Črna kronika
slice
Hišne preiskave zaradi suma osemmilijonskega oškodovanja
Kriminalisti opravili 27 hišnih preiskav, 23. junij 2017 ob 10:23 Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v četrtkovih preiskavah, ki so bile po informacijah medijev povezane z lastniškim prevzemom Perutnine Ptuj, iskali dokaze za sum ...
37
Proti parohu Boškoviću vložena tožba za odvzem 800.000 evrov premoženja
22
23. junij 2017 ob 12:21 Specializirano državno tožilstvo je zoper paroha Srbske pravoslavne cerkve Perana Boškovića vložilo tožbo za odvzem premoženja nezakonitega izvora, tožbeni zahtevek znaša približno 800.000 evrov.
Moški po eksploziji plinske jeklenke v avtomobilu hudo poškodovan
16
23. junij 2017 ob 08:57 Na Prešernovem trgu v Novem mestu je v četrtek okoli 19. ure v prtljažnem delu avtomobila eksplodirala plinska jeklenka in povzročila požar, v katerem se je hudo poškodoval 49-letnik.
Razkrinkali kriminalno združbo, ki je mesečno prodala pol kilograma heroina in kokaina
12
22. junij 2017 ob 15:03 Celjski kriminalisti so v okviru obsežne preiskave s področja prepovedanih mamil opravili 25 hišnih preiskav in pridržali 22 ljudi, od tega so trem odvzeli prostost.
Oproščenemu vojnih zločinov Popovu izplačali odškodnino
67
21. junij 2017 ob 16:33 Polkovniku nekdanje Jugoslovanske ljudske armade (JLA) in oproščenemu vojnih zločinov v Sloveniji Berislavu Popovu so po zunajsodni poravnavi izplačali odškodnino.
Obtožena na Facebooku objavljenega napada zanikala krivdo Obtožena napada na 26-letnika februarja letos sta na predobravnavnem naroku zanikala krivdo. Tožilstvo jima očita kaznivo dejanje umora.
Bavčar mora na Dob 20. julija Okrožno sodišče v Ljubljani je obsojenim v zadevi Istrabenz – Igorju Bavčarju ter bratoma Nastji in Kristjanu Sušinskemu –poslalo poziv na prestajanje zaporne kazni.
139
Za osumljenca uboja Gašperja Tiča po zaslišanju odrejen pripor Dvajsetletnega osumljenca uboja igralca Gašperja Tiča so prepeljali pred preiskovalnega sodnika. Po zaslišanju, na katerem se je branil z molkom, je bil zanj odrejen pripor.
Požar na Ribičiji ni bil kaznivo dejanje Požar, v katerem je konec aprila pogorel mariborski lokal Ribičija, nima elementov kaznivega dejanja, so po končani preiskavi vzroka požara sporočili z mariborske policijske uprave.
6
Zadeva Ptičja hišica proti Kanglerju ustavljena. Ni kaznivega dejanja, ni dokazov. Višje sodišče v Mariboru je ustavilo postopek v zadevi "ptičja hišica, pravoslavna cerkev in drugi", je sporočil nekdanji mariborski župan Franc Kangler.
27
Gašperja Tiča naj bi 20-letnik večkrat zabodel z nožem Policija umor igralca Gašperja Tiča še naprej preiskuje, doslej pa so ugotovili, da ga je 20-letni moški med prepirom večkrat zabodel z nožem.
V Ljubljani je nasilne smrti umrl igralec Gašper Tič Policisti so bili zjutraj obveščeni o nasilnem dogodku na Trubarjevi ulici v središču Ljubljane; ob prihodu so v stanovanju našli mrtvega moškega.
Foto: Požar v Qlandii pogašen, požarna straža ostaja Gasilci so požar v kranjski Qlandii pogasili. V intervenciji je sodelovalo 153 gasilcev, na prizorišču pa ostaja požarna straža. Zagorelo je v delu, ki so ga nameravali odpreti prihodnji mesec.
84
Ogenj zajel tri delavnice na Ptuju in v Mariboru V treh delavnicah v Mariboru in na Ptuju so v petek zvečer in ponoči izbruhnili požari, ki so povzročili večjo materialno škodo. V petek okoli 19. ure je zagorelo v delavnici v Mariboru, v soboto ...
9
V požaru v izolski ladjedelnici za 120 tisoč evrov škode V Ladjedelnici Izola je zagorela hala za obnovo plovil, v požaru pa je po prvih ocenah nastalo za približno 120 tisoč evrov materialne škode, je sporočila Anita Leskovec s Policijske uprave Koper.
7

Kazalo