Črna kronika
slice
V okolici Brežic umrl motorist, v okolici Ptuja pa kolesar
V obeh nesrečah ni bilo drugih udeležencev, 16. december 2017 ob 13:56 V naselju Pavlova vas v občini Brežice je okoli 10. ure padel motorist. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.
Zdenko Pavček in soobtoženi zanikajo krivdo
17
15. december 2017 ob 10:21 Nekdanji predsednik uprave krovne družbe Skupina Viator & Vektor Zdenko Pavček, obtožen zlorabe položaja, in njegovi soobtoženi na današnjem predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem ...
V prometni nesreči na Gorenjskem umrla peška
14. december 2017 ob 18:07 Na cesti Tupaliče-Preddvor se je okoli 13. ure zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega vozila zbil peško, ki je po nesreči umrla.
Zalarja in Fišerja ni bilo na sodišče. Zadeva naj bi zastarala februarja.
63
11. december 2017 ob 11:46 Na novomeškem okrajnem sodišču bi se moralo začeti iz Ljubljane preneseno sojenje proti Alešu Zalarju in Zvonku Fišerju. Na sodišče ju ni bilo. Zadeva naj bi zastarala februarja prihodnje leto.
Zagorelo pod stopniščem bloka v Ljubljani
4
10. december 2017 ob 10:01 V soboto zvečer je zagorelo v kletnih prostorih bloka na Poljanski cesti v Ljubljani. Večina stanovalcev je hitro zapustila objekt, še pred prihodom gasilcev, ki so požar pogasili.
Zadeva dodatki: 7 zahtev za sodno preiskavo, 2 pravnomočni, 18 ljudi, 18 sumov kaznivih dejanj Specializirano državno tožilstvo, ki preiskuje sum kaznivih dejanj pri izplačevanju dodatka za stalno pripravljenost na fakultetah, je do zdaj vložilo sedem zahtev za sodno preiskavo, dvema je ...
12
Popovič zaradi nevestnega dela obsojen na pogojno kazen Okrajno sodišče v Postojni je koprskemu županu Borisu Popoviču zaradi nevestnega dela prisodilo pol leta pogojne zaporne kazni s poizkusno dobo enega leta.
50
Prijeli 22-letnega roparja banke na Zaloški v Ljubljani Nekaj po 9. uri so bili policisti obveščeni o ropu banke na Zaloški cesti v Ljubljani. Po do zdaj znanih podatkih je moški vstopil v poslovalnico in od zaposlene z grožnjami zahteval gotovino.
7
13 let zapora za uboj partnerja Okrožno sodišče v Ljubljani je Patricijo Cenček obsodilo na 13 let zaporne kazni za uboj partnerja februarja letos. Sodnik je prepričan, da je ravnala naklepno in da je nevarna svojim bližnjim.
Milan Gabor o hekerskem vdoru v NiceHash: Interna kraja kot teorija zarote "Ciljali so na človeka, ki ima popoln dostop, gotovo niso izbrali nekoga, ki skrbi za odnose z javnostjo," je etični heker Milan Gabor za MMC pojasnil, kdo je bil najverjetnejša tarča napada.
119
NiceHash: Prizadevamo si za vrnitev bitcoinov Slovenska kriptoborza in družba za rudarjenje kriptovalut NiceHash je potrdila, da so neznanci vdrli v njihovo e-denarnico in ukradli okoli 4.700 bitcoinov, kar nanese okoli 56 milijonov evrov.
283
Policija: Na prehodu za pešce pijan zbil mladoletni peški V sredo zvečer je voznik v bližini Škofijske gimnazije v Vipavi na prehodu za pešce zbil dve peški.
20
Spremenjena obtožnica za smrt Gašperja Tiča: uboj, a z zmanjšano prištevnostjo Ljubljansko tožilstvo je v povezavi s smrtjo igralca Gašperja Tiča prejšnji teden na sodišče znova vložilo obtožnico zoper Stefana Cakića - še vedno mu očita uboj, a po določbi kazenskega zakonika, ...
Hekerji napadli NiceHash in izpraznili račune uporabnikov Hekerji so izvedli napad na slovensko družbo NiceHash, ki se ukvarja z rudarjenjem s kriptovalutami in po neuradnih informacijah izpraznili račune okoli pol milijona uporabnikom.
73
Rektor neuspešen s tožbo zaradi razžalitve zoper sindikalistko Rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar ni uspel s tožbo zaradi razžalitve zoper sindikalno predstavnico Marijo Javornik Krečič.
1

Kazalo