do konca leta predsedovala Svetu Evropske unije, je predlagala, da bi evropsko agencijo za zunanje meje Frontex okrepili pripadniki evropskih nacionalnih vojsk.
36

Izbor
Kazalo