Črna kronika
slice
Na domu morilca iz izolske bolnišnice našli večjo količino nabojev
Izvor orožja neznan, 23. avgust 2017 ob 10:44 Eno leto po streljanju v Splošni bolnišnici Izola, v katerem sta umrla zdravnik in policist, so na domu strelca odkrili še dobrih 500 nabojev za pištolo in puško.
39
 • Sodišče po incidentu ni dovolilo preiskave doma
 • Nekdanji premier Rop oproščen očitkov o izdaji tajnih podatkov
  73
  22. avgust 2017 ob 14:23 Nekdanji premier Anton Rop je bil na ljubljanskem okrajnem sodišču v Ljubljani oproščen obtožbe, da je izdal tajne podatke.
  Bavčarjeva pritožba v najboljšem primeru pred novega sodnika prihodnji teden
  69
  22. avgust 2017 ob 14:35 Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so že začeli postopek določitve novega sodnika, ki bo odločal o prošnji Igorja Bavčarja za odlog začetka prestajanja zaporne kazni.
  Vrhovno državno tožilstvo: Odločitev za razkritje v primeru Janković ne pomeni nove prakse
  64
  22. avgust 2017 ob 12:25 Odločitev v eni zadevi nikakor ne pomeni uvajanja nove, ustaljene prakse posredovanja kazenskih ovadb, so v zvezi s primerom posredovanja vsebine ovadb zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića ...
  57-letnika iz okolice Lenarta naj bi ubil brat
  22. avgust 2017 ob 12:45 Moški iz okolice Lenarta, ki je v nedeljo podlegel poškodbam z ostrim predmetom, je po najnovejših ugotovitvah policije umrl nasilne smrti.
  Bavčar z zahtevo po izločitvi sodnikov pridobil dodaten čas na prostosti Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, ki je bil obsojen na pet let zaporne kazni, si je z zahtevo po izločitvi sodnikov iz odločanja o odlogu zaporne kazni pridobil še nekaj časa na ...
  120
  Streljanje v Apačah preiskuje obveščevalno-varnostna služba Morsa Junija letos je z vojaškega strelišča v Apačah nekaj izstrelkov priletelo v strnjeno naselje hiš. Dogodek zdaj preiskuje varnostno-obveščevalna služba ministrstva za obrambo.
  10
  Lenart: Policija preiskuje smrt 57-letnega moškega Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor preiskujejo smrt enega človeka v okolici Lenarta, o čemer so bili obveščeni v nedeljo zvečer.
  V prometni nesreči umrl voznik motornega kolesa V prometni nesreči, ki se je zgodila v petek pozno popoldne v Črenšovcih, je umrl 26-letni voznik motornega kolesa.
  Posadka ladje Maribor se po štirih mesecih pridržanja v Šrilanki vrača domov Šrilanške oblasti so dovolile odhod 19 članom posadke ladje Maribor, potem ko so jih v Kolombu zadrževali zaradi preiskave sumljive smrti 58-letnega kapitana.
  6
  Vlak trčil v avtomobil, umrl 28-letnik V Bistrici ob Dravi pri Rušah je dopoldne vlak trčil v osebno vozilo.
  Zaradi zloma noge preživel v gozdu tri dni brez hrane in pijače Sorodniki so v torek popoldne v gozdu pri Kamniku našli moškega, ki si je v soboto zlomil nogo in nato tri dni ter dve noči preživel v gozdu brez hrane in pijače.
  30
  Vlak v okolici Domžal zbil mladoletnico V naselju Rodica pri Domžalah je tovorni vlak, ki je pripeljal iz Kamnika, zbil mladoletnico, ko je ta prečkala prehod, zavarovan z Andrejevim križem. Kolesarka je pri trčenju umrla na kraju nesreče.
  Manj kraj in ropov na avtocestnih počivališčih Gneča na avtocestnih počivališčih je kot nalašč za tatove, ki izkoriščajo neprevidnost in tudi naivnost voznikov.
  8
  Zaradi požara v bloku šest ljudi prepeljali v mariborski UKC V Sladkem Vrhu je v torek zvečer zagorelo v kletnih prostorih stanovanjskega bloka. Šest oseb, ki so se nadihale dima, so preventivno prepeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Maribor.
  5

  Kazalo