Črna kronika
slice
Romeo Bajde zaradi umora obsojen na 25 let zapora
Bajde ostaja v priporu, 19. marec 2018 ob 14:14 Na ponovljenem sojenju so Velenjčana Romea Bajdeta, ki je osumljen umora partnerice decembra 2015 v Velenju, obsodili na 25 let zapora. Sodba še ni pravnomočna, Bajde pa ostaja v priporu.
Ženska, osumljena umora sestre in poskusa umora matere, je od petka v priporu
19. marec 2018 ob 15:47 Z mariborskega tožilstva so sporočili, da je ženska, ki je osumljena umora sestre dvojčice in poskusa umora matere, od preteklega petka zaradi ponovitvene nevarnosti v priporu.
V Luciji našli utopljenega 62-letnega moškega
15. marec 2018 ob 18:25 V mandraču v Luciji so dopoldne našli truplo 62-letnega domačina. Policisti znakov kaznivega dejanja niso ugotovili. Policiste so o najdbi trupla ob 10. uri dopoldne obvestili mimoidoči.
Sodni izvedenec: Koprski kriminalist ni ponaredil nobenega dokumenta
102
14. marec 2018 ob 13:16 Sodni izvedenec s seznama ministrstva za pravosodje za področje forenzično-kriminalističnih tehničnih preiskav rokopisov in podpisov, Bojan Regvar, je v svojem izvedenskem mnenju nesporno ugotovil, ...
Policist v prostem času plačeval položnice in obvladal oboroženega roparja
95
12. marec 2018 ob 18:36 Osumljenec četrtkovega poskusa ropa, ki mu je načrte prekrižal policist, ki se je v banki znašel po naključju, je osumljen še treh drugih ropov bank.
Psa pri -15 stopinjah Celzija pustil privezanega na dvorišču Policisti iz Rač obravnavajo 30-letnega moškega, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja mučenje živali. Konec februarja je na dvorišču, brez zavetja, pustil privezanega 11-letnega psa pasme pitbul.
70
Podrto drevo v Gornji Radgoni tako uničilo hišo, da so izselili prebivalca Podrti jesen je v soboto zvečer streho presekal na pol, stanovalcema pa je morala občina zagotoviti nadomestno bivališče.
10
Kolesar po trku v rob pločnika padel in zaradi poškodb umrl V soboto ob 20.17 se je na regionalni cesti v Račah pri Mariboru zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 48-letni kolesar.
"Hrvaškega Escobarja" prijeli v Ljubljani Domnevni vodja tihotapske mamilarske združbe Stjepan Prnjat, znan kot "hrvaški Escobar", je bil v okviru obsežne mednarodne kriminalistične operacije Nana prijet v Ljubljani, je poročal HRT.
54
Je javno sojenje Stefanu Cakiću smiselno? Sojenja Stefanu Cakiću, obtoženemu uboja igralca Gašperja Tiča junija lani, so se udeležili številni znani igralci in prijatelji pokojnega.
Zagorelo v proizvodnji hali Elana, škoda ne bo velika Zaradi preskoka iskre je dopoldne zagorelo v proizvodni hali družbe Elan. Ogenj so omejili in pogasili že delavci in tovarniški gasilci, gasilci pa so pomagali prezračiti stavbo.
Zahteva za sodno preiskavo v zadevi farmacevtka dokončno zavrnjena Sklep o zavrnitvi zahteve za sodno preiskavo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića v primeru farmacevtka je pravnomočen, saj je ljubljansko višje sodišče zavrnilo pritožbo tožilke Blanke ...
102
38-letnica z nožem napadla mater in sestro Na Pobrežju v Mariboru se je zjutraj zgodila družinska tragedija. 38-letna ženska je z nožem napadla mater in sestro.
50-letni moški več kot desetkrat zabodel mater svoje zunajzakonske partnerice V Zagorju ob Savi je bila v sredo nekaj pred 21. uro umorjena 53-letna ženska. Osumljenca so policisti prijeli in ga pridržali.
Pred sodišče v primeru Kangler stopil izvedenec ekonomske stroke Francu Kanglerju tožilstvo očita, da si je od leta 2002 do leta 2014 nezakonito pridobil za 256.000 evrov premoženja, a izvedenec ekonomske stroke se z izračunom finančne preiskave ne strinja, saj ...
28

Kazalo