Črna kronika
slice
Na škofjeloški obvoznici v prometni nesreči umrl voznik
Ogled kraja nesreče še poteka, 16. januar 2019 ob 20:20 Na škofjeloški obvoznici sta ob 15.30 silovito trčila dva osebna avtomobila.
Sopotnica umrla v prometni nesreči blizu Nove Gorice
16. januar 2019 ob 19:41 Nekaj po 17. uri se je na regionalni cesti med Dornberkom in Branikom v občini Nova Gorica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.
Kriminalisti preiskujejo sum davčnih utaj pri uvozu luksuznih avtomobilov
13
16. januar 2019 ob 18:32 Kriminalisti na območju več policijskih uprav - Novo mesto, Ljubljana, Kranj, Celje in Nova Gorica - ter v tujini izvajajo hišne preiskave pri odkrivanju gospodarskih kaznivih dejanj.
Nesreča pri podiranju dreves usodna za 77-letnika
16. januar 2019 ob 11:09 V okolici Trbovelj se je pri podiranju dreves na zasebnem zemljišču zgodila nesreča, v kateri je zaradi poškodb umrl 77-letnik.
Pri Mozirju 41-letnik z avtomobilom trčil v drevo in umrl
16. januar 2019 ob 07:51 V Dobrovljah pri Mozirju je v nesreči umrl 41-letni voznik osebnega vozila, ko je med vzvratno vožnjo v prostem teku po klancu navzdol trčil v drevo in padel iz vozila.
Kemičarka forenzičnega laboratorija: Delci, najdeni na Milku Noviču, so značilni za streljanje V nadaljevanju sojenja Milku Noviču za umor nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika je glede delcev streljanja, najdenih na Novičevih dlaneh, glavi in jakni pričala kemičarka z NFL-ja Ester Ceket.
43
V primeru Kengurujčki vložena kazenska ovadba zaradi surovega ravnanja v škodo desetih otrok Policisti so v primeru Kengurujčki kazensko ovadili 67-letnico zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, v preiskavi so potrdili, da je osumljenka nekatere otroke hranila na silo in pri pripravi na počitek povijala v rjuho.
16
Predrznež poklical policijo, češ da je imel nesrečo, v resnici pa je potreboval le prevoz Mariborčan je v ponedeljek zvečer poklical policijo, ker naj bi imel prometno nesrečo. Potem ko policisti na kraju niso našli nobenih sledi, so ugotovili, da jih je poklical, ker je potreboval prevoz, med vožnjo pa jim je skušal ukrasti še fotoaparat.
29
Rop pošte v Mariboru Policisti še vedno iščejo neznanca, ki sta v ponedeljek z orožjem vstopila v poštno poslovalnico na Kardeljevi cesti v Mariboru in od zaposlenih zahtevala denar.
7
Ukrajinskega voznika našli mrtvega v tovornjaku Novogoriške policiste so okoli 8.30 obvestili, da je v tovornem vozilu v Novi Gorici mrtev moški.
V Celju zagorelo v kuhinji V nedeljo okoli 22. ure je v Celju zagorelo v večstanovanjski stavbi v Gregorčičevi ulici. Poškodovan je en človek.
Ponoči zagorelo v prostorih nekdanje tovarne Rog V noči s sobote na nedeljo je zagorelo v prvem nadstropju nekdanje tovarne Rog v Ljubljani. Vzrok požara še ni znan.
31
Iz prodajalne orožja ukradli pištole in dva bombometa Ljubljanski policisti obravnavajo vlom v prodajalno orožja v Ljubljani, od koder so tatovi ukradli več različnih kosov orožja, večinoma pištol, med ukradenimi kosi pa sta tudi dva bombometa.
66
"Iz koprskega zapora naredili luksuzen hotel, pravosodne policiste pa za služabnike zaprtih" Pravosodni policisti koprskega zapora so v odprtem pismu po pobegu dveh pripornikov konec decembra opozorili na nepravilnosti v zavodu in na kadrovsko stisko.
65
92 mrtvih v prometu v letu 2018, glavni vzrok za nesreče je še vedno prevelika hitrost Z vidika prometne varnosti na slovenskih cestah je bilo leto 2018 najuspešnejše v zadnjih 64 letih. Umrlo je 92 udeležencev v prometu, kar je 12 manj kot v 2017.
37

Kazalo