Evropska unija
slice
Prehodno obdobje po brexitu bo trajalo do decembra 2020
Velika Britanija bo izstopila 29. marca 2019, 19. marec 2018 ob 15:47 Evropska unija in Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske sta še korak bliže njegovemu "urejenemu" izstopu iz Unije oziroma t. i.
10
Nemški notranji minister predlagal podaljšanje nadzora na mejah za nedoločen čas
47
18. marec 2018 ob 20:12 Novi nemški notranji minister Horst Seehofer je napovedal razširitev in podaljšanje nadzora na nemških mejah za nedoločen čas. To bi pomenilo, da bi Nemčija dejansko suspendirala schengenski sistem.
Slovenija pismo o tožbi proti Hrvaški predala Evropski komisiji
45
16. marec 2018 ob 20:05 Slovenija je Evropski komisiji izročila pismo v zvezi s tožbo proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe o meji.
Francija in Nemčija naj bi do junija predlagali načrt za prenovo EU-ja
38
16. marec 2018 ob 22:13 Ob obisku nemške kanclerke Angele Merkel v Parizu je francoski predsednik Emmanuel Macron dejal, bosta obe državi do junija oblikovali jasen in ambiciozen načrt za prenovo EU-ja.
Juncker pozorno spremlja dogajanje v Sloveniji, Tusk brez komentarja
57
15. marec 2018 ob 15:43 Po odstopu premierja Mira Cerarja so iz Evropske komisije sporočili, da predsednik Jean-Claude Juncker pozorno spremlja dogodke v Sloveniji in je v stiku z njenim političnim vodstvom.
Bruselj: Nesodelovanju pri vračanju prebežnikov sledi strožja vizumska obravnava Evropska komisija je predlagala reformo vizumske politike EU-ja, ki predvideva strožjo obravnavo vizumov za potnike iz tretjih držav, ki ne bi zadovoljivo sodelovale pri ponovnem sprejemanju ...
12
EU nad davčne nečednosti v mednarodnih poslih Evropska unija je naredila korak naprej v boju proti davčnemu izogibanju in utajevanju ter nepoštenim davčnim praksam, saj so finančni ministri EU-ja potrdili strožja pravila za davčne svetovalce in ...
16
"Interes delodajalcev za usposabljanje ranljivih skupin brezposelnih majhen'' Zavod RS Slovenije že nekaj let izvaja usposabljanje najbolj ranljivih skupin brezposelnih na konkretnih delovnih mestih.
1
Afera Selmayr: sporno napredovanje vodje Junckerjevega kabineta Številni evropski poslanci so na nogah zaradi bliskovitega napredovanja Martina Selmayrja, vodje kabineta predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, ki so ga s političnega položaja ...
38
Plenković (morda) v boj za predsednika Evropske komisije Hrvaški premier Andrej Plenković naj bi se v prihodnjih mesecih odločil, ali se bo vključil v tekmo za kandidata oziroma t. i.
75
Ne lažne novice, ampak dezinformacije, pravijo strokovnjaki Evropski strokovnjaki za medije in družbena omrežja menijo, da je namesto izraza lažne novice ustrezneje uporabljati dezinformacije.
92
"Evrske" finančne ministre skrbi morebitna trgovinska vojna z ZDA Finančni ministri evrske skupine so na zasedanju v Bruslju izrazili zaskrbljenost zaradi možnosti trgovinske vojne z ZDA in poudarili, da je treba vprašanje proizvodnje jekla in aluminija reševati v ...
28
EU in Japonska pozivata ZDA, naj ju izvzamejo iz carin Zahtevi Evropske unije in Japonske, da ju ZDA izvzamejo iz uvoznih carin, neodgovorjena vprašanja glede postopka za izvzetje ter dogovor o nadaljnjem sodelovanju pri odpravljanju nepoštenih praks na ...
65
Z evropskim denarjem do psihoterapije prek spleta Ste že slišali za spletno mesto za spletne psihoterapevtske storitve, ki povezuje uporabnike in psihoterapevte?
6
Avstrija za novo podaljšanje nadzora na meji Avstrijski notranji minister Herbert Kickl se je ob ministrskem zasedanju v Bruslju zavzel za podaljšanje nadzora na notranjih šengenskih mejah tudi po maju, ko bo potekel zdajšnji ukrep.
88

Izbor
Kazalo