Črna kronika
slice
V prometni nesreči na Tolminskem umrl 64-letni voznik
64-letni voznik deveta smrtna žrtev na severnoprimorskih cestah, 21. november 2018 ob 17:30 Nekaj pred 11. uro se je med naseljema Zadlaz in Čadrg zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 64-letni voznik osebnega avtomobila.
Civilna iniciativa ovadila SDH zaradi nevestnega dela pri prodaji NLB-ja
10
21. november 2018 ob 17:22 Koalicija civilne družbe za prenovo Sinteza je kazensko ovadila člane uprave in nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, saj so prepričani, da so omenjeni pri prodaji NLB-ja opravili ...
Nekdanji vodilni Viatorja & Vektorja oproščeni zlorabe položaja
51
21. november 2018 ob 12:09 Vsi obtoženi v zadevi Viator & Vektor so bili oproščeni očitkov zlorabe položaja in pomoči pri tem kaznivem dejanju. Za očitano kaznivo dejanje ni bilo dovolj dokazov.
Sodišče zavrnilo Natašo Vodušek, odpoved je zakonita
11
21. november 2018 ob 09:56 Vrhovni sodniki so zavrnili zahtevo za revizijo odločitve delovnega sodišča nekdanje veleposlanice Nataše Vodušek, ki je po prestajanju zaporne kazni želela nazaj na zunanje ministrstvo.
Vrhovno sodišče: Kreditni pogodbi v frankih nista nični
197
20. november 2018 ob 15:24 Vrhovno sodišče je v enem od sporov glede kreditnih pogodb v švicarskih frankih zavrnilo revizijo tožnikov kot neutemeljeno in pritrdilo sodiščema nižjih stopenj, ki sta presodili, da sporni ...
Vzpon na Mangart usoden za italijanskega planinca Med vzponom na Mangart v občini Bovec se je v nedeljo okoli 10.30 smrtno ponesrečil italijanski planinec.
Pri delu v gozdu umrl 64-letni moški V soboto se je v občini Cerkno med sečnjo dreves smrtno poškodoval 64-letni moški, na katerega je med podiranjem enega drevesa padlo sosednje razmajano drevo.
Pogrešanega na območju Krvavca našli mrtvega Policija je okoli poldneva v okviru obsežne iskalne akcije med Krvavcem in naseljem Kokra našla truplo 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega, ki je bil pogrešan teden dni.
Foto: Ponoči v Mežici izbruhnil obsežen požar V petek okoli 23. ure je v Mežici blizu občinske stavbe izbruhnil velik požar v petdeset metrov dolgem večnamenskem lesenem objektu.
11
V Celju zamaskiranca oropala pošto V petek zvečer sta v Celju dva zamaskirana in oborožena neznanca oropala pošto in pobegnila.
4
Pogrešanega Klemna Musulina bodo na Krvavcu znova iskali v soboto Teden dni po izginotju 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega bo na območju Krvavca v soboto znova stekla obsežna iskalna akcija.
22
Vojaki so bili v času pretepa v civilu, v Selce pa so se pripeljali s službenim vozilom SV-ja Policisti so bili ob 2.35 obveščeni o pretepu v vasi Selce pri Pivki, po do zdaj zbranih podatkih je bilo v pretep vpletenih osem pripadnikov Slovenske vojske (SV).
139
Matozova zahteva, da se izloči začasna predsednica okrožnega sodišča, zavrnjena Višje sodišče v Celju je zavrnilo zahtevo odvetnika Janeza Janše Francija Matoza za izločitev začasne predsednice okrožnega sodišča.
20
Pilot balona ni kriv za najhujšo balonarsko nesrečo v Sloveniji Balonar Miro Kolenc je bil oproščen očitkov odgovornosti za balonarsko nesrečo leta 2012 na Ljubljanskem barju. Sodnica je svojo odločitev oprla na pričanje britanskega izvedenca.
94
Bel prah na mariborski občini ni bil nevaren Uslužbenka mariborske občine je ob pol devetih odprla pošiljko, iz katere se je usul bel prah, je poročal Radio Maribor.
8

Kazalo