Evropska unija
slice
"Pozabljene" pobrexitovske meje: Gibraltar, Falklandski otoki, Anguilla
Kako bo brexit vplival na britanska čezmorska ozemlja?, 21. november 2018 ob 10:03 Negotovost glede brexita sega mnogo dlje kot od Londona do Bruslja, saj imajo (ne)odločitve v zvezi z izstopom Velike Britanije iz Evropske unije posledice tudi za 250.000 ljudi, ki živijo na ...
40
Bruselj zavrača italijanski proračun in predlaga postopek proti Italiji
12
21. november 2018 ob 14:52 Evropska komisija je zaradi neskladnosti s pravili evroobmočja zavrnila italijanski proračunski načrt za leto 2019 in se zavzela za sprožitev kazenskega postopka zaradi čezmernega javnega dolga.
Španija zaradi Gibraltarja pripravljena odreči podporo brexitu
8
21. november 2018 ob 11:06 Če v osnutku dogovora o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije ne bo sprememb glede vprašanja Gibraltarja , Španija brexita ne bo podprla, je napovedal španski premier Pedro Sanchez.
Slovenija podpira idejo o evropski vojski
37
20. november 2018 ob 21:07 Slovenija podpira idejo o evropski vojski, a opozarja pred podvajanjem dejavnosti z zvezo Nato, je povedal obrambni minister Karl Erjavec.
Pogajalcem ni uspelo v roku doseči dogovora o proračunu EU-ja za leto 2019
9
20. november 2018 ob 11:15 Pogajalcem institucij EU-ja ni uspelo doseči dogovora o evropskem proračunu za leto 2019 v predvidenem roku, zato mora Evropska komisija pripraviti nov predlog.
Ministri članic Evropske unije soglasno podprli dogovor o brexitu " Zadovoljen sem, da so ministri podprli celoten sveženj, " je glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier povedal po izrednem sestanku predstavnikov sedemindvajseterice glede osnutka ...
9
Države Zahodnega Balkana obljubljajo sodelovanje za približevanje EU-ju Voditelji držav Zahodnega Balkana so se na srečanju na Dunaju zavzeli za tesnejše regionalno sodelovanje, s katerim bi izboljšale svojo perspektivo za članstvo v Evropski uniji.
12
Theresa May: Za usodo Združenega kraljestva bo ključen prihajajoči teden Britanska premierka Theresa May je po turbulentnem tednu dejala, da bo za razplet dogodkov še posebej kritičen teden pred nami in da pogajanja z EU-jem glede brexita še potekajo.
17
Združeno kraljestvo dobilo tretjega ministra za brexit Britanska premierka Theresa May je po odstopu Dominica Raaba na mesto ministra za brexit imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, evroskeptika Stephena Barclaya.
4
Slovenija gosti srečanje Trilateralne komisije Ljubljana gosti 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, na katerem se je zbralo več kot 200 vplivnih posameznikov iz Evrope in sveta, ki bodo tri dni razpravljali o izzivih za prihodnost Evrope.
55
Slovenija se je pritožila EU-ju zaradi avstrijske spremembe pri otroških dodatkih Sedem držav članic Evropske unije, med njimi tudi Slovenija, se je pri Evropski komisiji pritožilo zaradi indeksacije avstrijskih otroških dodatkov.
47
Sistem kreditne oskrbe z odličnimi rezultati Na Koroškem deluje Lokacijsko akcijska skupina (LAS), v okviru katere so sklenili projekt "Mreženje storitev oskrbe na domu v modelu kreditnega sistema točk".
1
Theresa May po odstopih zaradi brexita: To bom izpeljala do konca Le dan po tem, ko je britanska vlada potrdila osnutek dogovora o brexitu, so sledili odstopi ministrov: po ministru za brexit Dominicu Raabu je odstopila še ministrica za delo in pokojnine Esther ...
106
Britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu Britanska premierka Theresa May je sporočila, da je britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu, dosežen med pogajalci Evropske unije in Združenega kraljestva.
49
Bruselj Romunijo pred prevzemom predsedovanja opozarja na korupcijo Romunija, ki s 1. januarjem prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije, se je spet znašla pod plazom kritik zaradi poskusov vlade, da zmanjša neodvisnost pravosodja in oslabi boj proti ...
20

Izbor
Kazalo